Lång dag

Idag var en lång dag. Var ute imorse och trimmade med Zauron, och sen har jag jobbat till kvart över 8 nu ikväll. Kiri har jag inte hunnit med alls men som tur är har jag en sån supersnäll pojkvän som kunde tänka sig att åka ut och mocka och ta hand om henne! Gick iallafall superbra med Zauron imorse! Försökte rida lite som jag såg på Wiegerträningarna, snabb i reaktionen för att sen bara sitta lätt och stilla. Funkade riktigt bra. Öppnorna kändes jättefina idag, och slutorna också, den till höger är lite svår när vi ska göra den på diagonalen, men sitter jag rätt och ställer ordentligt blir det nog bra! Nej nu ska jag fixa lite käk här, får skriva sen efter tävlingen på onsdag!

Snart dags igen

På onsdag är det dags för tävling igen! Den sista innan upphåll i juli då Zauron ska få vila lite och sen ta det lite lugnare. Vi ska till UPK och rida en msvB:2, ganska trevligt program, hoppas att det kommer gå minst lika bra som i Håbo! Ska rida honom på måndag, så får fila in vägarna lite grann då.

Kiri skrittas på, idag såg vi en människa och häst som var ute och gick på vägen en bit bort. Kiri blev alldeles stissig, hon gillar inte att nåt rör sig på långt bort och hon inte ser ordentligt. Hon gjorde några snabba vändningar och försökte galoppera hem, men det gick bra. Såg dock då att jag hade satt nosgrimman utanpå på ena sidan, så jag skrittade tillbaka till stallet, fixade till den och satt upp igen. Sen skrittade hon snällt hela vägen bort och tillbaka, var lite spänd men annars gick det bra!

Snart är det dags för Falsterbo också, hoppas på strålande sol hela veckan såklart! Jag ska få hjälp av Emeli med Kiri, så hon kommer få röra på sig iaf sön-tors, sen får hon stå fre-sön så skrittas jag igen när jag kommer hem. Får ju börja med 20minuter snart! Och efter den månaden har halva tiden gått, tjoho! När hon stressade upp sig idag så gjorde hon lite travpassage och hon kändes inte det minsta halt då. Så hoppas verkligen hon är på bättringsvägen och att skrittandet ger resultat.

Tävlingen i Håbo

Oj ja nu flyter tiden iväg igen utan att jag hinner skriva. Hur som helst så var vi i håbo i helgen och skulle debutera msvB med Zauron. Han har ju bara gjort ett par medelsvåra starter i sitt liv med ca 60% som högst förut. Men vi siktade såklart på högre än så! På lördagen i msvB:3 gick det jättebra! Bra flyt, lite rak i nån sluta, alla byten satt på rätt plats och det mesta kändes bra. Tyvärr lite tråkiga poäng så vi fick 60,6% och hamnade precis utanför placering på det med 2p. Synd men så kan det vara. På söndagen regnade det och framridningen var inte jättekul, som tur är så behöver ju inte zauron någon lång framridning, så ca 15 minuter fick det bli men det räckte gott och väl. Han kändes jättefin inne på banan, skolorna blev riktigt bra idag (fick 7 på samtliga!) och byten var också bra, både enkla och i språnget. Vi hade 5 på skritten, en skrittpiruett samt en mellangalopp men annars var det många 7or och 6or i övrigt, så det blev 64,6%! Jättenöjda eftersom det var första gången i msvB:4 och jag låg dessutom i ledning när jag ridit! Dock var halva klassen kvar, men jag blev bara passerad av fyra stycken och kom femma! Så kul! Nu siktar vi på msvB:2 på UPK nästa vecka och sen ska Zauron få lite ledigt nån vecka i juli och inga tävlingar förrän i augusti igen. Då blir det nog Gripen, UPK samt div I. Får se om jag rider alla, jobbar ju också och har dessutom tänkt komma iväg på en utlandsresa med pär. Så vi får se. Men nu är jag taggad inför fler msvB och nu lämnar vi MsvC-klasserna för gott (Som roggan tjatat om hela våren).

Jump Club

Vilken fin anläggning! Ett sådant ställe skulle man ha alltså, måste bara spara X antal miljoner först.. Eller ha råd att låna.. Nåväl, skulle ju starta en msvC:2 idag, kerstin nilsson som dömde vilket bådade gott eftersom hon dömde när jag vann LA:4 på Jälla och hon sa fina ord om Zauron på prisutdelningen :) Red fram i ca 30 minuter, var ju inte lika varmt idag men lite svettigt var det. Han kändes ganska fin, hade ovanligt mycket stöd i handen dock och lite seg för högerskänkeln. Inne på banan så var han loj, hade dåligt tryck, vet inte om han reagerade på underlaget som visserligen var bra men inte vad han är van vid. Började med att jag höll på att rida mellantraven från fel bokstav men hejdade mig i sista sekund, men det gjorde att förberedelsen blev sådär och mellantraven lite hackig. Hade lite trassel i ena slutan där han slog upp huvudet en gång, var nog piloten som hade lite kort stångtygel. Galoppen flöt på bra, enkla bytena blev bra men i sista ökningen så svarade han dåligt och jag tryckte till honom ordentligt vilket gav resultatet i att han flög fram och bytte galopp. Reaktion iallafall men en trea i protokollet. Summa summarum en halvdan ritt med lite plumpar. Fick 59,11% och det var nog egentligen inte värt mer. Den som vann hade 64 och sistaplacerade 60, så utan missarna hade vi haft rosett ändå. Men så är det i denna sport. Bara att ta nya tag i Håbo, jag hade såklart 10kr för lite på mitt konto när pengarna skulle dras i fredags, men mailade till dom och det var inga problem, så nu har jag satt in lite mera. Funderar dock på att stryka mig från C:2 på söndagen så det bara blir en klass om dagen, men vi får se. Har ju inte avanmält innan anmälningstiden gick ut så då får jag väl betala ändå, så kanske lika gärna kan rida och bara köra en kort framridning och se det som warm-up för msvB:4. Ska rida Zauron på torsdag denna vecka, sen rider Molle och han får vilodag imorgon. Bara att ladda om..!

