Dagens

Grått väder som vanligt! Jag önskar mig faktiskt minusgrader och snö nu, det skulle åtminstone lysa upp lite grann. Sen behöver det inte bli minus 20, men kanske en 5-6 minusgrader! Red i ridhuset idag eftersom det redan var mörkt när jag kom ut till stallet. Helen och Disa var där samtidigt, så bra med Disa för hon bryr sig inte om vad Kiri hittar på. Hon skötte sig iallafall ganska bra, fick några ryck och hoppade iväg, men överlag så var hon med hovarna i marken. Red lite övergångar mellan skritt och trav, funkade ganska bra, lite seg igång på slutet, men hon började bli trött. Red också lite tempoväxlingar, det är hon jätteduktig på! Lyssnar bra både framåt och tillbaka och kunde bromsa mest för sitsen. Mot slutet var hon rätt trött, 8x2 minuter trav tar på krafterna. Orken är ju inte den bästa. Ska prova ge henne lite havre nu, hon har inte varit överkänslig mot havre förut, så jag tror det går bra. Men hon kommer få knappt ett halvt kilo så det är väldigt lite ändå. Och så får hon protein plus ett halvt kilo också.
Imorgon ska det vara sol enligt yr, så då ska jag passa på att rida ut. Blir nog svängen över hygget så slipper vi trassla!

Globen 2011

Igår bar det av till storstaden för att kolla på küren i årets upplaga av Stockholm HorseShow. Küren blev riktigt spännande då både Tinne och Patrik gjorde fina ritter! Shoppingen var sådär tyckte jag, inte så mycket bra grejer eller bra priser samt otroligt trångt som vanligt. Flytta mässan någon annanstans, snälla, innan någon dör av andnöd därinne. Det blev ett par benskydd till vardags och ett nytt innetäcke från Amigo till Kiri. Hon har ju fått skav av de hon har, så jag satsade på ett bra märke istället. Kostade 510kr, så tyckte det inte var så jättedyrt. Eftersom mässan var lite av en besvikelse klickade jag idag istället hem två nya schabrak och en dunjacka till mig själv från schockemöhle. Det var saker jag hade tänkt köpa ändå.. Ska även åka till Hööks och införskaffa ett nytt bett (som jag inte heller hittade nåt igår) men det är ju inte så dyrt. Sen får det vara nog handlat för i år!

Kiri har gått fre-sön nu, varav två dagar i ridhuset eftersom det blåst storm och /eller regnat. Idag får hon vila, har hand om Disa också, så det blir nog några timmar i stallet ändå :)

Lite pyssel bara

Eftersom jag inte kan rida så får man ju passa på att göra lite annat istället. Igår tvättade jag Kiris svans vilket var väldigt välbehövligt, den var både smutsig och kladdig. Ibland är det minus att ha sto.. Nu är den iallafall ren och går att borsta ett tag. Om svansen är ren brukar jag försöka hålla efter den lite med pälsglans och borsta den, men när den har blivit smustig så brukar jag låta den vara eftersom det bara sliter på den. Kiri har så fin och fyllig svans så den vill jag behålla! Munnen såg bättre ut igår, men hon får stå idag och eventuellt även imorgon om det behövs. Sen ska jag prova 12,5cm bett och även ett sprengerbett som jag ska låna av Jenny för att se om det är någon skillnad. Så får vi se vad det blir för köp på söndag. Ekonomin är ju inte den bästa just nu, så jag måste hålla igen lite på inköpen =/ Tråkigt att vara student på det viset men å andra sidan har man det väldigt fritt och mycket tid så det är skönt!

Ofrivillig vila

Igår var det meningen att Kiri skulle ha en vilodag, hade intaget i stallet så var bara där och borstade och fixade lite. Jag upptäckte att hon hade ett litet sår i mungipan men trodde det skulle läka snabbt. Men idag hade det gått upp mer (trots att hon inte gjort nåt) så det fick bli vila idag med. Så hon får stå ett par dagar nu så det läker ordentligt. Hoppas hon håller sig lugn bara och inte blir alltför rastlös. Vågar mig inte riktigt på att rida bettlöst men kanske kan leda henne lite i ridhuset så hon får röra lite på sig.. Tror jag måste köpa ett längre bett till henne, har haft 11,5cm nu, men har sett att det sett lite tajt ut och det är troligtvis därför hon har fått ett sår. Fick låna ett 12,5cm av Åsa med Pistage, så ska prova det när munnen ser bra ut igen. Om det funkar bra ska jag shoppa ett nytt på söndag när vi ska till Globen! Skulle vilja köpa ett sprenger, de har så många olika modeller på tredelat, men de är ju så jäkla dyra plus att det kanske inte är så stor skillnad.. Hon funkar ju ganska bra på ett vanligt tredelat ändå. Vi får se vad det blir!

