Dagens tävling

Gick bra! Jag är väldigt nöjd med trav- och skrittdelen. Vi hade 8 på inridning och BÅDA skrittpiruetterna, det lönade sig att nöta lite extra på det! I galoppen blev han något matt, men han gjorde allting på rätt plats men det blev mest 6 och några 7or. Slutade på 63,04 och var andra utanför placering. Lagen blev trea och fyra men om jag hade ridit i lag 1 hade vi varit tvåa. Men så är det, får se om vi stuvar om till nästa omgång eller hur det blir. Alla red bra och vi var ganska jämna resultatmässigt ändå. Imorrn blir det Rhodos så nu ska jag slappa en vecka utan hästar! :)

Tävling imorgon!

Imorgon är det dags för första omgången i div 1. Rider sist i laget så startar på eftermiddagen så det är skönt! Red för Marita i onsdags också och vi fortsatte jobba grunder. Han var fin i traven men enkla bytena i galoppen fick vi nöta en del och ändå var jag inte helt nöjd med vänster till höger där han inte kommer tillbaka såsom jag vill. Ska rida några såna på framridningen imorgon och verkligen se till att han lyssnar.

Legolas har fått springa två gånger på banan i veckan och idag tömkörde Molle. Han var jätteduktig och galopperade åt båda hållen även om han inte riktigt orkade när vi hade bytt varv. Han behöver bli lite kvickare i övergångar och på töm är det lättare att komma åt honom utan att störa honom på andra sätt. Molle ska tömköra tre gånger nästa vecka när jag är på Rhodos. :) Ska försöka hålla igång det så vi kör en gång i veckan på töm iallafall, bäst är ju om Molle kör för hon kan det där bättre än jag men jag tror jag klarar av det hyfsat eftersom han är väldigt okomplicerad. Han fick nya fötter igår också med en ny hovis. I början var han spänd men när han till slut slappnade av stod han väldigt snällt! Hovis tyckte han verkade vara en intelligent häst och "ingen häst som passerar obemärkt förbi". Han ser ju ut som Black Beauty så det är klart man ser honom :)

Vi har också fortsatt med Caligos inridning denna vecka och travat på volt i lina och börjat svänga lite i skritt. Det går jättebra och han kommer bli en superolig häst att rida. Kvick som attan och tar i bakifrån hela tiden i alla övergångar av sig självt. Plus att han är så otroligt okomplicerad och trevlig i alla lägen. Han kommer ju förmodligen säljas sen eftersom han blir för liten för Molle. Lyllos den som får köpa honom!

Nej, nu ska jag ladda inför imorgon. Önska oss lycka till!

Tränat på svåra saker idag

Ja, ni vet att kunna bryta av från galopp till trav kräver sin ryttare. Eller rida in på medellinjen i galopp, göra halt och sen komma fram i trav (inte galopp) är också väldigt svårt. För att inte tala om att kunna galoppera, skritta, fatta ny galopp. Alla dessa fantastiskt svåra saker har vi tränat på idag. Samt lite skolor i trav. Zauron kändes fin men det var verkligen välbehövligt att gå tillbaka och finslipa på de "enkla" sakerna. Sådant som man glömmer bort att träna i vanliga fall för det är ju så "lätt". Fick iallafall bra hjälp med högeröppnan som jag tycker har varit lite svår då han blir lång på ytter och jag får inte fatt på honom. Fick göra 6m-volter i samlad trav och verkligen hålla koll på yttersidan så blev ingången till öppnan bra och även själva öppnan. Det ska vi ta med oss till veckans träning. Slutorna flöt på jättefint men där har han så lätt för sig så det gäller bara vara noggrann med ingången och sitta korrekt så funkar det toppen. Fortsatte med lite enkla byten där jag måste bli kvar i förhållningen för att verkligen få galopp-skritt. Och så tränade vi på lite inridningar och avbrott till trav som tidigare nämnt. Blev inte helt hundra men bättre och framridningen i trav från halten kändes lite säkrare. Har ju hänt ett par gånger under denna säsong att jag fått galopp efter halten och det är väldigt onödiga poäng att ge bort och dessutom skittrist att börja ritten med en fyra i protokollet. Ska försöka rida Zauron både tisdag och torsdag denna vecka så vi kan trimma lite inför lördagens start! Ska på ett sätt bli skönt att få rida ett lite lättare program där jag vet att vi kan göra allt för en 7a eller 8a och kan verkligen våga spänna bågen lite. Vi är inte riktigt där än i MsvA/StGeorge även om det har hänt mycket sen vi debuterade i våras. Men det är ju nästa års projekt :-)

Rida i lag!

