Fel svart häst på träning idag!

Det blev ovanstående snygging som fick gå träning idag. Zauron var hängig igår eftermiddag av någon märklig anledning så han fick stå över. Han verkade mycket bättre redan idag så vi hoppas på att det var något ytterst tillfälligt. Vi ska ju tävla till helgen är det tänkt, vi avvaktar någon dag till och ser hur han verkar. Förhoppningsvis är han snart på banan igen. Tur att man har flera hästar och välja på!
 
Lego hade vilat tre dagar och han kändes pigg och fräsch utan att vara tokig. Precis som han alltid är! Vi var på Sandbyholm idag eftersom Tutis var bokat pga helgkurs så det blev lite miljöträning för honom också. Han tog det hela med ro, spanar in läget lite extra men har tittat av sig ganska snabbt och sen kan man rida som vanligt! Han fick även åka Molles boj-släp och det funkade lika bra som hans vanliga, lite tveksam så han smög på när vi lastade men annars verkade han tycka det var helt ok. Han kändes väldigt fin idag, fick träna på som vanligt med övergångar, tempoväxlingar och fattningar. Är så glad för den här fina hästen! 
 
När vi kom hem fick Caligo gå en sväng ute, vi travade på traktorvägen och sen uppe i sommarhagarna där det fortfarande är packad snö. På sista sträckan tog vi lite galopp och han skötte sig exemplariskt. Var lite spänd och tittig emellanåt men han är lätt att övertyga att det inte är farligt så han tuffar snart på igen. Vi provade Röösli-sadeln igen som Molle lånat med padd under och nu verkade den ligga still. Så förhoppningsvis har vi en riktig sadel till honom nu fram till treårstestet. 

Fler bilder från programridningen

Snälla Gun fotade oss lite under programridningen! :) Gillar att han ser så nöjd och glad ut!

Gårdagen

Red ut en sväng i det fina vädret, även om solen var på väg ner så var det ganska skönt ute. Vi galopperade ett par vändor på traktorvägen, Lego var pigg men höll sig på mattan! Han verkade tycka det var kul att få sträcka ut lite och jag kunde reglera tempo och gångart som jag ville. Däremot ville han mest fatta vänster idag, senast var det ju höger så jag antar att han är relativt liksidig iallafall. ;) Så bra att träna galoppen ute för man får ju alltid lite extra energi och då kan jag sätta tillbaka i kortare galopp och han håller ihop och sätter under sig utan stöd från mig som annars behövs mer på banan för att han ska orka. Vi skrittade av cirka 20 minuter tillsammans med Linn och Fancy som kom förbi lagom till vi hade galopperat klart. Så himla kul att han är avspänd och snäll fastän vi är ute, det ger oss ju mer träningsvariation som jag tycker är så viktigt! När banan har tinat ska vi börja hoppa lite mer regelbundet och tömköra också, så då blir det verkligen maximal variation för honom. 
 
Nu blir det tyst på bloggen ett par dagar, jag ska åka upp till Dalarna. Kommer hem till söndag då det är träning för Maritha med Zauron!

Movie-tajm!


Klart godkänt programdebut!

Han skötte sig alldeles utmärkt idag! Guldstjärna till min okomplicerade lilla häst! Vi red fram väldigt kort, ca 5-10min. Han var lite spänd och pigg så red mest på långa linjer och få honom avspänd. Galopperade nåt varv på fyrkanten i båda varven och sen pustade vi lite i skritt innan det var dags! Roggan har ju sin speciella humor, så han frågade vad jag hade tagit med för ök denna gång! Haha, antar att det är hans sätt att säga att han tyckte Legolas såg fin ut! :-)

Programmet gick över förväntan! Traven kändes riktigt stadig och fin, försökte bara lotsa honom runt så mjukt och följsamt som möjligt. Lite vingligt såklart emellanåt men det kommer ju så småningom! Första galoppen blev det fel galopp men hann rätta honom precis i början av volten som sen blev bra! Halten gjorde han bra, har aldrig gjort halt där förut men han stod rakt och ok uppställd. Andra galoppen var han på!!! Fattningen direkt på hjälpen och sen busade han hela volten, slängde med huvudet och studsade! Buse! Verkar iallafall som han tyckte det här var skoj, eller så var det tråkigt och han ville liva upp det. :-) sista uppridningen kom jag upp sent för jag hann inte få tillbaka honom efter galoppen men sen var det ganska rakt och halten blev ok.

