Zauron är i form

Synd att vi inte har någon tävling just nu, får hoppas att formtoppen håller i sig till 21 oktober (div 1) samt till Enköping och Högbo i november. Träning för Marita stod på schemat och vi började att checka av rakriktningen och få lite koll på högerbogen i galoppen, så vi red lite öppna omväxlande förvänd sluta på långsidan. Gick ganska bra. Sen jobbade vi lite piruettgalopp på en lite fyrkant där vi vände några språng i varje hörn. Gäller att inte fastna i innerhanden och vara lite aktiv i innerskänkeln. Minskade sedan fyrkanten till ca 10x10 meter då det bara blev ett par språng rakt och sen vända igen. Detta gjorde han riktigt bra åt båda håll. Jämna och fina språng i vändningen och han vände på min hjälp. Gjorde sedan en större arbetspiruett i helvarv åt båda håll, kändes super! Han har nog aldrig haft så bra galopp och kunnat vända på det sättet förut. Nu var den ju för stor för att vara tävlingsmässig men den känslan vill man ha! Avslutade med lite travjobb där han verkligen var aktiv och travade hur bra som helst. Ett superpass helt enkelt.

Legolas fick vila idag, kom ut lite sent till stallet. Tänkte rida imorgon och så får han vila tisdag eftersom vi ska till Åby på onsdag. Då ska Lego få prova på en träning för Marita. Ska bli kul!

stallet x2

Det är verkligen skönt att ha så nära till stallet! Har varit där två gånger idag. Först imorse där jag red ut med Karin och Hanna. Skrittade först en sväng och sen till trädan där vi kunde ta lite trav och galopp. Legolas var lite busig, först gjorde han ett litet luftsprång och sen sparkade han bakut. Han är väldigt lustig, man känner inte alls när det är på gång och efteråt är han lika lugn igen. Lurig häst! Det var ganska blött på trädan så det sög nog rätt bra i benen för han blev trött snabbt. Vi klafsade oss sen hemåt genom leran och sen fick han gå ut i nästa lerpöl = hagen. Verkligen trist väder nu, hagarna blir så hemska. Hoppas inte hela hösten blir blöt och regnig.

Åkte sen tillbaka på eftermiddagen för att rida Zauron. Även han fick ridas ut, mest lite jogging där vi galopperade och travade cirka 15-20 minuter. Var på ett annat ställe men det var väldigt blött och klafsigt där också så vi red inte så länge. Imorgon bitti blir det ett pass på banan och sen ska vi åka till Tutis på söndag morgon och rida för Maritha. Legobiten får vila imorgon och eventuellt tömköras på söndag eftermiddag.

Blöt

Trodde jag skulle klara mig undan regnet men så blev det inte. Trimmade lite med Zauron på banan. Började dugga lite men det var inte så farligt. Blev ett ganska bort pass, fokuserade på rakriktning i galoppen, samlade på rakt spår och det gjorde han riktigt bra. I traven red jag mest tempoväxlingar och övergångar mellan riktigt kort trav och lite längre steg. När jag skulle skritta av var jag inte så blöt faktiskt men sen kom det en riktigt skur så både jag och Zauron var dyngsura när vi kom in i stallet. Kul.... Tur att Lego hade vilodag, hade ingen lust att rida en häst till. Imorgon ska vi rida ut med Karin och Hanna, hade ju tänkt stubben, men med tanke på det regn som kom nu får vi nog tänka om. Står att det ska regna imorgon också så det blir förmodligen en blöt tur... Tar nog Zauron på eftermiddagen om vädret är blött imorgon fm och hoppas på torrrt då.
 
Har förresten anmält lego till löshoppning 2 ggr i oktober för Johan Becker. Ska bli kul med lite omväxling plus att han kanske får lära sig hoppa lite bättre!
Legolas väntar på maten!

