Premiär!

För första avtrillningen på Kiri. Började dagen tidigt, satt till häst vid 8-tiden och började i ridhuset. Red 7 intervaller där, hon kändes lite loj men hittade inte på nåt dumt. Gick sedan ut på galoppslingan och skrittade och travade. Hon låg på och var stark. Vände och skulle rida åt andra hållet. Kiri ville inte gå och försökte slingra sig på alla sätt. Men hon gav sig och jag fick henne iallafall på rätt köl och vi skrittade åt det hållet jag hade tänkt. Sen vet jag inte riktigt vad som hände för det gick så fort. Eller det var väl så att fröken busig inte gillade att jag bestämde riktning, så hon drog på en riktigt hög bakutspark (kan ha varit två i följd till och med). Det har blivit hennes nya trick, förut studsade hon mer iväg, men nu har hon börjat att sparka bakut eftersom jag oftast hinner stoppa henne när hon är på väg att studsa iväg. Trotsig var ordet.. Nåja, jag åkte iallafall i backen, landade på rumpan och Kiri galopperade, och sparkade bakut om vartannat. Fick ner tygeln över halsen och den hamnade runt ett framben. Vilket iofs var rätt bra, för det stoppade hennes framfart lite grann. Hon sprang in i skogen men stannade där, så jag kunde plocka upp henne och trassla ut frambenet igen. Satt upp och red tillbaka till slingan och travade bortåt igen. Då skötte hon sig! Hon blev nog lika paff som jag att jag åkte av tror jag. Hon gjorde en till bakutspark när vi nästan var vid stallet, Lasse satt och skruvade i en av automaterna och förde oväsen, så hon reagerade på det. Satt dock kvar denna gång. Lite öm i rumpan men hästen verkar ha klarat både ben och mun utan skador. Om det kommer snö snart så får hon nog gå ut med Disa i gräshagen, så kan hon passa på att busa av sig där istället för när jag sitter på.

Vår-vinter?

Ja, det verkar inte bättre. Ska dock inte klaga, vi som har grusade hagar lider verkligen inte av plusgrader och det är skönt att slippa frysa hela tiden. Skönt att slippa -20 grader kallt, även om det säkerligen kommer komma en sådan period kommande månader också. Dock börjar det ju kännas lite onödigt att hovis satte i brodd i alla fötter vid senaste skoningen.

Igår började vi med att skritta runt skogen med Disa och Jenny, blåste rejält, så vi valde att fortsätta i ridhuset. Kiri gjorde några skutt men inte värre än en normal dag och tuffade på rätt bra och sansat trots att vi fick "trängas" med både Disa och en annan haggranne som blev longerad.

Idag var jag ut på förmiddagen, hade mamma med så det gick lite fortare än vanligt att fixa med foder och mockning. Började sedan i ridhuset, Kiri var ovanligt lugn och sansad, inga studs eller hopp och sprang snällt på tygeln nästan hela tiden. Gjorde nåt skutt sedan vi fått sällskap av Åsa och Pistage, men annars var hon duktig idag! Avslutade med att skritta runt galoppslingan, vilket hon gjorde ovanligt avspänt för att vara ute och dessutom ensam. Hon var bara lite spänd vid skogen, vilket hon alltid är. Man vet aldrig vilka faror som gömmer sig i buskarna!

Efter lunch åkte jag ut till Zauron och åkte med Molle ut till Åby för att rida lite i ridhus. Hade kandaret på (har ridit på träns när jag ridit honom hemma) och vi tränade på lite av allt möjligt. Han känns mycket starkare nu och kan samla sig mycket lättare, framförallt i vänster galopp. Höger har ju alltid varit ganska lätt. Så vi övade lite så fram och tillbaka. Red sedan lite skolor i trav där han kändes fin åt båda hållen. Lite svårare att hålla takten i höger diagonalsluta där han gärna springer på för fort. Lite galoppslutor där vänster var riktigt bra och höger lite svårare att hålla tvärningen. Gjorde lite serier, både fyror, treor och tvåor vilket gick lätt som en plätt. Tacksamt med en häst som har lätt för byten! Ettor vågar jag mig inte på, han gör dem med Molle, men jag är för långsam och det blir bara struligt. Men det är ju inget vi behöver kunna just nu heller så! Summan av passet blev att MsvA inte alls känns långt bort, det är piruetterna som är det svåraste momentet, men några månader till så sitter dem nog också! Dessutom är det ju ganska vanligt att man ser ekipage i dessa klasser som inte får till bra piruetter, så om vi kan göra dem för ett godkänt betyg så är det riktigt bra.