Varmt!

Hade stallet imorse och Kiri fick promeneras idag. Hon fick lite ryck som vanligt men höll sig hyfsat på mattan. Igår skrittade jag uppsuttet och då var hon superduktig. Lugn och sansad och gick snällt förbi massa läskiga saker som trasiga hösilagebalar och en stor vattentunna. Min förra häst hade dött av skräck.. :P Efter stallet åkte jag med Lisa till Fjällnora där vi bara legat och solat och badat hela dagen. Lite kallt i vattnet, men det funkade. Svalkade gott!

Ska iväg snart och rida Zauron! Imorrn är det tävling, startar 13.45 tror jag det var, så det blir lite sovmorgon om jag inte åker ut till Kiri på förmiddagen. Imorrn ska jag också träffa Karin och Renee och planera lite inför Falsterbo! Snart är det dags, ska bli superkul!!

tiden går för snabbt

Och jag hinner/orkar inte uppdatera här.. Iofs har det inte hänt så mkt spännande saker heller. Red Zauron i helgen eftersom Molle var på strömsholm. Red ut en sväng på lördagen med Karin och Sam, Zauron var jättepigg och tränade ökad trav ute runt åkern, gick inte att få stopp, haha! Sen galopperade vi lite på trädan, var supervarmt och båda hästarna fick bada i svalt vatten efteråt vilket de verkade tycka var riktigt skönt! I söndags red jag på banan, lite dammigt och hårt. Red i mina nya stövlar som jag inte ridit in än, måste verkligen ta tag i det där, så ridningen blev sådär. Kan inte riktigt komma åt honom eftersom benen är rätt stela och har svårt att trampa ner hälen. Men det är väl bara plåga sig ett tag så blir de nog bra.. I måndags red vi för Roggan som var väldigt bekymrad över vår senaste start som ju han dömde. Han tyckte Zauron hade tagit över för mycket och att jag blev för passiv. Och visst kan jag hålla med, MEN han brukar inte vara så spänd och jag blev nog lite överraskad själv och dessutom var han ju känslig att om jag hade gått på honom hade vi nog fått ännu flera missar. Han brukar ju slappna av om man bara väntar ut det, men denna gång funkade inte det.. Vi får se hur han beter sig på nästa tävling helt enkelt, tror inte det är nåt han har börjat med, skulle bli mkt förvånad då.. Vi fick iallafall en riktig genomkörare, fick rida som en tok men han blev jättefin sen. Avslutade med att rida igenom B:4 som gick riktigt bra. Alla byten blev jättebra och allt satt som en smäck. Ska bara få till det på tävling också..

Lite nytt om Kiri då. Jag har pratat med min veterinär och jag får skritta uppsuttet om jag vill Dessutom så är det mindre än 5 månader kvar nu, eftersom hon vilade hela maj och skrittades då, så kan vi räkna fram lite snabbare :) Så nu kör vi 15 min om dagen i juni ut och sedan 20 min i juli och sedan öka 5min i veckan. Om hon inte höll sig lugn kunde jag få recept på lugnande men ska prova att skritta lite uppsuttet nu och få se om det inte är bättre. Hon går snällt för det mesta men hon är på hugget och reagerar på minsta lilla så då hoppar hon iväg och studsar lite. Lite lättare att få fatt på henne när man sitter på och hinna reagera innan hon hoppar iväg. Så räknat från maj blir det alltså i början av november som vi åker in på rörelsekontroll och är hon ren får vi börja trava då. Provade att skritta igår, för första gången på en månad utan sadel eller ryttare. men det gick bra, sadlingen var inga problem (hon har sadeltvång som dock börjar släppa), uppsittningen tog ett tag men inte så farligt. Hon var inte hetsig som hon kan bli, utan gick mest iväg och då började jag om bara, så till slut kunde jag sitta upp och hon stod still. Sen var hon riktigt taggad när vi red iväg och vi övade ofrivilligt på lite passage bort på vägen. Tror hon kommer ha väldigt lätt för det sen när det är dags (!) Efter ett tag kunde hon skritta om än något spänt. Red bara runt utebanan tre varv eftersom hon var spänd och ville inte riskera något. Hon studsade iväg 2 gånger men det var inte värre än att jag hann reagera och hon var tillbaka rätt så snart. Summa summarum tror jag skritt uppsuttet är en bra metod, kanske inte varje dag, men åtminstone ett par dagar i veckan.

RSS 2.0