Två korta pass på en stor och en liten

Kom ut till stallet på eftermiddagen och det var uppehåll så jag bestämde mig för att hinna rida innan regnet kom tillbaka. Sagt och gjort, spolade av benen på Legobiten och som tur var hade han inte rullat sig så det gick rätt fort att få på sadel och träns. I början var han precis som på töm, lite av och på. Busade faktiskt lite grann, Zauron var på banan samtidigt så jag tror det var därför, har inte ridit så mkt med andra hästar tidigare. Efter några varv i trav så blev han som vanligt så vi körde på med lite volter, snett igenom och sen lite galopp på rakt fram och böjt spår samt lite tempoväxlingar i både trav och galopp. Låter som vi red länge men det var max 20 minuter. Skrittade av och sen var det bara ställa in honom och hoppa upp på nästa som var Caligo. Molle hade redan gjort iordning honom och linat några varv så det var bara sitta upp. Honom red jag nog inte ens 10 minuter, han var inte på hugget idag heller, vet inte om han är hösttrött, mentalt trött eller växttrött för senaste 2 veckorna har han verkligen ändrat sig. Förut var han jättepigg och travade på hur bra som helst men nu blir han trött efter några minuter bara. Nåja, det är ju ingen brådska med honom så vi rider lite korta pass när vi hinner och däremellan så vilar han ju och går bara i hage. Tanken är att fortsätta inridning i oktober så vi kan alla gångarter till november så får han gå på "vinterlov" i cirka 3 månader. Sen är det dags att förbereda för vårens treårstest! 
 
Tråkigt att det kom så mycket regn nu när vi äntligen fått en stubb att rida på. Hoppas det torkar upp lite till helgen så kanske jag kan komma ut och galoppa med båda då. Molle åker till Ullared imorgon så jag kommer ha Zauron tors-sön. Jag hittade långa paddar förresten, fanns på sporren till ett överkomligt pris. Så nu får det faktiskt ta att bli sol och torrt så man får njuta lite av hösten ute på stubbåkern! 

Äntligen en stubb och paddar sökes!

Nu har de äntligen skördat åkern vid stallet. Så nu kan vi förhoppningsvis hinna med några konditionspass med både Lego och Zauron om de inte tänker vara tråkiga och plöja direkt. Dock är det rapsåker vilket innebär att det är ganska hårda och grova strån som är kvar. Därför är jag på jakt efter ett par långa paddar så man kan linda långt ned och sen komplettera med boots så man är på den säkra sidan. Någon som vet vart man kan köpa lite längre paddar?

Inridning och tömkörning

Vi började med Caligo som var lite matt igår. Travade lite runt och tränade på att svänga och sakta av samt komma igång. Sen blev han väldigt trött så då var det bara lägga ned för dagen. Snart ska vi prova galoppera men då måste vi ha lite mer energi så det får vi ta nån dag när han är mer på hugget.

Legolas fick bli tömkörd av Molle. Han var väldigt av och på. Ena stunden långsam i benen för att i nästa flyga i luften och öva luftsprång. Han fick träna lite övergångar och galopp på volten vilket han börjar bli riktigt bra på nu. Han har riktigt fin bärig galopp som kommer bli super när han orkar bli lite kvickare och ännu luftigare. När vi var klara upptäckte jag att han hade lyckats trampa upp ett nytt sår, ungefär likadant som det gamla, fast på höger fram, antagligen när han övade luftsprång. Nu var det inte alls lika djupt eller stort men ändå ett jack så jag får fortsätta med sårtvätt ett tag till. Får hoppas han inte får några större känningar av det. Nästa gång får han nog ha boots på sig, även om han måste lära sig att hålla ordning på benen. Tåbrodd i vinter är nog inte att tänka på, åtminstone inte i bak... Idag blir det vila för lillkillen!

Lillen fick jobba idag!


Morgonpass

Hade utsläpp i stallet idag så det var bara att stiga upp i ottan och ta sig dit. Regnade lite när jag gick upp men det blev faktiskt uppehåll när jag skulle ta ut hästarna. Lego och Zauron fick stanna kvar inne eftersom de skulle motioneras. Började med liten Lego som var väldigt laddad, han är inte så van vid att jag rider på morgonen innan han får gå ut så det är klart det är lite konstigt. Han fick springa på lina lite först eftersom jag misstänkte att det skulle bli full fart framåt. Mycket riktigt blev det så, han fick busa av sig lite och sen satt jag upp. Han var fortfarande spänd och väldigt pigg så jag lät honom bara gå på framåt så vi galopperade ganska mycket där han bara fick rulla på. Han blir lätt överenergisk när han är spänd har jag märkt. Hur som, efter ett tag kunde han slappna av lite men det blev mest ett joggpass idag och gjorde inte så mycket förutom att styra runt och försöka få honom avspänd.

Zauron hade stått kvar inne och laddat så han var också full av energi. Tränade lite piruettgalopp och vändningar som till höger gick riktigt bra. Till vänster vände jag bara nåt språng och sen red rakt för att han inte skulle förekomma mig och börja vända själv. Red lite galoppslutor som flöt på bra och lite serier som satt som en smäck ända ner till vartannat. Gjorde några enstaka ettor också, 2-3 stycken i rad! Avslutade med lite skolor i trav där vi varierade tempot, kändes riktigt fin!