Stallet x2

Idag åkte jag ut dubbla gånger till stallet, händer väldigt sällan, eftersom man inte behöver åka mer än en gång per dag plus att det kostar ju i bensin att sitta och åka. Hade utsläppet imorse, lite smått kaos efter nattens storm. Ingen ström = alla höautomater i hagarna hade löst ut och mycket hö hade blåst sin väg. Fick sätta på hästarna täcken i halvmörkret och släppa ut dem. Det blåste lite fortfarande men inte alls som det gjort så de fick komma ut som vanligt. Kiris päls var intorkad i svett, stackarn, hon hade antagligen farit runt i boxen större delen av natten. Hon står ju vid två fönster och har en ventilationslucka ovanför som står och slår när det blåser kraftigt. Jag valde att inte rida eftersom hon hade haft en tuff natt, utan mockade i lite halvmörker och packade hö. Gick ju inte all fylla några automater pga strömavbrottet heller. Bestämde mig för att åka tillbaka ikväll, eftersom jag inte hade nåt annat för mig. Skulle egentligen åkt till Dalarna, men alla tåg dit var inställda så det fick vara. Så jag åkte ut och spolade ben och hovar, tvättade svansen, borstade och ryktade. Sedan mös vi i boxen i säkert en halvtimme. Hon är så otroligt gosig. Man kan bara stå och klappa på henne eller hålla huvudet vid hennes mule och hon tycker det är så mysigt så. Hon är en riktig gos-häst! Fast det bästa är när man kliar henne, kan i princip klia var som helst och det är såå skönt tycker hon. Kliar gärna tillbaka om hon kan också :) Imorrn blir det lite ridning igen, skulle gärna komma igång och tömköra henne, men jag vågar inte riktigt nu. Hon är så explosiv ibland och det kan vara svårt att hålla sig bara runt fyrkanten och på raka spår med en halvgalen häst. Det får vänta tills hon är helt igång känner jag, sen får Molle komma ut och hjälpa mig. Hon börjar däremot nästan bli lite tjock nu, första gången nånsin. Fast hon är också mycket rundare över rumpan och ryggen och börjar komma lite på halsen också, så hon behövde nog gå upp lite i vikt. Men får hålla lite koll nu, eventuellt dra ner lite på protein plus som hon får. Kanske kan gå över helt på havre snart, hon har aldrig varit särskilt känslig för havre ändå. Tänkte köra på året ut med två-minuters intervaller nu, sen går jag över på fem. Har inte kommit upp i 15, men har ändå kört i två månader med dessa intervaller och är uppe i 13 nu. Jag kunde öka en varannan dag, så vi har ändå tagit det lite lugnare än vad vi fick. Hon börjar tycka det är ett riktigt tråkigt upplägg med alla dessa skrittpauser och jag vill inte döda hennes arbetsvilja.

Juldagen

13 stycken intervaller i ridhuset. Stadig och bra i formen. Några busskutt men för det mesta skötte hon sig bra. Orkade igenom hela passet och kändes pigg i traven. Var ensam i ridhuset hela tiden och det blåste rejält ute så det ven utanför. Gjorde övergångar och tempoväxlingar i trav vilket fungerade bra och flyttade lite sidvärts i skritt vilket är lite svårare eftersom hon lätt tappar bjudningen och inte riktigt lyssnar på sidförande skänkel.

Ett julaftonsinlägg

God Jul på er alla vänner!!

Var ute i stallet imorse och red Kiri ute vid galoppslingan. All snö har i princip töat bort nu så underlaget var bra, kanske lite mjukt men inte tungt iallafall. Kiri var på tårna, pigg hela tiden, skuttade iväg lite grann och var stark som en oxe. Hon låg på hela tiden och det var svårt att inte bli stark i handen, försökte lätta av och göra tusen halvhalter och övergångar till skritt, men damen ville inte lyssna på det örat, hon ville bara springa fortare. Skulle lätt kunna springa i ökad trav hela tiden om hon fick, men det känns ju inte så lyckat. Hon började gnissla tänder mot slutet, även på lätt kontakt, antar att hon inte var nöjd med min hand, men hon var inte lätt idag. Så fort jag lättade på tygeln så ökade hon tempot. Konstigt att hon kan vara så olika, inne är hon väldigt sällan stark, men ute är hon nästan alltid det. Nåja, det är väl bara att jobba vidare på det. Tycker det kan vara barmark nu så vi kan rida ute på slingan, tråkigt att vara i ridhuset så ofta. Det kan dock få frysa på lite, så himla mjukt i marken nu... Kiri fick lite morötter i julklapp, både innan och efter ridningen samt i betforen som hon får vid intaget, lyxmiddag!

