Wohoo!

Kiri gick toppen idag för maritha! Allting funkade så mycket bättre än sist, och ändå har jag bara ridit henne 2ggr emellan, varav bara en i ridhuset! Så duktig häst! Var jättestadig och fin i traven, och i övergångarna samlar hon sig jättebra och sätter under sig, även om formen svajar lite emellanåt. Galoppen var betydligt lugnare, dock är ju balansen här fortfarande lite dålig, men det är helt klart på rätt väg nu. Till och med höger var bra, men fattningarna måste vi öva där. Vänster tar hon ok, men höger måste jag vara mycket tydligare med. Fick också göra lite skänkelvikningar i skritt från medellinjen ut till väggen och det funkade ganska bra efter ett par gånger. Hon verkar vara väldigt lättlärd, behöver inte nöta så mycket innan hon förstår. Fick också skritta på lite fyrkantig volt innanför spåret och flytta henne utåt, för att träna lite undan för skänkel. Men det är otroligt vad mycket som satt på bara en vecka, och jag hoppas verkligen kunna fortsätta få tider för maritha. Det finns just nu varannan vecka, men det är på eftermiddagen, vilket betyder att mamma jobbar och inte kan följa med, så jag behöver fixa annan lasthjälp. Men det kanske går att lösa från gång till gång, borde kunna lura med mig någon!

Nej, nog om detta, dags att ta tag i skolarbetet!

tiden flyger...

Och jag glömmer bort att uppdatera! har väl iofs inte hänt så mycket på hästfronten sen sist, så hade då fanns det inte så mycket att skriva om. Kiri fick ridas ut i fredags, lite skritt och trav på vägen bara eftersom det var så isigt. Red i ridhuset i söndags, och då gick det riktigt lugnt och fint i galoppen. Dock var det några andra hästar där, varav en grå som inte alltid är med på noterna och Kiri var lite studsig stundtals. Hon gillar inte att bli trängd eller när andra hästar galopperar fort nära henne. Men så är hon ju bara 4 år också, hon måste ju vänja sig om hon ska kunna komma ut på en framridning på tävling...

Igår red jag Zauron för Roger, det gick väl bra, inget wow, men helt ok. Fick rida igenom lite delar i LA:4, vilket passade bra eftersom jag idag bestämde mig för att anmäla intresse till björklinges div II lag i vår. Det mesta funkar bra, det är väl ffa övergångar från galopp till skritt och halt som inte blir toppen. Men vi får öva vidare. Egentligen tyckte Roger att LA var för lätt för oss, men det är där jag vill börja. För att se att allt funkar på tävling och sen kan vi gå över till msv C och Msv B. Det blir ju ändå bara två omgångar med LA:4. Traven känns för närvarande enklare än galoppen, vilket är roligt, eftersom han alltid haft lättare i galoppen. Men igår travade han riktigt fint faktiskt! I galoppen måste jag våga rida framåt, så han tar i lite mer, men problemet blir då när jag ska ta tillbaka honom.. Då struntar han i mina 55kgs försök att stanna.. Öva öva!

Kiri fick springa på lina idag, och hon tycker det är så fruktansvärt tråkigt och onödigt. Jag tycker ju att det är bra med lite variation och att hon får gå utan ryttare, men det verkar inte hon tycka. Det går bra i trav, där är hon väldigt fin, men hon är nästintill omöjlig att få i galopp. Har ingen direkt respekt för pisken, plus att hon drar lite inåt, så det blir väldigt svårt för henne att orka galoppera på den mindre volten hon envisas med att gå på. Molle ska tömköra henne nån dag framöver och jag hoppas att det ska gå bättre då, för just nu blir jag mer svettig än hästen...

Anyhow, imorrn ska vi åka och rida för Maritha igen! Fick plats även denna vecka, vilket är toppen. För mycket hjälp kan man knappast få, och jag hoppas hon känns lika bra i galoppen som hon gjorde i söndags. Förra veckan var det ju fullfart i galoppen och svårt att få tillbaka henne utan att hon bröt av. Får se hur det går imorrn!

Ner som en pannkaka, upp som en sol!

Igår var ingen bra dag. Kiri kändes stor, seg, stark, allt på samma gång. Så när jag fick ett erbjudande att rida för Molles tränare Maritha idag, var jag inte sen att haka på. Och det gick faktiskt bra. Fick lite hjälp med formen och ställningen i traven och efter ett tag så gav hon sig fint och blev ganska stadig i båda varven. Fick också lite tips om galoppen, ner med rumpan, sitta tungt och hjälpa henne med yttertygeln för att hon ska balansera upp sig lite bättre. Vänster galopp känns helt ok, höger behöver hon mer fart för att orka, vilket betyder högt tempo, men nu vet jag åtminstone hur jag ska rida för att komma till nånting som liknar arbetsgalopp.. Har också kommit på att sporrar är mycket bättre än spö nu, när jag behöver gå på henne. Hon är ju relativt okänslig för spön, och det är inte kul att behöva ta i för att få en reaktion. Nej, bättre med sporrar som man kan kicka till med och sen inte använda när hon går som hon ska. Jag har ju inte de där långa dressyrbenen som jag skulle behöva för att kunna rå på henne utan, när hon sätter den sidan till. Hon är ju inte sto för inte, ibland tycker hon att hon kan bestämma vilken fart vi ska rida i....