Tog sin lilla tid men det är skönt att ändå vara klar med allt före lunch och att allt stallfix är klart! Måste ju dock åka tillbaka vid insläpp för att göra rent Legos sår och spola benen, vi är inte direkt bortskämda med grushagar men uppländsk lera är ju härligt?!

Ohalt!

Idag var vi ohalta. Planerar ridning imorgon!


Healing in progress

Översta bilden från en vecka sen och den nedersta från igår. Han har ju också ett envist skrapsår ovanför som inte vill läka. Det händer det typ ingenting med, men det är ju ingen fara för det är bara ytligt. Men irriterande! Har intag i stallet idag och lite beroende på vädret så ska jag nog prova att lina honom lite och se hur han rör sig, nu har han ju vilat ytterligare en vecka sen senast då han inte var helt 100. 

Ute på promenad!


Filmtime

 Bjuder på film från Jälla. Tyvärr är inte hela ritten med plus att det är mobilkvalité men det får ni leva med.

Snällaste treåringen???

Jag börjar ju kunna det här med att skritta vid det här laget (efter ett år med senskadad häst...). Vi var ute idag med Karin och Sam och skrittade. Har ju inte suttit på Legolas på cirka en vecka och han har inte gjort annat än små minipromenader. Men det gick att sitta upp utan problem och han var hur snäll som helst trots att det blåste ganska mycket och farbror Sam skrämdes ibland med att hoppa till för saker. Han var lite spänd emellanåt när det dök upp läskiga saker men han gick fram överallt och var alert men inte tokig. Skönt med hästar som har bra psyke!! Dessutom tror jag de blir lite härdade när man står utan ridhus och tvingas rida i ur och skur. Lite blåst eller regn är ingenting som bekommer dem då. Men jag längtar efter att få rida på riktigt och ut och galoppera och stärka honom!!!

Bildbomb från Falun! (oredigerade)
Div 1, omgång 2 på Jälla

Zauron blev lite spänd inne på banan men ändå fullt ridbar. Gjorde ett riktigt bra travprogram med fina skolor. Skrittpiruetterna ok. I galoppen var han lite spänd uppe vid kortsidan där det var massa blommor så ett byte blev lite före hjälpen där. Annars flöt galoppen på bra, hade önskat lite mer tryck som jag hade i traven men är ändå nöjd. Svårt med skritten i enkla bytena men han kom tillbaka fint och fattade bra. Var nöjd när jag kom ut. Men nu kommer det roliga, jag fick märkliga siffror eller ffa märkliga kommentarer. Att jag ska släppa fram honom mer stod flera gånger och att han var kort i galoppen. I traven hade vi 7or, 6or och 8 på slutorna. Men i galoppen hade jag flertalet femmor (och några 6or och 7or). Sen står det i slutkommentarerna att han är för lång i ramen. Var han inte nyss kort och jag skulle släppa fram mer? Fattar ingenting. Galoppen som vi fick sämst på brukar vara hans bästa gångart... Hur som, jag är nöjd med hästen och formen kändes riktigt bra hela programmet. Lätt i handen, uppe med nacken men ändå rund. Slutade iaf på 63,2 % så jag är missnöjd med poängen med tanke på femmorna vi fick i galoppen som jag inte tyckte vi förtjänade. Men det är väl bara att gilla läget när man har valt att tävla i den här sporten. Laget blev trea, ynka 5 tiondelar ifrån andraplatsen. UDS lag 1 segrade, stort grattis till dem!

Varning för känsliga läsare

Såhär ser alltså Legolas sår ut. Ni ser det röda området till vänster där det har bildats lite svallkött. Det såg dock mycket bättre ut idag så det kanske ger med sig själv. Från början var såret även ganska djupt men som ni ser har det nu dragit ihop sig och är relativt ytligt. Ni kan även skymta hans strålröta som vi brottas lite med, det är värst på denna vänster fram men har hållt sig ganska stabilt nu. Man kan faktiskt förstå att han känner av det här såret och det kommer förmodligen dröja några veckor innan det har läkt ihop. 

tävling imorgon!