Nej, nu ska jag gå och fira jul med familjen! Hoppas ni får det trevligt!

Grått var färgen

Som dominerar på himlen i dessa tider. Mycket upplyftande... Red ut i förmiddags med Disa och Jenny, låtavägen fram och tillbaka. Travade bakom trygga Disa bortåt, Kiri är ju inte helt sams med den där vägen sedan kossorna gick där i somras. Men bakom Disa travade hon på snällt. På hemvägen fick hon trava först, gjorde nåt skutt, men skötte sig bra förutom att hon låg på och blev ganska stark i handen. Fick göra några övergångar till skritt och en hel del halvhalter. Vi var ute i ca 40 min och det räckte gott och väl i ruggvädret.

Var ute hos Zauron igår och tänkte rida lite på trädan. Tyvärr så var underlaget riktigt dåligt, det fastnade och han snubblade och hackade till om vartannat så det blev bara lite trav innan jag gav upp och skrittade hem igen. Får göra ett nytt försök nästa vecka och kanske ta oss till ridhus istället.

Gårdagens

Intervaller i ridhuset på lagom tempererad Kiri. Inga hopp och skutt, skötte sig bra. Lite seg i skritten men annars bra bjudning i traven. Remontnosgrimma, fint och lätt i handen. Idag blir det vilodag!

Snöras

Red i ridhuset igår samtidigt som Åsa L och Jenny. Det rasade snö från taket vilket var vääääldigt läskigt. Men som tur var så reagerade varken Disa eller Pistage på det, så till slut lyckades även Kiri slappna av. Men hon far iväg ett antal gånger därinnan, dock så var hon faktiskt snäll, för det var inte mer än att hon tryckte in rumpan och försökte springa undan från ljudet. Inget annat bus, så det var inga problem att sitta kvar. Så hon var antagligen rädd på riktigt, hon är ju sedan tidigare väldigt ljudkänslig och hör allting. Hon var väldigt arg eller rädd när Pistage kom för nära, hon gillar inte att bli trängd. Med Disa går det mycket bättre, där lägger hon bara öronen lite bakåt när hon tycker hon är för nära. Men det går framåt med att möta andra hästar iallafall. Blev lite trav och skritt om vartannat, red i ca 40 min, blev inte så många intervaller som vi ska göra, men det fick räcka för idag att hon trots allt spände av och kunde trava lugnt och sansat på tygeln mot slutet. Var jättefin i munnen, red på remonten, tråkigt att hon ska trivas bäst på den, nu när jag har en sån fin aachennosgrimma. Men vi får väl köra på den ett tag, försöka varva lite med den andra också. Men det är ganska stor skillnad, hon är mycket lättare och mjukare i handen. Upplever att hon blir mera fast i munnen på aachen. Men jag tror jag också ska prova att ha den, fast utan aachenremmen. Hon går ju ändå inte och gapar, så det kanske kan funka!

Blask

Ogillar starkt vädret just nu, men det verkar som om det ska bli minusgrader i veckan iallafall, ogillar när det blir såhär blaskigt och blött överallt... Igår var jag ute på kvällen och red i ridhuset, Kiri fick några ryck, en del ganska häftiga, men jag satt kvar... Hoppas det blir bättre när hon får komma igång att galoppera lite, om hon får springa av sig ordentligt kanske hon slutar med de där dumheterna. I fredags red vi ut med Disa och Jenny, gick ganska bra, var lite bus i början, men på vägen hem travade hon först hela vägen utan att hitta på nåt!

Idag hade jag stallet imorse och hade ingen vidare lust att rida, så hon fick vila idag. Blir ganska bra, hon kommer få vila på torsdag igen, så då får hon gå tre dagar i rad då. Hon fick ny hage idag också och hamnade bredvid Disa och en annan valack, mycket trevligt tyckte Kiri som var brunstig. Trodde hon skulle vara lite sur men hon kunde inte vara mer lycklig.. :) Skönt att ha en hage närmare stallet också, när man ska fylla vatten och hö nu såhär i vintermörkret! Plus att man slipper leda henne förbi några andra hästar som busar!