Även om det inte blev något lag-SM så kommer jag iallafall rida Div 1 i höst igen. Jag har stått som reserv och eftersom hästar är hästar så blev det så att jag får rida iallafall. Ska bli kul! Hade träff idag på Tutis och vi gick igenom programmet med Anette som pratade om vad domaren tittar på i MsvB (eller ska titta på..!). Intressant även om man vet det mesta redan men det är alltid bra att bli påmind.

Legolas har fått springa på töm med Molle idag igen och skötte sig exemplariskt som vanligt. Är han verkligen bara 3 eller har jag blivit lurad?! Man kan undra. Idag kunde han till och med galoppera på volten och orka hålla galoppen, dock blev det bensinstopp efter det så då fick vi ge oss. Så vid närmare eftertanke är han nog 3 ändå och har ingen vidare ork. Men så är det när man har långa ben att orka balansera sin kropp på, då orkar man inte så länge! Imorrn blir det vila för lillen, den här veckan har han gått en dag på banan, en dag ute och så på töm idag. Bra variation iallafall! I september hade jag tänkt komma igång och ta hjälp av Marita varannan vecka, får se om han känns redo eller om vi får skjuta på det. Ingen mening att åka dit om han känns trött, annars är det ju super att få hjälp från början så det blir rätt och man slipper nöta i onödan.

Appropå Marita så ska jag och Zauron ta oss till Tutis imorgon fm för att trimma ett pass. Tänkte fokusera på MsvB eftersom det ligger närmast i tiden tävlingsmässigt. Enkla byten måste vi nog träna lite, svårt att skritta ordentligt därmellan även om fattningen och avbrottet är lätt. Har haft lite problem med högeröppna så den ska vi nog också titta på samt slutorna på medellinjen så vi inte slösar bort poäng i onödan. Känner mig riktigt taggad för att rida i laget, har bett om att få starta sist också, rider som bäst under press och eftersom ingen annan brukar vara så sugen på den platsen så passar det oss bra :)

Legolas på töm!

Lite bilder från första gången på töm. Gick jättebra, lite spänd men han slappnade av när han fattade vad han skulle göra. Dock var det mycket svårt att galoppera på volt, han har stor galopp och får svårt att få plats. Men det kommer nog med lite styrka! Kul att kunna variera träningen :)Bottennapp

Ja, så kan man sammanfatta dagens tävling. Zauron kändes inte riktigt som vanligt redan på framridningen, kändes som om han fastnade ibland i underlaget och det hände flera gånger att han inte tog hjälpen framförallt i bytena. Han brukar inte reagera så mkt på underlag förutom om det är väldigt djupt och det var det inte på framridningen så jag vet inte vad det var. Hur som helst, tänkte att det kanske skulle bli bättre på tävlingsbanan som var ute med annat underlag, men där tog jag fel. Den var ganska djup och redan efter något varv där inne började Zauron stå emot och jag fick kämpa mig igenom hela programmet. Travökningarna var hackiga och ojämna, ena piruetten blev väldigt stor då jag kände att jag inte skulle få runt honom annars. Han fick korsgalopp (!) i hörnet efter så bytet därefter blev pannkaka. Dock blev höger piruett ganska bra. Första serien fick jag verkligen trycka fram bytena men vi satte den men i andra tog han inte hjälpen i andra bytet så där blev det miss igen. Galoppökningen saknade energi och jag hade nog gett upp hoppet lite då. Trodde jag skulle sluta på 55% för det kändes verkligen gräsligt och om man jämför med Falun så var det mil ifrån så bra som han gick då. Men vi fick ihop 58,4 % och hade faktiskt en hel del sjuor trots detta och fick kommentarerna, Elegant häst, elegant ekipage och flott häst från de tre domarna så de gillade uppenbarligen honom ändå =) Och vi kom inte sist trots att konkurrensen var den bästa vi mött, krävdes mer än 68 % för att nå placering och duktiga Lollo och Alex knep den sista placeringen, stort grattis!!


Nej, denna tävling sopar vi under mattan och hoppas att det bara var underlaget och att Zauron snart är tillbaka i vanlig form. Fick förfrågan att rida första omgången i div 1 den 25e eftersom de saknade en ryttare. Vet dock inte om jag har lust att rida, ska fundera under dagen så får vi se.