Igår fick sig Zauron ett pass också. Det som inte funkar riktigt för mig ny är byten från vänster till höger, men där måste jag rida lite fram sprången innan, annars funkar det. Enkla bytena blir jag också för lätt i rumpan och han struntar lite i mina tama försök att inte få travsteg. Måste börja på friskis igen, så jag får lite styrka! Så snart förkylningen är över så! Höger sluta på diagonalen är också lite klurigt, men det är mest mitt fel, eftersom jag är så stel i höger höft och helt enkelt får svårt att böja på honom där. Sen så vill han gärna räta ut sig här också, vilket gör det ännu svårare. Men längs långsidan och på rak linje funkar de jättebra, också vänster! Det som sitter riktigt bra är öppnorna, de blir jättefina! och på slutet igår travade han till och med riktigt fint, annars är ju galoppen hans starka sida. Det blir nog bra det här, känns skönt att vara igång med Kiri igen också, känns att kroppen har tappat lite ridkänsla, men den kommer så sakteliga tillbaka.

Och jag trodde jag skulle få hoppa över Roger på måndag, men som tur var kunde jag byta till en senare tid. Var schemalagd i skolan till 17, så min 17.30 tid blev lite tajt. Nu har jag fått 20 istället, så det blir ju perfekt. Får se vem som ska få åka, jag hoppas ju på att kunna få reservtid för maritha nästa vecka igen, och i så fall får Zauron åka på måndag. Men jag är också sugen på att prova Kiri för honom och få lite mer tips. Vi får se hur det blir..!

Funderar också på en helgträning för Uffe första helgen i februari. Man vill ju eg. inte blanda in för många tränare, men eftersom det är en helgträning bara, så kan det ju vara värt. Då skulle jag kunna rida kanske enbart Zauron, eller ta en dag var med dem. Vi får se, måste räkna på ekonomin också, som tyvärr inte är i sitt bästa skede såhär efter jul. Försöker ta lite extra pass på jobbet, så kanske jag har råd!

Nytt år - nya tag

Oj nu var det längesen jag skrev. Svårt att komma ihåg att uppdatera och ha inspiration till att skriva nåt vettigt. Men så har det ju också varit jul och nyår, Kiri har vilat och lite tentaplugg, så det har inte funnits så mycket kul att skriva om heller.

Förra måndagen var jag och red för Roger med Zauron. Det gick bra, hade inte ridit honom på ett tag, så det var kul att det funkade. Han kändes loss och fin på slutet. Om en vecka är det dags igen och då får nog Kiri åka! Det ska bli mycket spännande och se om jag kan få lite bra tips på hur jag ska rida henne. Hon har ju varit igång en vecka nu, och första dagen longerade jag ett tag, och red sen lite kort, men hon var jättesnäll och kändes bra. I tisdags gjorde hon några luftsprång, passade på att busa lite, speciellt eftersom det var andra hästar i ridhuset också, och det var ju JÄTTEkul!... Ingen fara på taket, men för säkerhets skull linade jag henne innan jag red i fredags, men då var hon jättetrött. Hade framåtbjudning i typ 5 min, sen var hon jätteseg och som tuggummi i benen.. Trots två dagars vila. Men jag misstänker att de hade sprungit lite i hagen i djupsnön den dagen, för de hade hållt på och skottat taket på ridhuset och det satte säkert lite fart på hästarna. Igår red vi ut en sväng och hon var väldigt pigg då! Men inga direkta dumheter utan det flöt på..

Åker ut imorgon förmiddag och kanske tömkör/longerar (eller rider om det är fler i ridhuset) och sen ska jag och Molle åka med Zauron till ridhus och trimma lite. Kanske är dags att kika på några tävlingar också, men det får nog vänta till mars tror jag. Vill inte tävla i -20 som det fortfarande kan vara i februari... Vi får la se.. Hoppas också på att kunna träna för min gamla tränare Anna, som skulle komma ner till Uppsala. Det vore kul, hon är superduktig! Behöver få lite mer kontinuerlig hjälp med Kiri tror jag, annars kommer vi ingen vart.. Men det är svårt att hitta den där perfekta tränaren, som man dessutom har råd att rida för varje/varannan vecka...

Hur som helst, det bästa av allt med nytt år är att våren är på väg. Vi går mot ljusare tider, halleluja!

RSS 2.0