Får se om jag ska ut och rida Zauron idag, det var tänkt så, men vet inte om det går att rida på banan eller på trädan, det fastnar ju rätt bra i hovarna nu när det är så mycket blötsnö. Får höra med Molle och se vad hon tror!

Morgonpass och hovis

Var ute i stallet vid 7 imorse för att hinna rida innan vi skulle till hovis med Kiri. Hon var morgontrött och inte direkt med på noterna, så jag struntade helt i formen och koncentrerade mig på framåtbjudningen. Tog till ett spö mot slutet för att kunna peta på lite extra och efter det bjöd hon ganska bra. Hon fick gå ut en stund i hagen efter och tugga lite hö medan jag mockade och sen kom mamma ut och det var dags att åka. Hon gick rakt på trailern och stod väldigt stilla hela vägen. Hon är inte alls lika rastlös längre varken i boxen eller i transporten, vilket är skönt! Gick bra hos hovis, fick fyra brodd i fram och två i bak, så nu är vi redo för snö och is. Dock ser det ju lite mörkt ut på den fronten! Hon stod även bra hela vägen hem, till och med när vi kört in på grusvägen till tutis, där hon alltid brukar börja hoppa lite när hon ser att hon är hemma. Imorrn ska vi försöka rida ute, hoppas på hyfsat väder!

En bra dag!

Igår var det vilodag för damen efter fyra dagar i rad, men idag var det dags igen. Pratade med Åsa och hon sa att hon hade fått smacka på henne imorse ut till hagen, morgontrött häst tydligen. Hade aldrig hänt förut, hon brukar alltid gå på bra när man leder henne (Ibland lite väl bra...). Red inne idag och hon var inte alls trött i ridningen vilket var skönt! Hon var alldeles lagom och hon orkade alla elva intervaller utan bensinstopp eller tuggummiben. Hon var fin och stadig i formen, lätt i handen och tog hjälperna bra. Inte alls lika seg i skritten som hon har varit, det var bara ibland som jag fick påminna henne. Fortsätter att göra övergångarna med helt lätta tyglar när jag sätter igång och det har blivit mycket bättre. Hon är visserligen inte på tygeln men hon svarar direkt. Så ska fortsätta jobba henne så, så får vi se om vi får fatt på formen sen. Blev nog lite för bromsande i handen förut. På slutet kom det tre stycken in på läktaren som skulle hoppa när jag var klar, lite läskigt tyckte Kiri i början, har knappt varit nån på läktaren när jag ridit, men efter ett tag slappnade hon av och vi red förbi åt båda håll utan problem. Hon hade varit stökig och leda igår, man måste passera en annan häst som går in efter henne som brukar studsa runt i hagen och det gillar inte Kiri utan då blir hon också studsig och vill fara iväg. Så Vi bestämde att hon ska få byta hage, en där hon inte behöver passera några hästar plus att det är närmare stallet. Jag har oftast inga problem att leda henne, men det är lika bra så slipper det krångla för andra som ska ta in henne. Åsa skulle bara fixa så det blir högre staket (som hon haft nu) så hon inte kan hälsa på valacken som hamnar bredvid, eftersom hon är lite flaxig med frambenen när hon hälsar på nya hästar, dumt om hon fastnar i tråden.

I gott sällskap

Idag var vi ute med Jenny och Disa. Disa och Kiri är ett riktigt radarpar. Kiri får agera trygg kompis när bilar kommer framifrån och Disa får agera lugn och trygg kompis när Kiri vill skutta iväg. Så idag skötte sig båda damerna riktigt bra, det blev några skutt men långt ifrån gårdagens knas-häst jag satt på. Blev bara skritt eftersom det var fruset och lite halt på vägarna, men det var nog skönt för Kiri att få ta de lugnt, även om hon kändes väldigt pigg och taggad. Hon börjar nog komma upp lite i kondition nu också, även om det är en bit kvar innan hon är fullt igång. Vi kommer ju inte gå galoppera än på ett tag, framåt februari kanske om vi är klarar med travintervallerna då. Det kommer hon nog tycka är kul, gäller att hålla i sig uppepå bara.!

Knas-Fia!