Supernöjd och han fick fina lovord av Roggan! "Flott häst med goda förutsättningar, bra gångarter, balans, mjukhet och elasticitet." Totalt 70,1% kanske lite snällt dömt men vi hade också avdrag på det som blev sämre.

Mamma var snäll och filmade så film kommer men vårt internet ligger nere så än så länge får ni nöja er med en rapport! :-)


Hår överallt!

Fy för fällningstider! Även om det faktiskt innebär att våren är på väg. Legolas klipptes ju inte i vinter och han har varit så korthårig och fin. Men nu, vart kommer all päls ifrån? Har han gömt en björnpäls under den tunna, fina, blanka pälsen?! Man blir lika förvånad varje år hur mycket hår det kan lossna från en hästpäls. Idag blev det massage/klia bort hår och sen ordentlig rykt eftersom han blev gråare än gråast efter. Han tyckte det var jätteskönt iallafall och visade med huvudet vart han tyckte det kliade. Bra att han hjälper till :)

Får hoppas han är någorlunda blank imorgon iallafall så vi slipper skämmas. Får väl dra några tag med ryktborsten innan. 18.40 rider vi om nån är intresserad av att se på spektaklet! :)

Dagens ridning

Alla tre fick gå idag också. Man får ju passa på på helgerna när man har gott om tid och så var det ju dessutom riktigt skönt väder ute!
 
Zauron fick gå ett kortare pass ute. Som vanligt var han hur taggad som helst och han gjorde passage hur lätt som helst, jag hade varken sporrar eller spö. Han blir jättekänslig när han ligger på lite och går för så lätta hjälper, så roligt att rida då =) Han fick iallafall göra några vändor på traktorvägen, gjorde lite serier för att sysselsätta honom men han fick också galoppera på lite mer i rund form och lätt sits. 
 
Legolas och Caligo fick åka till Åby i varsin transport. Legolas fick gå först, han kändes lite matt idag men vi gjorde lite fattningar efter hörnet som funkade ok samt lite travdelar från LC:1 som funkade fint. Dock tycker jag inte att jag sitter bra i min sadel längre. Den är väldigt annorlunda mot Zaurons Amerigo, inte alls lika mycket stöd framtill och jag sitter inte lika stilla med benen märker jag, har svårt att komma ner i sadeln och bli stilla i sitsen. Har ju inte suttit ner så mycket på Lego så har inte tänkt på det förut. Vi får se hur det känns på tisdag när jag måste sitta ett helt program...! Skulle hemskt gärna vilja ha en Amerigo till honom också, kanske ska börja kolla efter en begagnad och se om man kan hitta nåt som passar.
 
Caligo var lite spänd idag, det stod lite bommar och stöd framme i ridhuset. Fick ta hjälp av ett spö på bogen för att få till galoppfattningarna. I traven var han fin på slutet, bra schwung och form! 
 
 

Alla tre motionerade idag!

Vi började med Zauron på Åby. Lite trim av varje stod på schemat. Han var superduktig i passagen idag och jag kunde få till lite häng även i vanliga traven, tränade en del växlingar mellan trav och passage för att få bättre trav i honom. På slutet gjorde han en travökning där han verkligen maxade steget och jag kunde sen ta tillbaka till passage. Härligt att det börjar finnas sånt register i traven! I galoppen gjorde vi treor och tvåor runt fyrkanten, dvs både på rakt och böjt spår. Inga problemas, det fixade vi lätt som en plätt. I slutet av tvåorna blev han dock lite taggad och började köra lite själv. Gjorde några ettor men jag känner fortfarande att jag inte riktigt har grepp om dem. Klarar två utan problem, tre om jag har tur, men sen vet jag inte vad jag håller på med längre. Får inte in takten i mina ben helt enkelt, de slutar fungera efter två stycken, suck! Nån som har bra tips??! Jobbade även lite piruetter som dock inte var så bra idag, tror han var lite trött när vi gjorde dem. Strulade lite åt vänster och även åt höger. Men kunde iallafall korrigera honom och fortsätta vända. Allt som allt ett bra pass med några höjdpunkter med även några dalar...
 