Idag ska vi prova med lite tömkörning för Legolas för första gången, tanken är att Molle ska jobba honom några gånger på töm när jag åker till Rhodos i slutet av augusti :) Ska bli spännande och se vad han säger om det!

Legolas är på gång igen

Har så sakteliga börjat sätta igång Lego igen. I lördags morse fick han springa lite på lina, han var väldigt pigg och busade till några gånger men lyssnade bra när jag röt åt honom att så fick man inte göra. Han är så en otroligt försynt häst som verkligen vill vara till lags och ser förskräckt ut om man blir arg på honom. Som tur är så behöver man inte bli det så ofta. :) Igår satt jag upp för första gången efter vilan, började men en promenad och tänkte att jag kanske skulle lina innan men jag hoppade över det för han kändes lugn och sansad. Tycker att när de är så unga blir de ofta trötta så snabbt och då vill jag inte "slösa" energi på att springa i lina (om det inte är fara för livet att sitta upp direkt såklart). Trodde han skulle vara laddad men han var riktigt slö igår! Fick gå på honom med skänkeln rätt bra ett par gånger och han kom igång bättre efter lite galopp. Tror att han helt enkelt hade glömt bort det här med ridning och att man måste jobba lite själv också ;)


Bestämde mig för att rida idag också eftersom han kändes såpass oriden igår. Och han var såå duktig. Idag var han riktigt framme för skänkeln, lite spänd i början och lekte giraff men slappnade av efterhand och sökte sig nedåt i både trav och galopp. Kan nog vara bra att köra på lite två dagar i rad och sen vila 1-2 dagar. Så imorgon får han vila, kanske blir en promenad bara, ska eventuellt trimma lite med Zauron, vi ska ju tävla på lördag!

Filmtime

Filmer från söndagens starter!

Lugnt i hagen

Legolas verkar ha haft det bra i hagen idag med nya polarna. De hade sprungit lite vid ihopsläppet men sen hade det varit lugnt. Alla skor satt kvar och han hade ett pyttelitet skrapsår frampå skenan på ena bakbenet, annars var han hel och välbehållen. Skönt att det gick bra! Vi var ute på en liten promenad och kollade in omgivningarna, hade han bara i grimma och grimskaft, han är så otroligt snäll. Även om han kan bli spänd och lite ängslig så stannar han kvar och hittar inte på nåt dumt. Det blir promenad imorgon också, sen i helgen ska jag försöka komma upp och rida lite på banan! Och så otroligt skönt det var att bara åka ut till Hässelby istället för Säva. Att spara så mycket tid på att åka (och bensin!) är värt mycket!

Liten har blivit världsvan!

Idag var det dags för Legolas att byta hem för andra gången i sitt liv. Han blev lite nervös innan vi skulle lasta men stod ändå ganska tålmodigt och väntade på gången. Han fick skydd och boots på sig eftersom han är skodd runtom nu och bootsen i bak var väldigt läskiga och han tog verkligen jättekliv när vi gick ut från stallet. Han tvekade vid transporten som vanligt och växte fast men efter några minuters betänketid så gick han på hela vägen in. Han fick stå smalt denna gång, har ju provat att kört brett men tyckt att han inte verkade så nöjd med det och han stod mycket bättre nu! Lite omtramp när vi svängde men annars stod han som ett ljus! Skönt! Snäll att lasta ur och följde snällt med in i stallet och fick hälsa på Zauron genom gallret. De verkade gilla varann för Zauron pep inte ens som han brukar göra :) Väl inne i boxen fann han sig till rätta väldigt snabbt och började smaka på både hö och halm. Kompisen Falcon bredvid brydde sig inte nämnvärt om honom vilket Lego tyckte var lite tråkigt. Vi släppte ut honom och Zauron sen en stund på kvällen så de fick lära känna varann. De sprang lite men inte nåt idiotspring och sen betade de bredvid varann. Idag får han gå ut med Zauron, Falcon och gamlemannen Julle. Hoppas det går bra och att alla skor sitter kvar. Är inte så orolig över att det händer något annat, han är van att gå i flock och väldigt duktig på att flytta sig. Molle skulle vara med vid utsläppet och hålla lite koll! Tror han kommer trivas super på Hässelby, det är kanske inte så bekvämt för oss människor som på andra stall men Legolas hage är fin och kuperad med både skugga och gräs och så får han halm i boxen så det blir nog bra för honom :)

RSS 2.0