Ja, det var Kiri idag. Red ut med Åsa och Pistage, Pistage är ju en lugn herre som tar det mesta med ro så det trodde man ju skulle vara bra för Kiri. Det började ganska bra, red Låta-vägen bortåt, Kiri fick några ryck och provade att backa ner i diket och vägra gå men med lite draghjälp från Pistage kom vi vidare iallafall. Hon har verkligen fått dåliga minnen av den där vägen. Kossorna spökar i hennes huvud. Vi travade lite efter gården eftersom Kiri gick lite med handbromsen i. Och två gånger fick hon spel, kastar sig framåt, bockar (tror jag, eller om hon bara hoppar rakt upp, rakt ner) och satte även lite fart på Pistage som också började skutta. Det gick bra som tur var, båda lugnade ned sig och vi kunde trava vidare även om jag fick vara på min vakt. På bilvägen skötte hon sig, gick före Pistage största delen och höll sig på mattan. När vi sedan vände hemåt mellan åkrarna så stannade jag för att vänta in Pistage som kommit lite efter. Kände på mig att hon skulle få ryck när han närmade sig (hon är väldigt otålig att stå still), och hon kastar sig iväg som en tok igen och även denna gång händer Pistage på. Tur att man har bra balans på den där tokdamen säger jag bara. Efter detta så blev Pistage väldigt på tårna så han satte lite mera fart på Kiri som skuttade iväg några gånger till. Suck.. Dessa hästar. Antar att de blir väldigt laddade nu när de bara går i grushagarna och inte rör på sig på dagarna (Kiri har ju gjort det senaste halvåret, men Pistage har ju bara gått nu när det varit lerigt), plus att det är lite kallare ute. Vi satt båda kvar och kom hem utan problem, men båda var rätt på tårna hela vägen hem. Och ingen av dem såg trött ut när vi kom hem, de hade nog behövt galoppera av sig lite.. Men det dröjer lite innan Kiri får göra det =/... Nu är vi uppe i 2x10 min och vi ska ju upp i 15. Sen blir det en månad till med fem-minutersintervaller, sen kan jag prova en större hage.

Imorrn ska vi rida ut med Jenny och Disa, det har ju gått bra alla gånger hittills, DIsa brukar vara rätt obrydd om vad Kiri hittar på, så vi får hoppas att det går bättre imorgon Det var inte bra för henne med nån som hänger på, hon behöver ju lära sig att man inte gör så... Måndag får hon vila eftersom hon har gått fyra dagar i rad då.

Jag och Pär var också ut till Molle idag och Pär fick rida på Julle medan jag red Zauron på trädan. Pär tyckte det var kul, dock höll han på trilla av när Julle hade bockat med honom! haha, det var det ingen som trodde Julle skulle göra. Han hade tydligen snubblat och sen bockat efter det. Men Pär satt kvar, han tydligen också bra balans, tror dock det får dröja innan han får prova Kiri :P Zauron kändes fin, red bara ca 20 min, mest i galopp med fokus på en rund form. Lite byten i serier och piruettgalopp. Efter det tog Molle in Caligo och jag hängde lite på honom och satt även upp (barbacka). Inget konstigt tyckte han, reagerade inte alls när jag reste upp mig på honom. Det var lite otäckt tyckte han när vi skulle gå några steg, men det gick bra och han slappnade av igen och andra gången vi provade var han lugn och fin. Han är ju så bra storlek för att göra lite sånt här nu. Kommer nog inte bli några problem att rida in honom sen!

Trimtrim

Kiri var duktig idag! Vi fokuserade mycket på framåtbjudning och extremt lätt hand och verkligen se till att renodla förhållande och framåtdrivande hjälper. Det är nog det som har saknats lite. Har ju blivit mycket "sitta och hålla"-ridning senaste halvåret då hon varit väldigt pigg och explosiv och man aldrig vetat när hon ska flyga i luften. Hur som helst, det funkade riktigt bra, hon blev väldigt lätt i handen, skummade fint i munnen och hade bra framåtbjudning i traven. Gjorde övergångar där jag lättade direkt på handen när vi kom ner i skritt för att få henne att skritta på, sen lätt kontakt och trav igen. Funkade finfint. Fortfarande lite seg emellanåt i skritten mellan intervallerna, men jag tror det mest beror på att hon tycker det är rätt tråkigt att bara skritta runt runt i ridhuset.. Hon bjöd på lite bus även idag när Åsa L tittade in. Då var hon ju tvungen att visa upp sina cirkuskonster. Men utöver det var hon jättesnäll och skötte sig bra. Och hon såg rätt nöjd ut när vi kom tillbaka till stallet efteråt. =)