Legolas fick ridas en liten kortare sväng hemma. Travade och galopperade lite på traktorvägen, idag skötte han sig exemplariskt och var inte muppig en enda gång och jag kunde bestämma fart och tempo hela tiden. Tränade lite fattningar men idag var de inte vår starka sida, han ville mest fatta bara höger galopp. Men vi fick till några åt vardera galopp på hjälpen iallafall. Galoppen kändes hur fin som helst, ihop, rund, rytmisk och luftig. Härlig ridtur i strålande sol!
 
Caligo fick även han prova på uteritt för första gången i sitt liv. Tidigare har vi bara skrittat lite runt stallet uppsuttet, annars har han ju bara gått på bana eller ridhus. Men nu är han ju så styrbar så det var dags. Molle följde med på marken. Han var lite spänd men vi kunde trava två gånger fram och tillbaka på traktorvägen alldeles själva. 
 
Imorgon lastar vi Lego och Caligo och åker till Åby. Med Lego ska jag känna lite på programvägarna inför tisdag och Caligo ska väl ridas ungefär som vanligt, det är ju inte så avancerat med en treåring. :) Tänkte även rida ut en sväng med Zauron imorgon, det var länge sen han fick komma ut! Måndag blir det vila för Lego så han får ladda upp inför tisdag. Sen kommer han få flera vilodagar på rad över påsk då jag åker bort ett par dagar. 

Sol-snöstorm-sol-snöstorm

Väldigt mystiskt väder igår och definitivt ingen vår i sikte. När jag kom till stallet var det sol, när jag sadlade var det snöstorm, när jag red iväg var det sol och när jag hade ridit en stund kom snöstormen från ingenstans och det började blåsa som sjutton! Tur att jag var väl påklädd! Travade lite grann förbi sommarhagarna, Lego skötte sig exemplariskt och lyssnade både framåt och bakåt. Sen red vi lite på traktorvägen där det är kanske 200m som man kan rida fram och tillbaka. Så vi tog några vändor, tränade några galoppfattningar rakt fram som faktiskt gick helt ok. Sista vändan kom snöstormen och jag tänkte att skulle få in en fattning till på hemvägen så jag bröt av till trav och då blev Lego lite sur på mig. Så han stannade och backade ut på åkern. Knasboll! Han gav sig iallafall och vi kunde trava sista biten hemåt. Skrittade av förbi sommarhagarna och tillbaka tillsammans med Linn och Fancy som var ute på sin dagliga promenad. 

FIlm från igår

Duktig liten Legobit!

Bra pass!

Jätteduktig Legobit idag! Jag har upptäckt att hur det känns och ser ut inte alls är samma sak, surprise, surprise ;) Jag tycker att det går sakta och att han inte travar på när han egentligen springer lite för fort och tappar balans. Tror jag måste tänka på att det kommer kännas väldigt olika på Zauron och Legolas gällande tempo. Lego har mycket längre steg och mer schwung, antar att det är därför jag tycker det går långsamt när han travar normalt. Så jag måste komma ihåg att ta halvhalter och sätta tillbaka lite så jag inte bara trycker på och han blir obalanserad och börjar slå i skorna. Svårt det där att rida två hästar som rör sig väldigt olika, man måste anpassa sig själv väldigt mycket och komma ihåg att de är olika. Samma sak gäller ju galoppfattningarna, jag kan inte göra likadant på Lego som Zauron för då funkar det inte. Än så länge måste jag vara tydligare och förbereda mer på Lego. Men det är lätt hänt att man glömmer! 
 