Äventyr

Igår skrittade vi ut tillsammans med Jenny och Disa. Båda damerna skötte sig bra och Disa fick sig lite bilterapi med Kiri som stöd närmast bilarna. Idag var det lite mera äventyr när jag och Kiri var ute ensamma. Red låtavägen och hon skötte sig bra faktiskt, försökte stanna nån gång, men annars travade hon på, kändes lite busig i kroppen men hon höll sig på mattan. När vi kommit förbi gården så såg vi en häst med vagn ute på bilvägen, lite läskigt tyckte Kiri. Vi har sett den på håll förut en gång och även då reagerade hon. Problemet denna gång var att den svängde in på låtavägen, alltså skulle vi vara tvungna att mötas! Eftersom jag känner min häst såväl så gick jag ut på en gräsvall en bit från vägen så vi slapp vara så nära. Och mycket riktigt, Kiri blev rädd och kastade sig lite hit och dit när hon körde förbi. Hon var som en spänd fjäder i hela kroppen men det gick ändå hyfsat bra. När vi sedan skulle fortsätta så skulle hon inte gå, så jag gick på henne lite med sporrarna och då reste hon sig! Det är andra gången hon gör det med mig på och nu var det ganska högt, men jag var snabb nog att ta tag i en tygel och hon kom på fötter rätt så snart igen. Men vilka dumheter! Sen gick hon iallafall, så det var väl bara protest, men det är inget jag vill att hon ska börja med. Då får hon hellre stå still eller backa ner i ett dike. Vi skrittade ut på asfalten sen men efter ett tag kom hästen med vagnen tillbaka och efter oss på bilvägen. Så jag travade lite och vek av ned på en skogsväg så vi skulle slippa vara så nära den. Kiri var lite spänd men det gick bra när den passerade och sedan vände vi hemåt. Provade lite extra lydnad och vände en gång till bortåt på låtavägen för att få en extra intervall och efter en liten protest så gick det bra. Skönt att jag börjar komma åt damen och att hon börjar ge sig. Men inge mer på bakbenen tack!

Gårdagens

Åkte ut på eftermiddagen igår, skulle knappt hinna rida innan mörkret så jag mockade och fixade foder först och red i ridhuset istället. Det är ganska tråkigt att trava runt där faktiskt, då är det roligare ute, det verkar Kiri också tycka. På slutet kändes hon väldigt uttråkad. Men hon var duktig iallafall, traktorn körde utanför men hon skuttade bara till någon gång annars höll hon sig på mattan. Hon har så härlig trav, mycket gung och bra takt! I skritten är det svårt att få henne bra i formen, hon blir gärna låg och lång. Även i traven vill hon bli låg, så försöker jobba lite med uppresande tygeltag så hon inte ska hänga sig i handen, funkade rätt bra igår, stundtals kändes hon fin. Men det är väl så att hon inte riktigt orkar, vi måste ju börja om lite från början med såna här saker. Gjorde en hel del övergångar mellan skritt och trav också. Det är ju ungefär det vi kan göra nu, travade sex intervaller på fyrkanten, tre gånger i höger och tre gånger i vänster varv. Imorgon ska vi ut på skrittur med Jenny och Disa, så kör vi på med sju intervaller på lördag sen! Är ledig i helgen, så skönt, då hinner jag rida på dagtid och kan rida ute istället.

