Jakten på den perfekta ritten

Något som vore superkul vore att få rida Lag-SM. På mötet i tisdags pratade vi om att vi till och med kan komma att ha två lag till start för vår klubb. Fantastiskt att vi har så många ekipage som kan rida dessa klasser. Men det finns ett problem. Man måste vara kvalad till nationell tävling. SM går på Elit men man har dispens så det räcker med kval till nationell. Det betyder att jag och Zauron måste fixa detta på de närmaste tävlingarna eftersom SM går i augusti. Egentligen så har vi ju varit ganska nära, framförallt i Enköping hade vi ju kvalat om vi inte hade haft de onödiga missarna. Så när vi väl kan sätta den där ritten utan galoppinslag i travökningen, fel galopp efter ryggning, missat byte eller 4 på en av piruetterna så är vi ju i mål. Men det är ju det där med att lyckas rida felfritt också! I dessa program är så mycket svårare än i tex msvB. Det är verkligen full koncentration hela programmet för det finns i princip inga transportsträckor mellan rörelserna där man kan sitta och fundera på nästa steg. Nästa start är på Lejondal den 27e, en MsvA:1 igen. Sen är vi anmälda till Botkyrka den 10e juni där jag dock inte har bestämt om vi ska starta eller ej och sen har vi Överby sista helgen i juni. Sen kommer vi säkert komma typ tvärsist om vi väl kommer till SM, men det spelar mindre roll. Bra erfarenhet och bra inspiration att få se alla fina hästar och duktiga ryttare.

Hur som, nu är det verkligen mental laddning och full fokus som gäller i nästa start. Inte lämna något åt slumpen! Jag vet ju att vi kan göra alla rörelser för 6 eller 7 vilket skulle räcka i detta fall. Önska oss lycka till...!

Kommentarer
Postat av: Jenny

Vad roligt att ändå vara på den nivån och känna att SM är inom räckhåll!



Hur har det föresten gått med hästtitt? Var inte du, Maria & Molle iväg och kikade förut?

2012-05-17 @ 12:09:13
URL: http://blogg.jempa.se/
Postat av: Lollo

Klart ni fixar det! Hejja er:-)

2012-05-17 @ 15:42:55
URL: http://lolloliten.wordpress.com
Postat av: Ankie

Klart ni ska rida lag-SM med oss andra ;) vi är ju ett helt gäng som så gärna vill rida och Ninni och Zauron sa att de vill gå i samma lag!



Det va jätteinspirerande möte och nu ska jag försöka ta in en ny rutin innan uppsittning och lyssna på peppmusik och rida igenom programmet... Det ska gå att rida det där jäkla programmet felfritt! Även om felfritt för oss bara betyder 6 och ibland 7 på rörelserna så skulle ju det vara toppen utan bottennappen! Och lag-SM är ju kul oavsett om man kommer sist eller nästsist, det är bara kul att få komma dit och få rida, en merit på erfarenhetskontot!



Kramen

2012-05-18 @ 14:06:44
URL: http://ankiesen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0