Träningen gick jättebra iallafall, han var duktig med det mesta idag. Tränade mycket övergångar och här vill vi ju ha honom kvickare så småningom men han gör dem ganska bra nu med bibehållen form och mjuk övergång. I galoppen kändes han mycket bättre än tidigare, han håller ihop mer av sig självt och orkar nu. Jätteduktig med fattningarna, tror vi gjorde en som blev pannkaka, resten var på hjälpen och nästan kvar i form också. Även övergångar ner till trav var mer balanserade än tidigare och bättre med formen. Vi avslutade med att rida upp på medellinjen samt öva lite halter från trav på långsidan. Första gången vinglade vi hej vilt på medellinjen men andra gången red jag på mer framåt och då funkade det ganska bra. Halterna gick bra, lite svårt att få honom att ställa upp jämnt från trav men han gör dem stilla och står kvar på tygeln iallafall. Molle var med och filmade i vanlig ordning så det kommer film lite senare idag. Det har hänt mycket sen senast vi filmade (drygt en månad sen) så det var kul att se!
 
Idag ska vi rida lite hemma, får se vad som går att göra med tanke på den skridskobana som stallplanen och vägen liknar :( 

Lite klipp från igår!


Våren är på väg!

Vårsolen värmde riktigt gött idag och snön smälter, härligt! Fler sånahär dagar tack! 
 
Började dagen med träning med Zauron som gick toppentoppen! Han är en sån arbetsmyra! Han fick gå rätt hårt och vi jobbade med passagen, tvåor och ettor, piruetter samt branta slutor i både trav och galopp och öppna på medellinjen. Men lika glad för det var han :) Traven kändes riktigt fin idag och det känns som att för varje träning nu så kan jag få mer uttryck och power, så kul när det går framåt! Piruetterna kändes också bra idag, inget strul i vänster nu även om den inte går att centrera lika mycket. Höger däremot är super, där måste jag bara se till att behålla energin och ha honom loss i högersidan. Sen är det bara att vända runt! Han var också väldigt duktig med passagen idag, Maritha tyckte jag skulle rida med spö ibland får att få mer energi och bakben nu när han har hittat gunget så det får vi träna vidare på. Hon tycker ju att vi ska kunna rida SvårB:1 inom inte allt för lång framtid så det är ju bra att vi får träna på de sakerna nu. Alltid bra att kunna ligga en nivå över det man tävlar! Molle har filmat typ hela passet i små snuttar så får se om jag kan sätta ihop en liten film på hur det såg ut idag. Det är ju inte långt kvar nu till debut i Intermediere I, tre veckor närmare bestämt! :D 
 
Väl hemma så red jag ut en sväng med Legolas och det var hur skönt som helst. Tog med mig ett kort ridspö ifall han skulle bli störig och lite testade han allt när vi vände hemåt. Men det var mindre än förut och jag fick fatt på honom rätt snabbt. Kunde sen starta och stoppa som jag behagade även hemåt. Vi både travade och galopperade och gjorde några fattningar på rakt spår som inte blev katastrof och några var tom direkt på hjälpen! Det finns hopp om att kunna rida ett program den 26e utan att skämmas. Duktig häst, han verkade också tycka det var mysigt att vara ute i vårsolen utan ländtäcke och få lufta pälsen lite! 

Det är kul att rida!

Legolas kändes fin idag! Kändes inte oriden trots att han inte är riden på 1,5 vecka, trevligt med unghästar, de stelnar ju inte till som äldre. Fick påminna om formen lite i början men sen blev den bra! Idag var framförallt galoppen bra, han var visserligen inte helt stadig i formen men han galopperade bättre än vad han har gjort tidigare. Den kändes mer reglerbar, stadigare och mer energisk. Inte alls som att det var så jobbigt för honom som det har känts tidigare. Fattningarna satt också bra, iallafall på volt. Provade några på rakt spår men där är det svårt. Tror jag är lite otydlig också, måste träna på att ge hjälpen korrekt så han förstår. Det var roligt att vara tillbaka på hans rygg iallafall, han är en härlig häst! Imorgon tänkte jag nog försöka rida lite hemma så får han stå mån-tis och onsdag är det träning för Maritha.