Och Zauron verkar laddad! Han var superpigg imorse och bockade iväg när han släpptes och gick jättebra på tömkörningen senare på eftermiddagen. Det blev lite struligt ett tag med starttiderna inför imorgon efter att jag fått veta att en av våra lagdeltagare inte fick rida pga av att hon startat Lag-SM. Gick direkt in och kollade reglerna för div 1 och där står ingen sån regel... Blev irriterad så satte igång lite folk som tog tag i det där så nu får hon rida iallafall. Det konstiga är att distriktet själva sagt att hon inte fick rida. Bra att de har koll på sina egna regler. Sen kan jag iofs tycka att det inte var en konstig regel på nåt sätt, men om det inte finns skrivet så är det inte en regel. Men det är kanske bra om det skrivs ned till nästa år iallafall. Lag-SM måste ju ändå räknas som en division över div 1 och såna regler finns ju i de andra serierna.

Hur som, jag startar nu 12.35 imorgon. Molle jobbar natt så hon kommer inte vara alltför pigg imorgon. Vi tänkte lasta 11.15 och ha honom påklädd och klar så kan hon sova så länge som möjligt. Jag gör iordning och fixar honom själv så är det bara att lasta och åka sen.

Legolas fick en promenad idag och lite borstning och den vanliga sårrengöringen. Han var lite tjock i höger bak där han fått ett nytt litet sår, dock inte nån fara men han är nog fumlig med benen allt. Har tagit bilder på det andra såret men jag tänkte inte lägga ut dem här, om ni inte hemskt gärna vill se? Det är ju inte så äckligt längre men kanske inte det man önskar se när man tittat in på bloggen :P Det har blivit lite svallkött på ena sidan också. Tänkte skicka bilderna till min veterinär och se om vad hon har för åsikt om det och såret i övrigt.

Fick förresten lite bilder från Falun av Pärs mamma idag som hon fotade när vi var där. Några var fina, så det kanske kommer ut en liten bildbomb därifrån framöver!

Önska oss lycka till imorgon!

Bra service

Idag kom mina efterlängtade täcken från Strömsbergs Gård! Och jag fick ett par ridstrumpor i present eftersom det blev lite strul med leveransen! Snacka om att de har bra service och är måna om sina kunder! Kommer definitivt handla därifrån igen. Täckena passade Legolas som handen i handsken, bara halsarna som är något stora men han är ju inte så fyllig där ännu.

Han var dock tyvärr inte riktigt ren idag vid tömkörningen. Det är förmodligen såret som spökar lite. Han får vila tills vidare eller bara skrittas så hoppas vi det läker snabbt och bra så vi kan komma igång sen. Man ser att han är obekväm och är ovillig att gå fram nu så det är väl bara vänta tills såret har läkt ordentligt.

Caligo har vi ridit idag och det gick super. Idag har vi ridit runt fyrkanten själv i trav och kunde rida snett igenom och göra avsaktningar och igångsättningar alldeles själva!

Zauron har fått behandling och massage idag så det blev inget pass för honom. Han har några områden där han är lite stel i musklerna men det blev mycket bättre efter behandlingen. Inte så konstigt om de får lite känningar ibland men det är bra att kunna åtgärda dem innan det blir nåt allvarligare. Han ska tömköras imorgon och sen blir det tävling på söndag!

Man kan rida dressyr ute också!

Jomenvisst kan man det. Man behöver inte en bana och fyra väggar. Red upp till trädan igår med Zauron, hade träns och kände direkt att han inte riktigt var loss i högersidan. Det blev ett pass som bara bestod i att få koll på bogarna och att han skulle vara lika i båda tyglarna. Hittade tillbaka till en gammal favoritövning som jag hade glömt av, att växla mellan öppna och förvänd sluta! Man får verkligen koll på sina hjälper och märker direkt om hästen försöker smita undan när man växlar i övningen. Nu blev det ju extra svårt eftersom jag inte hade någon vägg men jag tror det var bra också! I galopp var det väldigt svårt att växla till förvänd sluta, han ville gärna byta istället (hjälperna är ju lite lika) och det var nog hans sätt att försöka komma undan också. Men efter ett tag fick vi till det och på slutet när vi jobbat detta i både galopp och trav var han riktigt loss och fin och jag kunde vända och svänga som jag ville och han följde med hela tiden. Det viktigaste i denna övning tycker jag, är att man hela tiden har framdelen på samma linje så när du böjer och ställer om får hästen inte tappa linjen. Man måste hela tiden se rakt framför sig för annars märker man inte lika tydligt om detta sker. Sen gäller det att koordinera sina hjälper och kunna skifta emellan hjälper för vänster öppna och sen höger sluta och tvärtom.

Legolas fick vila igår. Idag är det ju verkligen skitväder så vi får se om det blir nån tömkörning eller om han får vila igen. Vid det sistnämnda får han nog jobba båda dagarna i helgen istället!

