Ännu en dag i stallet..

Igår var det dags att stega upp på Ronno igen. Idag var vi ensamma i ridhuset vilket var skönt, han var inte alls lika stissig som senast. Så det gick mycket bättre, dock la han sig på i handen lite emellanåt. Men vi red lite skänkelvikningar och öppnor i trav, vilket gick bra och sedan jobbade vi lite i galopp med att öka och minska volten. Han har lite svårt med galoppen, så stor som han är, men det kommer nog bli bra är han blir starkare.

Blev lite stressigt sedan, hade bråttom hem, så hann inte mer än att klappa lite på Kiri. Hon var helvild när jag tog in henne igår. Madda hade tagit in Kurt som går bredvid före henne och bad sedan mig ta Kiri, och hon var inte glad av att bli lämnad ensam. Stog och slog bakut på stället vid grinden när jag kom och sedan var hon stökig att leda. Man får hålla henne kort, annars är det lätt att hon hittar på nåt dumt som att resa sig. Hon gör ofta det om hon far iväg och man rycker till för att hon ska lyssna, då reser hon sig istället. Så det gäller att vara lite beredd... Hon brukar vara jättesnäll att leda men nu har hon ju vilat en vecka också, så hon behöver väl få lite utlopp för sin energi. Ska åka ut snart och mocka åt henne, tänkte passa på att skriva på tavlan så de kan ta in henne först, så de slipper hantera henne när hon är sådär. Vill ju inte att det ska hända en olycka eller att folk blir rädda för henne, hon är ju snäll innerst inne. Inte lätt när man är tre år och blir lämnad ensam i hagen :(

Det blev ingenting med Zauron igår, men idag ska jag åka ut och rida lite. Det blir dock inget ridhus, men det funkar nog bra ändå. Han är snäll ute och de har en sån bra och stor vall att rida på!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0