Appropå Maritha så ska ju Zauron trimmas imorgon bitti på Tutis, ska bli skoj!

Lite rastning

Eftersom ridbanan är helt ok nu (dvs tillpackad snö och inte isig) bestämde jag mig för att låta Legolas jobba lite på töm idag. Han var pigg, men inte överpigg och busade lite grann men han är ju inte så snabb när han gör det så det var ingen fara. Han stoppar upp och kör ner huvudet eller så studsar han iväg lite. Han var duktig iallafall trots att underlaget inte var hundra. Verkligen hopplöst nu hemma, längtar efter vår och snöfritt så man kan rida mera ute och inte behöva åka till ridhus för att göra nåt vettigt! I höger varv såg han något mer obalanserad ut, antar att det är det som jag känner i ridningen ibland. Han har inte riktigt samma takt utan blir lite snabb och galoppen blir mer markbunden än i vänster. Och så vill han gärna tränga lite inåt. Det blir bra när man stöttar upp honom på yttertömmen och det är ju lika i ridningen. När man hjälper honom med yttertygel och inner skänkel så känns han bra. Hoppas att obalansen hänger ihop med lite oliksidighet och kanske växtfas och att det inte är något annat som spökar. Han är hur fin som helst i benen, alltid torr och kall samt att han är checkad i muskulaturen också så det borde inte vara nåt fel på honom. Men man blir ju lite nojig när det gick som det gick med förra hästen...

Imorgon ska jag ta sällskap med Zauron och Molle till Åby och rida lite uppsuttet! Ska bli roligt, det var ju ett tag sen nu, spännande och se om det känns nån skillnad efter minivilan.

Massagekväll

Lite mysstund med Legobiten på kvällskvisten idag. Lånade Molles massagemaskin som han fortfarande är skeptiskt till (det var andra gången vi provade den idag). Det går bra uppe på rumpan och ryggen men framme vid manken och halsen är det läskigt. Det går men han vill helst inte stå still så man får hålla i honom och det är inte direkt så han slappnar av och njuter. Men vi får väl köra på ett par gånger så upptäcker han säkert snart att det faktiskt är skönt. Uppe på rumpan står han ganska avslappnat så där verkar han tycka det är skönt. Fortsatte för hand med gummiskrapa för att få bort lite hår och massera samtidigt, han fäller en del nu! Det tyckte han iallafall var jätteskönt och gäspade och tuggade massor. När jag gjorde på halsen blev han böjd som en banan så det blev svårt att komma åt, antar att han bara ville tala om att det var skönt :) Vi avslutade med att stretcha halsen åt sidorna, här är han hur vig som helst och det ingen skillnad på höger och vänster sida. Stretchade också nedåt mellan frambenen. Ska bli kul att få sätta igång i helgen, blir spännande om han kommer vara superpigg eller om han är som vanligt. Åker till Åby iallafall, dumt att ge sig ut när han har vilat och dessutom är det ju bara is överallt så det går ju ändå bara att mest skritta.

Caligos första "träning"

Idag fick lillen åka till Åby och visa upp sig för första gången för Maritha. Han skötte sig såklart jättebra och hon tyckte han såg jättetrevlig och fin ut. Vi ska jobba vidare på lite tempoväxlingar samt galoppfattningar som inte sitter sådär jättebra. Blir mest slängtrav in i galopp men det får vi öva vidare på nu fram till treårstestet. Tog ett spö till hjälp på bogen som hjälpte ganska bra att få honom förstå galopphjälpen bättre. Får även tänka på att hinna bryta av före honom när jag känner att han inte riktigt orkar så att jag hela tiden bestämmer tempot! Han tycker det är lite jobbigt när vi måste orka hålla galoppen genom kortsidan. Vi provade även en sadel till honom på slutet som en kompis till Molle hade med sig. En röösli, ganska skön men tyvärr gled den fram så den funkade inte. Vi ska prova min sadel på honom också, den är kanske för smal men den ser ut att ligga bra när man lägger på den. Han är ju bredare över ryggen än Lego så det är ju tänkbart att den inte heller kommer funka. Just nu har vi en "inridningssadel", en lätt syntetsadel som dock inte har så mycket stöd så jag känner att det vore skönt med en riktig sadel nu när vi faktiskt börjar rida lite mer på riktigt. Vi får se hur vi löser det här! 