Dagens trim

Red Legolas på banan idag! Det gick fint, vi jobbade mest galoppen idag, lite fattningar och lite svänga på volt. Han har fått mycket bättre balans nu än i somras men han har fortfarande lite svårt att svänga eftersom han har ganska stor galopp. Men han kändes fin iallafall, kunde länga och korta lite både i traven och galoppen. Han kommer nog få fint register i båda gångarterna när han är stark nog att orka hålla ihop det!

Imorgon ska jag rida Zauron och på fredag ska vi köra ett pass med Caligo samt tömköra Lego. Det ska dock bli skitväder på fredag så eventuellt får vi tänka om men det är planen iallafall.

Inte fått nåt svar från Stigbergs idag, antar att de inte kommer stå får nån frakt. Sjukt dåligt tycker jag! Ska aldrig mer köpa nåt därifrån...

Täckesshopping

Jag har beställt lite nya täcken till Lego inför hösten. Dels ett regntäcke med hals i 1200 D samt en liner på 300g att ha under när det blir riktigt kallt (har sedan tidigare ett 100g täcke att ha under mittemellanperioden). Detta beställde jag från Strömsbergs gård. Sen ville jag ha ett regntäcke med hals som är lite tunnare (600D) att ha såhär på sommaren eller när det fortfarande är varmt men det regnar/är superlerigt i hagen och man har inte tid att borsta i 2 timmar varje dag. (Lego har visat sig vara riktigt duktig på att rulla sig) Hur som helst, Zauron har ett sådant och jag hittade ett likadant på Stigbergs gård. Detta täcke har utgått (just denna modell som var lite billigare) så jag blev glad när jag hittade det där. Beställde alltså ett rött sådant därifrån. Sen åkte jag till Rhodos en vecka, det skulle ta ca en vecka att få hem grejerna. Men när jag kom hem hade jag inte fått något paket alls. Mailade och undrade vart mina grejor hade tagit vägen. Susanne på Strömsbergs gård ringde upp samma dag och var väldigt förvånad då de hade skickat grejerna. Hon sa att de då måste spåra paketet hos DHL som kunde ta 3 mån (!!) och att det då var bäst att hon skickade ett nytt paket till mig. Dock var halsen slut, så jag skulle få vänta en vecka. Men det gör mig inte så mycket så vi bestämde så.

Stigbergs gård mailade jag två gånger och de ringde upp efter ett tag. Sa att de hade missat min order eftersom de hade ett nytt system som de inte riktigt lärt sig än. Hur som, täcket var slut i rött men de hade i brunt så hon kunde skicka ett nästkommande dag. Lite konstigt tyckte jag, då jag trodde det bara fanns i rött, men tänkte att det hade väl kommit in fler färger då. Paketet kom ganska snabbt efter ca 3 dagar men tror ni inte jag får ett täcke utan hals?? Och dessutom finns det inte ens fästen till en hals...! Jag har alltså inte fått det täcket som jag beställde eftersom på bilden var det ett rött med hals och det stod ingenting om att halsen inte ingick. Klart man tror att det man beställer är det som är på bilden??

Något irriterad så mailar jag tillbaka igen och det är inga problem att skicka tillbaka och få pengarna tillbaka. När jag senare frågar om vem som står för frakten får jag svaret "Tyvärr kan vi inte bistå med det. Vår bild var missvisande men inte texten". Men va? Vad spelar det för roll? Det är ju ändå de som har fel information på sin hemsida. Dessutom stod det ingenting om att halsen inte ingick så därför var ju texten missvisande också? Dessutom kom ju täcket ca 3 veckor efter jag hade beställt efter att JAG hade kontaktat dem. Jag skrev tillbaka iallafall att jag inte tyckte det var mitt fel och att de borde stå för frakten, så vi får se vad de svarar. Men nu vet ni, att beställ inte därifrån, man kan tydligen inte lita på vad som står på hemsidan. För att inte tala om deras service... Om de inte vill stå för frakten, kanske det är billigare att sälja täcket på tradera eller nåt. Nån som vill ha ett tunt regntäcke utan hals från Amigo/Horseware i 145cm?

Hur som, jag beställde den nya modellen av detta tunna regntäcke från strömsbergs istället och där har de verkligen ett trevligt kundbemötande. Det var inga problem att lägga till ett täcke till min order, kunde betala med kortet över telefon och de skulle få in halsen idag eller imorgon och mitt paket skulle skickas så fort som möjligt. De har även kontaktat mig flera gånger och uppdaterat mig på statusen om min leverans. Rekommenderar verkligen att beställa därifrån, dessutom har de riktigt bra priser på Horseware-täcken!