Tävlingsåret 2011

Nu är det ganska precis ett år sedan jag började rida Zauron så jag tänkte att det kunde vara kul att sammanställa våra resultat tillsammans! Jag är väldigt nöjd mer hur vi har presterat, vi har varit under 60% ett fåtal gånger och gjort stabila ritter om och om igen. Får ju även tänka på att jag rider honom i snitt en gång i veckan, till skillnad från andra som rider sin varje dag. Han är så duktig! Jag är nog mest nöjd över segern från andra tävlingen i msvC:1, det var en riktig bra ritt efter så kort tid tillsammans. I övrigt så är det placeringarna i msvB som jag är mest nöjd med och de är ju dessutom på bra procent! Zauron har lite vila nu men sen ska vi träna i vinter så vi kommer tillbaka i vår. Målet blir att starta St George/MsvA, gärna på godkända procent men vi kommer nog även fortsätta rida några msvB för självförtroendet skull! Vi får se vad tiden räcker till, men i och med att det har funkat så bra trots en dag i veckan så hoppas jag att jag kommer hinna med att fortsätta tävla honom.

Förhoppningsvis kan jag även komma ut på Kiri nästa år. Hon blir fem men har ju tappat ungefär ett år i och med senskadan. Så vi får se, det får ta den tid det tar, men kanske vi kan starta några lätta klasser till sommaren. Om hon håller och får vara fräsch det vill säga!

Här är en summering över årets resultat med Zauron. Placeringar är markerade i fetstil. Listan blev baklänges men det får ni stå ut med ;)

2011-10-02 UVFK Medelsvår B:4 Placering: 14, 63.69

2011-09-25 Solna Medelsvår B:4 Placering: 3, 66.7

2011-09-17 Jump Club Medelsvår B:4 Placering: 16, 61.73

2011-08-27 Lurbo Medelsvår B:4 Placering: 15, 59.35

2011-08-13 UPK Medelsvår B:4 Placering: 5, 65.87

2011-08-12 Aros Medelsvår B:2 Placering: 13, 61.16

2011-08-07 Gripen Medelsvår B:4 Placering: 13, 62.39

2011-06-29 UPK Medelsvår B:2 Placering:11, 61.62

2011-06-19 Håbo Medelsvår B:4 Placering: 5, 64.56

2011-06-18 Håbo Medelsvår B:3 Placering: 8, 60.62

2011-06-12 Jump Club Medelsvår C:2 Placering: 12, 59.11

2011-05-28 Aros Medelsvår C:1 Placering: 16, 59.14

2011-05-13 Enköpings FRK Medelsvår C:1 Placering: 6, 64.89

2011-05-13 Enköpings FRK Lätt A:4 Placering: 2, 66.09

2011-04-24 Sura Medelsvår C:2 Placering: 6, 65.77

2011-04-24 Sura Medelsvår C:1 Placering: 11, 63.61

2011-04-16 KORK Lätt A:4 Placering: 1, 67.56

2011-03-27 UVFK Lätt A:4 2008 Placering: 11, 63.41

2011-03-18 Björklinge Medelsvår C:2 Placering: 13, 60.0

2011-03-18 Björklinge Medelsvår C:1 Placering: 1, 68.29

2011-03-10 Segersta Medelsvår C:2 Placering: 5, 62.88


Utöver detta vann vi ju även Div II alla omgångar och totalt, samt kom tvåa i Div I med en seger och två andraplatser! Nästa år siktar vi på Lag-SM istället!!

Duktig!

Satte som sagt på mig sporrar idag efter att ha grävt fram dem i skåpet. Ett par snälla, runda på ca 20 mm. Men de var väldigt effektiva. Jag utmanade ödet och bestämde mig för att prova att rida låtavägen där vi har haft problem ända sen kossorna gick där, men även nu efter de har gått in och Kiri har fått för sig att hon inte ska gå en meter där. Men idag kom jag åt henne, vi var visserligen ner i några diken men jag gick på henne och hon gav sig! Så det blev trav (med några försök till stopp) hela vägen fram till gården för att hålla henne i rörelse. Men hon var jätteduktig, fick massor med beröm så jag hoppas att hon kommer ihåg det nu till nästa gång. När vi passerat gården gick hon av sig självt sen. Och det får nog bli sporrar på i fortsättningen, skönt att kunna trycka på henne när hon blir så nonchalant, hon måste lära sig vem som bestämmer, den unga damen. Hon var väldigt nöjd efter turen iallafall, vi tog de två sista intervaller på galoppslingan hemma. Fattar inte hur jag ska komma upp i 15, måste nog minska på skritten emellan sen, annars rider jag ju hur länge som helst. Idag red vi 6 och var ute i 45 min. Vill ju inte rida för långa pass, då blir hon bara trött, även om det inte är så mycket jobb. Imorrn får hon iallafall en välförtjänt vilodag så tar vi nya tag på torsdag!