Dåligt flyt

Med det här med inbokade träningar. Även tömkörningen för KG nästa vecka blev inställd. Hoppas jag kan komma med nån gång senare i vår, vore kul att få lite tips på hur man kan jobba från marken. Håller min plan och ska iallafall rida igång till helgen igen. Faktiskt skönt för matte att ta lite ledigt också även om jag längtar tills jag får rida igen :) På söndag är det träning med Zauron igen och Caligo ska åka till Åby imorgon så jag blir inte helt avskärmad som tur är!

Lillen börjar bli stor (inte bara på höjden!)

Nu har jag anmält mig själv och Legolas till programridning för Roggan den 26e mars på Tutis. Vi rider LC:1. Kommer kännas konstigt att rida på kort bana men det programmet har lagom svår galopp för Legoliten just nu. Till KM (28/4) kommer vi kanske kunna klara av 15m volt och snett igenom också och kan rida LB:2 istället. Men just nu känns LC lagom. Vill ju mest prova på att åka iväg och rida program så det får hellre vara för lätt än för svårt! Det ska bli roligt iallafall! Hoppas det blir lite folk som vill rida för senast blev det inställt pga för få ekipage.

Lego har vilat sen förra tisdagen nu och han verkar rätt nöjd. Tänkte att han får vila till helgen så kan vi köra igång igen. Hoppas att vilan gör honom gott men det tror jag!


Caligo igår

Väldigt okomplicerad häst det där! Han bara tuffar på och gör det man ber om. Han är väldigt balanserad och taktmässig. Bara sitta upp och rida! Idag satt jag upp själv för första gången, såklart står han blickstilla och väntar tills man är klar. Man kan inte tro att han inte ens är tre år fyllda! Lite trav från igår:
 

Fagersta 9 mars

Strålande solsken om än lite kallt på morgonen. Temperaturen höll sig på minusgrader hela dagen men solen värmde så det var hur skönt som helst, iallafall ute. I ridhus är det ju alltid kallt och rått så där ville man helst inte befinna sig mer än nödvändigt. 
 
På framridningen kändes Zauron fin. I början lite spänd, litet ridhus (20x40) och det var lite läskiga saker att titta på därinne. Men han slappnade av efter hand. Mycket fokus på att hålla koll på högersidan framförallt i galoppen för att inte misslyckas med den piruetten sen. Han gjorde bra piruetter på framridningen så det kändes som jag hade koll på honom. Bra tryck i traven där jag kunde variera tempot. 
 
Inne på banan spände han till uppe vid kortsideläktaren men som alltid behöver han bara titta av sig så är det bra sen. Tyckte jag hade honom bra i ramen och med god energi och tryck även när vi kom in på banan. Programmet då? Jo det gick riktigt bra! Traven kändes jättefin, ökningarna var jämna och bra och skolorna stadiga och på linjen. Skrittpiruetterna blev lite oengagerade men annars ok. Vänster galoppsluta var bra, höger något rak. Vänster piruett riktigt bra för att vara oss just nu! Såklart något för stor men vi kom runt utan misstag. I höger tappade han lite energi men den var centrerad. Serierna utan problem, rena och raka. Galoppökningen ok, men bytet ett språng för sent (måste lära mig att sikta innan bokstaven!). Summa summarum, bra årsdebut och jag var nöjd att vi klarade alla svårigheter med en bra känsla. Vi fick ihop 63,4 och låg länge på placering men vi slutade totalt 8 av 18 (5placeringar) men vi hade bara dryga procenten upp till sistaplaceringen. Bedömningen var ganska hård men rättvis, både på oss och övriga ekipage. 
 