Laddad Z

I tisdags ringde Molle och undrade om jag kunde komma ut och rida Zauron eftersom hon varit sjuk sen helgen och han inte gått speciellt mycket. Jag var klar i skolan tidigt och red tillsammans med Karin och Mistral samt Molle och hundarna. Banan var frusen så vi red ute på vallen istället. Zauron var hur laddad som helst, jättespänd med gjorden (han har lite sadeltvång), och spände upp sig flera gånger innan vi kunde spänna ordentligt. Taktade hela vägen bort till vallen och var på tårna. Tog ett bra tag innan han kunde slappna av och gjorde till och med några "Kiri-skutt" när Mimmi (hunden) var i buskarna och prasslade. På slutet kunde jag iallafall rida några skolor och lite byten utan att han exploderade. Kul att han är pigg men det räcker med en knasig häst tycker jag :P Men det var nog bara tillfälligt, Zauron är ju hur snäll som helst även om han är en känslig herre. Ska nog rida honom i helgen också, Pär ska få sin ridlektion som han fick i födelsedagspresent då. Men han får rida på Julle som är lite mera lugn och stabil. :)

Efter Zauron åkte jag till Tutis och Kiri fick springa lite i ridhuset. Skötte sig bra, Sofie och Zini kom in så vi fick lite träning på att möta andra hästar vilket hon behöver. Hon var lite sur några gånger men skuttade bara iväg nån enstaka gång så det tar sig. Hon har alltid tyckt det är lite otäckt när andra hästar kommer för nära och hon känner sig trängd. Igår fick hon vila och idag blir det nog ridhuset igen eftersom det blivit isgata ute. Kanske kan skritta fram ute, fick iallafall i broddar i tisdags.

Ny vecka igen...

Och snart är även 2011 över. Tiden går fort! Har även snart gått en fjärdedel av min master, även det är ju lite halvgalet. Nåja, det ska bli skönt att börja jobba sen och ha pengar!! Kiri vilade både lördag och söndag eftersom jag jobbade. Igår var vi i ridhuset eftersom det var mörkt när jag kom ut. Nästintill omöjligt att hinna ut i dagsljuset nu.. :( På fredag ska vi iallafall ut med Jenny och Disa om vädret tillåter! Trodde Kiri skulle vara jättepigg eftersom hon inte gjort nånting på två dagar men så var det inte. Hon var lagom i ca 15 minuter, sen blev hon seg och trött. Kanske är i någon växtperiod eller så är det hennes dåliga kondis. Hon blir verkligen seg i skritten när hon är så, så fort man börjar trava får hon lite ny energi men skritten blir lång och långsam. Men det är väl bara att kämpa på. Idag blir det nog också ridhuset, det har ju även frusit på nu, så tror att galoppslingan är för hård och knögglig att trava på. Ska försöka skruva i lite brodd idag också, lika bra att ha de i nu när det ser ut att bli lite mera fruset ute. Hade varit bättre om snön kunde vänta en vecka till, för vi ska till hovis nästa torsdag, men jag får väl försöka få i några gamla rostiga broddar här hemma tills dess.

Stormvarning

Det har verkligen blåst sjukt mycket de senaste dagarna, ganska tröttsamt. Idag befann vi oss i ridhuset igen, igår var vi ute men det blev inte så lyckat. Ska inte rida ut mer ensam nu, Kiri känner sig otrygg och då blir det inte bra för någon av oss. Vi får helt enkelt ta sällskap av Disa eller någon annan i stallet tills hon börjar kännas lite lugnare och tryggare igen. Tur att vi har galoppslingan vid stallet, så kan jag iallafall vara på lite annat underlag än ridhuset när det inte blåser storm eller regnar ute. snart kommer väl snön också, och då blir det halt så får vi ändå hålla till inomhus. Hon har varit väldigt cool ute förut, inte rädd för saker och gått överallt, men nu i och med skadan och alla skritturer ute på överladdad häst har gjort att hon blivit spänd och otrygg. Hon har ju även blivit skrämd av både kossor, rådjur och diverse annat som tittat fram plötsligt. Tråkigt eftersom hon var så snäll förut, men inte så mycket att göra åt det förutom att i fortsättningen rida med lugnt och stabilt sällskap.

Hur som helst, idag skötte sig Kiri bra! Hon kändes lite trött dock, har ju fått gå från måndag nu. Gjorde en hel del övergångar och tempoväxlingar. Hon blir lite seg i skritten, speciellt när hon inte är på hugget som idag, men när man väl börjar trava så bjuder hon bra. Kändes ganska bra och stadig i formen också! Imorrn ska jag rida lite på slingan (om vädret tillåter) och sen får hon vila båda dagarna i helgen eftersom jag jobbar då.

RSS 2.0