Hopp och skutt

Det är lite av Kiris specialitet. Hon är supersnabb och liksom trycker rumpan under sig och studsar rätt upp eller framåt. Hon har åtminstone inga problem att sätta under sig, men hon kunde ju göra det när jag önskar och inte när hon känner för det. Igår red vi lite i ridhuset, hann bara med fyra intervaller för sen var det hundträning så det var bokat. Kiri fick spel ett par gånger men än så länge sitter jag kvar och det är ju viktigast. Idag red vi runt galoppslingan och fick in fem intervaller. Några skutt idag också men hon var ganska snäll ändå. Imorrn kör vi sex intervaller och sedan blir det vila på onsdag. Ska nog ha sporrar på mig imorgon, hon kan bli oerhört nonchalant mot skänkeln när hon inte vill gå (som idag när vi skrittade förbi stallet och hon tyckte hon var klar). Ibland är hon så känslig så det räcker med att nudda henne men ibland stänger hon av helt. Ska prova med ett par sporrar och se om jag kan trycka på henne lite med mina korta ben. Svårt att komma åt henne när hon blir sådan. Red henne lite med sporrar innan skadan så jag tror inte hon kommer tycka det är nåt konstigt!

Tillbaka till sitt vanliga jag

En dags vila verkar ha gjort susen. Idag var Kiri tillbaka till sitt vanliga, pigga och alerta jag. Visst är hon lite jobbig då, men jag föredrar henne så jämfört med tuggummivarianten. Höll oss till galoppslingan idag, körde våra fem travintervaller varvat med skritt. TIll en början var hon stark, pigg och busig men på slutet lyssnade hon bra och travade taktmässigt och i bra och stadig form. Duktig häst!

Efter Kiri var det dags för Disa att röra på sig lite, då Disas matte har åkt bort ett par dagar. Vi red också runt galoppslingan och travade tre intervaller med mycket skritt emellan. Kändes riktigt bra idag, var ju bara andra gången jag rider henne och nu tror jag vi förstår varandra. Disa travade taktmässigt och var rund och fin i formen och lätt att reglera med halvhalter. Tack för lånet Jenny =)

Imorrn blir det ytterligare en vilodag för Kiri eftersom jag jobbar imorgon. Så hon kommer säkert vara väldigt pigg på söndag då. Har utsläpp då, men vet inte om jag hinner rida på morgonen, annars får jag åka ut efter jobbet och rida i ridhuset. Men om jag är hurtig och går upp tidigt så borde jag hinna! Får bli en tidig kväll på lördag istället helt enkelt!

Trött häst och Tinne

Fick med oss Jenny och Disa ut idag, red rundan åt andra hållet eftersom Kiri har trasslat där när jag varit själv. Idag gick hon snällt eftersom Disa gick före och visade vägen. Men vad Kiri var trött idag, jätteloj! Vi travade en bit och hon var som tuggummi i benen. Vi skrittade sedan resten av rundan hem. Vet inte varför hon var så trött, igår var hon pigg och alert men idag som förbytt. Men hon är ju ändå fyra år och av erfarenhet vet jag ju att hon kan gå från väldigt pigg till supertrött på väldigt kort tid. Så imorgon får hon vila, åker ut och ska pyssla om henne bara, kapa av lite på manen innan hon börjar se ut som en travare haha... Får kanske köra så i fortsättningen, att hon får gå en två-tre dagar och sedan vila en. Även om hon inte går så hårt så blir det ju rätt långa pass eftersom vi ska fortsätta att skritta så mkt som möjligt. Hon är ju bara fyra (ett tag till iallafall) så hon kan gott få ta det lite lugnt. Hon kommer även få vila på lördag denna vecka eftersom jag jobbar.

Stannade kvar och tittade lite på tantkalasets träningar för Tinne idag. Alltid kul att se på lite träningar, önskar ju dock att man kunde vara med själv nån gång (på kiri alltså..) Men det kommer dröja några månader innan vi är redo för att sätta igång och träna seriöst igen!