Jag är jättenöjd men det kan alltid bli bättre. Vänster piruett måste vi jobba vidare med, jag är övertygad om att han kan göra piruetter för en 8a åt båda håll så där ska vi plocka poäng! I höger får jag inte samla för mycket innan, måste ha energi i vändningen. Träna på att han fortsätter vara kvick i bakbenen i själva piruetten. Mer uttryck i traven behövs även om det har blivit mycket bättre, jobba vidare med växlingar mellan passage och trav och få med sig gunget och höjden in i den vanliga traven. Stämma av lite mer mellan rörelserna, ex.vis innan volten i traven så jag får bra trav i volterna och han inte "ramlar ner" och blir springig. Skolorna är bra men här måste jag också jobba med kvalitén på traven, mer luft i fram och schwung. Skrittpiruetter kan vi göra för en 8a så där måste jag ha honom mer alert och kvick. Serierna är också bra, jobba vidare på att få honom att byta mer uppåt och luftigt även om jag tror att det inte finns så mkt mer att hämta här. Slutligen måste jag få till övergångarna efter ökningarna bättre, där blir han stark och därmed låg i fram istället för att sätta under sig.
 
Tur att vi har nåt att jobba på framöver ;) 

Bra genrep

Zauron kändes toppenfin idag. Jobbade mycket under uppvärmingen att han skulle vara loss i höger och flytta sig ordentligt undan den skänkeln. Red sen lite passagesträckor där han jobbade på bra och fortsatte sen med lite passagetänk i öppna för att få mer schwung i den. Det var svårt men stundtals satte han sig bra och kom upp i fram. Detta ska vi jobba vidare med, vore ju kul om vi kunde komma upp i betyg 8 på skolorna. Om vi bara kan utnyttja passagen till att få bättre trav så är det nog inte omöjligt. Han är så stabil annars så det är det som saknas.

Red sen lite piruettjobb, mycket fin åt höger, den känns enkel nu! Härligt! Lite trassel i vänster så jag fick jobba ännu mer på att ha koll på yttersidan och red lite större arbetspiruett där han bara fick flytta sig för ytter i piruettgalopp. Tog hjälp av spö också och det underlättar men han blir lätt stressad så man får vara försiktig. Men vi gjorde två halvpiruetter som blev helt ok, med jämna språng om än de två första lite stor yta. Men det måste få vara så nu, hellre en 6a för att den är lite stor i början än 4 för att han slår om eller blir jämfota bak. Hoppas jag får till den på tävlingen, det kostar alldeles för mycket att missa piruetterna!

Travade lite mer sen och samlade upp till passage en kortis och han var hur fin som helt både i passagen men framförallt i traven. Tror aldrig han har travat med så mycket schwung och lätthet i framdelen. Kan gå bra på lördag om vi lyckas hålla ihop det på banan!

Träningen för Anna Svanberg imorgon blev tyvärr inställd då hon var sjuk i lunginflammation. Tråkigt! Hoppas det blir en ny helg. Funderar på att låta Legolas vila en vecka istället. Han har ju känts lite matt emellanåt och nu är det ju bara isigt hemma så måste ju åka iväg för att göra nåt vettigt. Den 21a ska vi tömköra för KG så det passar rätt bra att vila en vecka nu så hinner han gå nåt pass innan dess sen. Han fick nytt täcke och boots idag som jag beställde från Horze. Snabb leverans (4 dagar!) och bra kvalité verkar det vara. Det var ett fleecetäcke med hals, han har ju fått ärva ett som jag hade till min ponny, en stor 135a och det har varit lite tajt. Men nu fick han 145 och det passade utmärkt! Själv "fick" jag jättefina ridbyxor och en piké, så nu kan det bli vår tycker jag! :)

Bra galopp idag!