Nu hoppas jag bara att täckena passar när de väl dyker upp så jag slipper fler problem!

Duktig Legobit

Vi hängde på Hanna och Falcon upp till trädan, skönt att komma ut lite! Lego var ganska modig och gick först nästan hela vägen dit och hem och även ute på trädan. Han har ju lite längre ben än Falcon så det var svårt att hålla jämna steg. Vi travade runt lite först och Legolas skötte sig utmärkt. Han var inte så pigg, vet inte om han är inne i växtperiod, tycker han har tunnat ur lite också, så nu har jag ökat på med grovfoder plus att jag alltid brukar slänga in några kilo extra när jag är där. Tror inte de andra delar med sig så mycket ute i hagen på morgonen. Vi galoppade lite också, han verkade tycka det var kul och vi kunde gasa på lite på långsträckan. Vi pratade om att han är så snäll och i princip aldrig har bockat och när vi skulle fatta galopp nästa gång så passade han på att dra ner huvudet och skjuta lite rygg! Som att han ville visa att han visst kunde busa! Såret läker sakta men ser ok ut. Sen har han väldigt mycket bett mellan frambenen och under magen (vad är det för insekter såhär års??) så han har svullnat upp lite på vissa ställen. Tycker det är lite sent på säsongen för bett men han kanske är överkänslig. Mycket märkligt. Han kändes iaf ok igår om än något matt, men han verkade inte så besvärad av såret iallafall.

Idag ska vi försöka hinna med Caligo igen. Snart kanske vi också kan ut och galoppera :)

Toppenhelg!

Ja det måste man väl ändå säga! Och vilken toppenhäst Zauron är! Visst, han kanske inte har de mest bländade gångarterna men han tar igen det på ridbarhet. Nu red jag förvisso hela tre gånger förra veckan inför tävlingarna men i vanliga fall rider jag ju en dag i veckan i snitt och ändå kan vi leverera och slå många av dem som rider sin häst varje dag! Lördagen är jag mest nöjd med, jättefin känsla i ritten, han var med mig och vi hade bra flyt. Nåt snubbel på slutet men annars riktigt nöjd! Och vi kom fyra i klassen och tvåa på DM! Det trodde jag aldrig innan helgen om man tittade på startfältet. Av en domare fick vi 8 på serien och lite annat i galoppen samt 8 på både sits och vägar, superkul med en domare som vågar sätta poäng på det som blir bra men även dra ned på sådant som inte är bra (hade tex 4 på samlade skritten). De andra domarna hade mest 6or och 7or och hamnade några procent lägre totalt. Överlag var det ganska ojämn bedömning på många ekipage i klassen så det är verkligen bra med tre domare..! Synd att det kostar att ha det annars tycker jag det borde vara så jämt.

På söndagen red vi trea från slutet i StGeorge, han kändes fin även här och hade ganska bra tryck som jag lyckades behålla hela ritten. Travprogrammet flöt på bra. Kom runt väldigt bra i högerpiruett och vänster blev sämre men den fick ändå 5,5 så det är jag nöjd med med tanke på hur det kändes i veckan. Och klantig som jag är slappnade jag av lite efter fyrorna som var super och lyckades räkna fel på andra bytet i treorna. Fick även en felridning då jag tydligen red MsvA i skritten. Fokuset var nog inte riktigt på topp igår.. Men vi fick 62,1 % så jag är jättenöjd med poängen och känslan, domaren tyckte traven var lite hastig och fick därför mest 6,5 där, men det är ju svårt att få tryck och ändå behålla samling på honom ännu i traven. Nästa år då jäklar ska vi upp på lite högre poäng, i vinter är det styrketräning på schemat så vi får lite mera tryck i honom och bättre piruetter!

Nästa söndag är det andra omgången i div 1, så nu får vi programmera tillbaka till msvB igen. Idag ska Zauron vila men jag tänkte prova att rida Legolas igen, hans sår ser mycket bättre ut nu, nu är det ganska ytligt men fortfarande ganska stort. Får se om han känner av det eller ej. Ska väl även försöka hinna med Caligo nåt i veckan också.