Lyckad dag

Började dagen i skolan men efter två timmar så smet jag för det var dags att cykla ut till librobäck och köra upp för BE-kortet! Var lite nervös, eftersom min mamma hade kuggat på funktionsdelen (egentligen på en ganska obetydlig detalj men ibland är de hårda) samt Hanna som inte fått godkänt på körningen. Men jag tog det rätt lugnt och det gick bra. Backningen fick jag göra åt andra hållet än vad vi tränat, så det var lite ovant, men det löste sig fint ändå. Fick sedan köra runt på minimala gator ute i gamla uppsala samt backa runt ett gathörn, fick avsluta med en sväng genom svartbäcken och sen tillbaka. Gjorde inga stora missar tyckte jag och körprovaren godkände mig! Så skönt, speciellt eftersom det är dyrt att köra upp och som fattig student har man knappt råd att misslyckas. Nu är ju vår trailer som vi har nu inte för tung för B-körkort, men om vi köper ny sen behöver vi inte fundera på det iallafall!

Åkte sedan ut till stallet och red en sväng på Kiri som skötte sig bra. Pigg som vanligt och stundtals spänd men annars flöt det på bra. Mötte en idiot till bilförare som blåste förbi oss i en skåpbil vilket Kiri tyckte blev lite för mycket och skuttade lite. Kom även en annan stor bil med ett stort släp som hon också blev lite rädd för, men det var ingen större fara. Duktig häst! Hon ser mycket mer harmonisk och gladare ut överlag nu, tror hon tycker det är superhärligt att få röra lite mer på sig!

Time flies

Åtminstone när man är i stallet. Jag "tog ledigt" från skolan idag, hade ingen motivation att sitta där och nästan sova på föreläsning så tänkte att jag lika gärna kunde vara hemma. Jag har varit så extremt trött på sistone, hösten är verkligen inte min bästa årstid... Så jag åkte ut till stallet istället, red en sväng med Kiri, travade fyra (!) intervaller. Hon skötte sig riktigt bra idag och var stadig och fin i formen och lyssnade bra faktiskt! Gjorde en hel del förhållningar och halter redan i skritten så det var säkert därför det gick bättre i traven också. Sedan var jag i stallet och bara pysslade i två timmar. Mockade åt Kiri och även åt Disa och fixade foder o så. Passade på att skura Kiris krubba som blivit äcklig. Vi provade ett tag att lägga hennes eftermiddagshö i hörnet vid krubban och vattenkoppen eftersom hon drog runt det i boxen så mkt. Dock började hon stå och slaska med vattnet så himla mycket så krubban var konstant äcklig med vatten blandat med tuggat hö... Så nu ska jag prova det andra hörnet vid täckena istället, hon vill så gärna vara med och se vad som händer utåt i stallet. La det där igår och idag såg det mycket fräschare ut i krubban, så det verkar funka! Hon hade dessutom haft ned sin saltstenshållare, hon står och kliar sig mot den. Ska nog sätta den ovanför krubban så hon inte når den istället. De hittar på mycket tok hästarna, men jag ska nog överlista Kiri iallafall! ;)

Liten kan!

Började dagen med att trimma lite på Zauron. Red på träns, ett ganska kort pass då vi skulle iväg med Caligo sen till Tuthammar. Men han kändes bra, jobbade med galoppen att samla upp på volt och sedan lite slutor i galopp. Till höger måste jag verkligen få till ingången samt samla ordentligt så går det tusen gånger bättre. Ska fortsätta fila lite på dem i vinter. Red några serier och de funkar hur bra som helst. Skönt att inte allt kommer vara svårt iallafall när det är dags för MsvA! Zauron kommer snart gå på lite vila, ca 2-3 veckor får han. Kan han behöva som gått så många tävlingar och träningar i år!

Caligo skötte sig perfekt idag, han mindes gårdagen och visste vad han skulle göra. Han hoppade fint och galopperade bra! Sedan fick Johan träna honom lite för hand, och där ska vi tänka på att han ska gå framme vid bogen och inte hamna bakom. Så han fick gå på honom då och då och påminna honom. Han fick åka själv idag då kompisen stannade hemma, men det var inga problem, han står blick stilla när man kör och lastningen går också ganska bra. Han tvekar bara att sätta upp hovarna på luckan, men när han väl fått upp dem, så går han in sen.