Duktig Lego idag! Var på Åby och trimmade lite. Lite stretig först i traven men matte visade vägen och det släppte ganska fort. Men han har blivit lite mer att han vill göra sig lång och låg. Förut har han velat vara hög och öppen så det är väl hans sätt att viss att det är lite jobbigt. Galoppen fin idag, rund, balanserad och ganska bra form i båda varven. Nu blir det vila imorgon och tänker kanske vila torsdag med. Lite osäker om jag hinner rida ut en sväng då som planerat. Ska åka med Zauron och trimma i ridhuset inför tävlingen då. Men jag tror inte det gör nåt, han jobbade på fint idag och i helgen så han har faktiskt förtjänat två dagars vila! Så kan vi ta uteritten på söndag istället. Tycker det är viktigt att komma ut och jobba hästarna ute också och inte bara inom fyra väggar! De blir oftast mer harmoniska och litar på sin ryttare i alla lägen. :-)


Dagens Legobit

Lite tömkörning på Åby. Han var fin i formen och rörde sig bra i både trav och galopp. Körde lite övergångar, skritt-trav, halt-trav, trav-galopp där fokus var på att han skulle svara kvickt på hjälpen. Det är ju lättare att gå på honom från marken när man jobbar dessa övergångar när han blir lite långsam än när man sitter på. Längtar tills banan hemma tinar, då blir det tömkörning en gång i veckan! Vi travade också lite bommar i båda varven som han tog sig över utan större problem. 
 
Tog ny exteriörbild också:
Han har biffat på sig över ryggen och rumpan tycker jag. Halsen är fortfarande lite tanig men den ska förhoppningsvis bli lite biffigare den också så småningom! Annars är han väldigt fin i hullet nu, precis lagom!

Zauron idag

Bra i travarbetet, fick jobba lite med att ha koll på ytter bak i öppnorna för att få ännu lite mera böjning och engagemang och därmed bättre kvalité på öppnan. Slutorna funkade fint, dock har jag börjat hamna lite till vänster igen i högerslutan. Måste verkligen komma på mig själv här och sitta över till höger annars blir det väldigt svårt att få hästen åt rätt håll. Ville jobba lite halva piruetter inför starten nästa helg men det gick sådär idag. Vänster var han riktigt dryg och tryckte sig utåt, bytte bak eller var jämfota. Fick till slut ta ett spö i ytterhanden och då blev det bättre men det var en bit kvar. Höger funkade bättre men tyckte ändå inte jag fick till nån bra känsla där. Det är så himla svårt med ingången i piruetterna, när jag väl börjat vända så hittar jag rytmen och sprången blir bra men de två första sprången är skitsvåra att få till bra. Men det är väl bara att öva vidare antar jag. Skam den som ger sig!

Vi övade också lite passage och fick även idag hjälp av lite snöras från ridhustaket. Väldigt effektivt :P Kommer mer och mer för varje gång nu och idag kunde vi hålla på längre sträckor och pusha på honom lite till.

Båda svarta motionerade

Jag och Molle tog sällskap idag till Åby. Så smidigt att åka tillsammans, behöver inte fixa lasthjälp plus att det är roligt att rida tillsammans. Lego kändes ganska bra idag, traven var fin och reglerbar utan att gå ur form och övergångarna till/från skritt var fina. Galoppen kändes också bra, tränade lite fattningar som fortfarande inte är så jättebra men han fattar iallafall galopp men jag måste vara ganska tydlig med hjälpen. Men han var ganska bra i formen, stundtals lite öppen men kunde rida ihop honom rätt bra största delen även på rakt spår. Zauron gick ett lite lättare pass men han såg fin ut, vi ska träna för Maritha imorgon så då blir det finslipning på StGeorge inför nästa helg. 

Vi avslutade med att Molle fick sitta upp och känna på Legolas för första gången. Han är ju så himla snäll så tror hon kändes sig ganska trygg trots att han är ung. :) De travade lite i båda varven bara eftersom han redan hade gått en stund med mig. Han såg fin ut men han blev ganska liten när Molle satt på. Så storleksmässigt passar han mig bättre trots att han är 170 i manken. 

Tänkte passa på att åka till Åby även imorgon och tömköra om ridhuset är tomt alternativt skutta lite hinder. Sen blir det vila måndag och onsdag. Tisdag åker vi nog till Åby igen och torsdag ett liten kort uteritt hemma. Fredag är det ju träning Svanberg så jag hoppas att detta är ett bra upplägg så han orkar gå men ändå inte känns oriden. 


RSS 2.0