Slutligen, stort grattis till Ankie som blev distriktsmästare och Lollo som vann stora meetingrundan i helgen! Och dessutom har Reneé kvalat sin fina häst till Flyinge, grattis! Vår klubb är verkligen på G! UDS tog dessutom många placeringar i alla klasser i helgen, inklusive alla medaljer i seniorDM. Hela meetinget var mycket välordnat med jättefina priser, så nu kan man inte göra annat än att börja längta till nästa års kräftdressyr :)

Hösten är här

Definitivt. Fy 17 va kallt det var igår. Ännu en gång funderade jag på varför jag bor i Sverige. Visst, det finns mycket som är bra med Sverige men jag är en fryslort som fryser i 9 månader av 12 och det är faktiskt inte så kul. För att inte tala om mörkret. Skulle behöva gå i ljusterapi under vintermånaderna för jag blir så trött, så trött och orkar ingenting utöver skola och stall. Man börjar inte tina upp förrän i maj...! Gnäll, gnäll jag vet, men det här är ju min blogg och här får jag gnälla hur mycket jag vill! ;)

Skulle tömköra Lego igår men han såg inte riktigt ren ut. Inte direkt halt men det var nåt som störde ögat och det beror förmodligen på såret. Så vi gick in igen, ska skritta ut med Karin idag så får han ju vila i helgen så kanske han funkar att rida på måndag.

Zauron red jag upp till trädan med och jobbade lite rörelser där. Först blev det mycket lösgörande, volter och flytta bogarna osv för jag tyckte inte han var helt loss. Hade träns också så då känns det ju ännu tydligare. Red lite serier, 4ot, 3or och 2or och två enstaka 1or innan jag schabblade och inte lyckades göra fler än 2 i varje, jag är för långsam! Red också lite slutor och lite piruettjobb där höger funkade direkt och vänster fick jag göra om ett par gånger och vända nåt steg. räta ut och vända igen. Problemet är att han inte vänder med och högerbogen petar ut och rumpan kommer innanför, eller att han kastar sig runt. Får se vilket scenario som blir på söndag eller om jag faktiskt lyckas ta mig runt utan varken eller...

Inser att jag borde byta ut min design här så Legolas och kanske Caligo också får vara med. Ska försöka fota lite nån dag , fast Caligo får jag nog vänta med tills han kommer in från betet, han har nämligen typ en halvmeter hår i öronen och lite här och där. Bra skydd mot insekter iallafall! Han kommer friseras när han kommer tillbaka till den vanliga lösdriften.

Bra träning

Packade in Zauron i transporten och åkte till Åby för att trimma lite för Maritha. Efter lite uppvärmning började vi med att titta på öppnor på medellinjen eftersom det är med i msvB:5 vi ska rida på lördag. Till vänster blev det bra direkt men till höger var han inte riktigt eftergiven och ingången blev därefter. Fick jobba med att lägga små volter i början och efter ett tag släppte det och vi fick en fin linje. Fortsatte med diagonala slutor från medellinjen där jag måste komma ihåg att ta förhållningar på yttertygeln så får jag mycket bättre böjning och tvärning. Eftersom travjobbet kändes ganska bra efter detta fortsatte vi med galoppsnurran med förvänd som den är i B:5 med byte på långsidan. Inga direkta problem här, får jobba lite för att behålla bra galopp och form i förvända men annars funkar det bra. Vi gjorde några serier som satt som en smäck men jag tycker själv att jag har börjat röra mig mycket i sadeln. Kanske beror på att jag inte ridit på en vecka, jag hoppas att det ordnar upp sig med lite fler pass i ryggen! Vi fortsatte med lite piruettjobb som vi inte har gjort på ett tag nu och det var lite ringrostigt. Vi började på volt och varierade med att vända in några steg och sen flytta ut. I höger funkade det helt ok och vi gjorde en ganska bra piruett där när vi väl gick ut på linjen. I vänster blev det inte bra alls. Där har han tappat lite smidighet och jag har nog tappat lite tajming. Den har ju alltid varit svårare. Till slut fick vi till den helt ok men det satt långt inne. Får nog rida den lite större på söndag så vi kommer runt iallafall. Efter detta jobb var Zauron kanske trött så då avslutade vi. Överlag kändes han fin och aktiv i galoppen, det är lite svårare att få till detta i traven ännu utan att tappa bra takt och form men det kommer nog så småningom så vi kan sätta mer tryck även där.

Legolas hade vilodag så han fick bara bli borstad från lera, rengöring av såret och lite tjära i strålen i fram eftersom han fortfarande har lite tendens till röta där. Såret såg bättre ut idag tyckte jag, det har dragit ihop sig lite nu så det går åt rätt håll iallafall. På fredag har vi bokat in uteritt med Karin och Sam, jag funderar på att ta honom på töm imorgon eftersom han kommer få vila i helgen då jag inte hinner göra nåt med honom pga tävlingarna.