Kiri var häst nummer tre idag och hon fick sig ett kortare pass runt galoppslingan. Travade våra intervaller och skrittade däremellan. Hon var lite stissig idag och for iväg några gånger men annars skötte hon sig bra. Jag och mamma hjälptes åt att mocka ut bädden, så nu har hon en ren och fräsch box med nytt torv! Det är ju oftast lättmockat med bädd, men hon rör sig rätt mycket i boxen så hon trampar runt så man måste ändå ta ut rätt mycket. Så nu går jag nog tillbaka till att försöka mocka ut kisset ändå, det är fräschare plus att det inte kostar mig mer så..

Slutligen bjuder jag på en bild på lillkillen från igår! Visst är han söt?! Har blivit så fin och rund sedan vi hämtade hem honom, nu ska han bara växa ikapp lite på framdelen och på höjden överlag. Han är ca 150 nu och vi hoppas ju på runt 165. Men man vet ju aldrig hur de ska växa så det är väl bara hoppas på det bästa!

Bushäst!

Idag var jag nära att få mig en flygtur. Red den vanliga rundan och Kiri skötte sig exemplariskt. Var lite stark i traven och försökte smygöka som vanligt, blev lite irriterad på henne för hon lyssnade lite dåligt tillbaka och la sig på. Passerade också en traktor som var igång och en gubbe som stod och skyfflade ur skopan precis när vi gick förbi. Tack för den, han såg till och med att vi kom... Kiri såklart blev rädd och skuttade iväg, passade på att bocka lite men det var inte så farligt. Hon kommer snabbt tillbaka till att bli lugn vilket är skönt. Avslutade med att trava på galoppslingan och då passade damen på att busa. Bockade och studsade och jag hängde lite löst ett tag, men som tur är så ger hon sig rätt snabbt och jag satt kvar. Hon är sån, hon reagerar snabbt och är kvick som attan, men det går över lika fort som det kommer. Vet inte om hon reagerade på nåt (det var transporter och människor på parkeringen mittför när det hände) eller om hon bara var busig. Hur som helst, efter det travade hon vidare som om inget hänt.

Molle kom över och löshoppade med Caligo på kvällen sen. Han är nog världens coolaste ettåring, har aldrig varit i ridhus än. Men han fattade snabbt vad det handlade om och skuttade över som om han inte gjort annat. Hans kompis var också med och hoppade efterår men det såg jag inte så mkt av då jag var utanför och höll i Caligo. Han är så snäll med allt, står bara still och väntar. Kan verkligen inte fatta att han är så liten som han är!

Imorgon åker jag ut och trimmar lite på Zauron och sedan ska vi åka med Caligo och hoppa igen på Tutis. Därefter ska jag försöka mocka ut det mesta av Kiris bädd som blivit rätt äcklig och sen rida en sväng på bushästen. Så skönt med helgerna när man har lite extra tid för hästarna!!!

Tre intervaller

Eftersom jag får öka med en intervall varannan dag kunde vi igår rida hela tre intervaller på 2minuter var i trav. (fick ju börja med två intervaller från dag 1) Red med Jenny och Disa igår runt den vanliga rundan. Disa har blivit lite rädd för bilar så Kiri fick agera bilsäker kompis. Sen dök en rullskideåkare upp som Kiri tyckte var livsfarlig och Disa fick agera rullskidesäker kompis. Roliga de där två damerna, som tur är är de rädda för olika saker och stissar inte heller upp varandra. Travade två intervaller på grusvägen på vägen hem, Kiri kändes avspänd och försökte smygöka lite som vanligt. Avslutade med att trava på galoppslingan vid stallet, men då tror jag Kiri var lite trött, kändes seg och stannade en gång och Disa fick springa före istället. Men hon är ju inte van att trava så mycket så det är väl inte så konstigt. Hon verkade dock väldigt glad i stallet sen, så jag tror hon mår bra av att äntligen få röra på sig mer igen, även om kroppen blir lite trött emellanåt.

Idag har jag intag i stallet, åker ut snart så jag hinner rida och mocka innan. Det är löshoppning i ridhuset idag, så Molle och Eva kommer dit med sina ettåringar vid 17-tiden, så ska hjälpa till med dem då! Ska bli kul att se Caligo hoppa, men han kommer säkert sköta sig galant. Hängde faktiskt på honom i stallet häromdagen och det var inga problem. Lika bra att vänja honom nu med allt, innan han blir stor. Nu är han så behändig storlek! Det är ju inte tal om någon ridning såklart, men bara att han vänjer sig vid att man hänger på honom så behöver inte det bli så stor grej sen! Blir ju först nästa höst som han kommer ridas in på riktigt. Det kommer väl bli jag som blir testpilot då, men det ska bli kul! Han är så himla go och snäll, kommer bli en ny Zauron!

Dagens innefattade två hästar

Men inte riktigt mina två vanliga! Red ut med Kiri direkt när jag kom och därför blev det inget lugnande idag. Men det funkade bra ändå, föredrar henne nästan som hon var idag mot igår. Då var hon lite väl loj.. Idag var det pigg och alert som gällde, visserligen lite spänningar också. Men hon skötte sig bra, inget bråk och vid traven ville hon bara öka heela tiden :P Så det blev många förhållningar och halvhalter vilket hon tar bra, men sen smygökar hon igen! Men hon är fin och stadig i formen iallafall! Imorrn blir det vila då jag har min stallediga dag (ska dock till zauron och rida istället) och Jenny tar hand om Kiri. Men på fredag är det dags för tre intervaller, jippie!

Fick även rida på Disa idag då Jenny inte kunde rida själv. Alltid kul att rida andra hästar än sin egna (och nyttigt)! Tog ett tag innan jag hittade knapparna, men tyckte att det kändes ganska bra mot slutet iallafall! Disa är trevlig, går med egen energi och för lätta hjälper, såna hästar gillar jag. Sen hade vi lite meningsskiljaktigheter om vilket tempo och vilken form vi skulle rida i, men det blev också bättre mot slutet! Tack för det passet, Jenny, det var kul! =)

Trodde jag skulle rida för Ylva imorgon inför tävlingen, men ridhuset var uthyrt till mindre fyrbenta imorgon (hundar). Så jag ska trimma lite hemma på banan istället, får se hur det går. B:4 känns ju stabil, den kan vi, men det där FEI-programmet alltså, det är klurigt. Men men, det får gå som det går, är nöjd om jag lyckas styra runt på godkända procent på söndag. Har fått tidig start båda dagarna, suck. Startar ca en timme in i klassen, så det ser ut att bli runt halv 10 just nu. Synd bara att klasserna är så stora, måste vi ju vänta väääldigt länge ifall det går bra...

Här var det klippt!

Kiri har ju gått och varit lurvig nu en period men jag har inte tyckt att det varit nån idé och göra nånting åt det eftersom vi ändå bara skrittat och jag inte varit säker på om hon skulle vara bra nu. Men nu var det dags att gå loss med saxen. Lite läskigt i början tyckte Kiri, men mutade henne med morötter så gick det bra. Tänkte först bara klippa halsen, men hon var så himla snäll så det fick bli hela hästen! Mycket päls blev det som föll till golvet. Fick klippa överallt, till och med där hon är kittlig för borsten! Uppe vid huvudet var det lite läskigt så där fick vi ta de försiktigt men fick bort det mesta fram till grimman. Klippte benen ner till under knäna, lite svårt att komma åt med saxen och Kiri lyfte lite på benen så det blev inte hundra snyggt. Får se om jag kan finputsa lite idag, finns säkert en hel del tofsar som jag missat. Svårt att se på en så mörk häst! Efter klippet fick hon sig ett välbehövligt bad, fanns mycket smuts som gömde sig under den där pälsen. Så nu är hon både ren och klippt överallt förutom huvudet, där får jag varken klippa eller bada. Men det kommer säkert gå att klippa så småningom när hon upptäcker att det inte är så farligt.

Vi var också ute på vår första skritt och travtur idag! Det var kul! Gav henne lite lugnande så hon var väldigt sansad, försökte öka tempot när vi närmade oss hem bara, men annars var hon väldigt snäll och gjorde inga konster. Hon tyckte nog det var skönt att äntligen få trava igen!

RSS 2.0