Duktiga

När jag kom till stallet igår började det självklart regna enligt min tidigare prognos. Borstade av båda hästarna och väntade ut det lite och sen blev det faktiskt uppehåll och jag tog ut Zauron. Han kändes ganska fin men jag kände mig okoordinerad. Tänk vad en vecka utan ridning gör med dig! Hoppas jag hinner få upp känslan och timingen tills helgen, men det ordnar sig nog! Han kändes iallafall fin i traven igår, lätt att reglera och kvick. Lite svårare i galoppen dock lätt att samla upp till piruettgalopp. När jag försökte mig på en vänding blev det dock pannkaka! Har inte ridit tävlingspiruetter på några veckor nu... Jag gjorde inga fler utan tänkte ta hjälp av Maritha idag istället så det inte blir nåt knas.

Tog sen ut Legolas som var pigg och spänd. Sprang med huvudet rakt upp och skyggade för min jacka som jag hängde på staketet och for iväg en gång när han hörde nåt ljud. Vi skrittade en stund och tränade på vår fyrkant med att vända och sen lugnade han ner sig. Efter det blev det galopp i båda varv och efter det var han jättefin. Sökte sig själv i form och jag kunde bara sitta och åka med :) Såret ser ut ungefär som igår, spolade rent med vatten och sedan natriumkloridlösning. Han verkar fortfarande vara ganska obekymrad av det, inte halt och inte så ont eftersom jag får spola rakt in i det men det ser fortfarande otäckt ut. Kanske ska fota en bild så får ni se, varning för känsliga läsare. Åkte en sväng till apoteket och införskaffade lite vetflex och gasbinda ifall han nu lyckas göra sig illa fler gånger.

Slutligen var jag upp till Caligo och gav honom sitt krafftfoder. Han mumsade glatt i sig det. Han går med stona nu eftersom de är de enda som är kvar på bete och Charline håller honom kort och han har fått ett rejält bett på rumpan. Men han verkar klok nog att försöka hålla sig undan surtanten. Vi hann ju sitta på honom tre gånger innan jag åkte och travade på lina så under nästa vecka kommer nog inridningen fortsätta :)

Back in business

Nu är jag tillbaka efter en underbar vecka på Rhodos med sol och värme. Och vad väntade mig när jag kom hem igår? Jo, sol och värme. Nåväl, konstigare saker har ju hänt och idag är ordningen återställd till mulet och förmodligen kommer regnet i vanlig ordning besöka oss. Efter att ha varit utan internet (frivilligt!) och helt utan hästar i en hel vecka blir det desto mer av den varan den här veckan. I helgen väntar UDS meeting på Tutis där vi startar B:5 på lördag och StGeorge på söndag. Molle har åkt bort med jobbet tis-tors så jag har Zauron för mig själv att ladda upp på inklusive träning för Maritha imorgon. Tänkte mig jobb på banan idag och trädan på torsdag och sen tömkör Molle på fredag.

Legolas har fått springa tre gånger på töm under förra veckan. Dag 1 var han superpigg och hade varit jätteduktig och orkat galoppera på 15m volt flera varv! Dagen efter var han jättetrött så då blev det ett kort pass men där han ändå skötte sig bra. Sen blev det två dagars vila och nya tag i lördags då han var lite mer normalpigg och hade varit jätteduktig. Enda smolket i bägare är att han har lyckats skära upp sig i hagen på vänster fram strax ovanför hoven på ballarna. Ganska djupt sår och det ser inte så kul ut men han är inte halt och verkar inte ha speciellt ont av det även om det är lite jobbigt när matte ska spola rent och tvätta. Men lite sårtvätt kan man väl leva med så länge han mår bra i övrigt. Beställde ju nya täcken till honom med hals innan jag åkte eftersom han har visat sig vara en riktig stjärna på att rulla sig i den djupaste lera, men inget av dem har kommit. Mycket märkligt då det skulle ta en vecka... Har iaf fått tag på strömsbergs gård som lovade att spåra min leverans och skicka ett nytt paket, dock var halsen såklart slut så jag får vänta en vecka till. Det andra täcket från Stigbergs som jag inte fått tag i än, vet jag inte vart det är. Och det var det täcket som jag ville ha mest eftersom det är ett tunt regntäcke som passar bra nu när det fortfarande är ganska varmt ute. Får se om det dyker upp eller om de hör av sig.

Idag ska jag rida båda hästarna, Legolas har vilat sen i lördags så vi får se vilken nivå av energi han ligger på idag!

RSS 2.0