Bra helg!

Precis kommit hem och packat upp efter att ha spenderat helgen i Falun! Bra tävlingar och jättebra uppstallning med massor av spolplatser så vi åkte nog hem med en renare häst än när vi kom. Kommer definitivt försöka åka hit igen om de har meeting!

Började med att starta en B:4 i lördags, gick bra tyckte jag, hade nån miss men alla byten satt på sin plats och programmet flöt på bra. Besviken på poängen dock, 61,7% men det visade sig sen att hon låg lågt överlag. Kom två utanför placering tror jag. Regnet öste ned på framridningen igår så jag var helt genomblöt. Det var dock uppehåll under själva ritten så det var ju alltid något.

Idag sken solen och Falun visade sig från sin bästa sida. Startade MsvA:1 först, gjorde ett bra program men två rejäla missar, ena piruetten blev för centrerad och han blev jämfota så det blev 3 och 4or där. Sen hände något i hörnet innan ökningen, han bytte galopp och det trasslade till sig så en till 4a där. Men vi fick ihop 61,08 och hamnade första utanför placering. På eftermiddagen var det dags för George, red fram ganska kort till båda klasserna för att spara på orken men han kändes fin på framridningen. Något mattare inne på banan än i första klassen men ändå fin känsla! En enda miss i samma hörn igen efter ena piruetten där han bytte och trasslade, tror det var djupt i underlaget där, vet åtminstone en ryttare till som också hade trassel i det hörnet. Tji får man för att man rider ut i hörnen!! Hur som helst, poängen blev 62,45 och vi hade kvalat till nationell! Wihoo! En av domarna hade oss som fyra i klassen på 63,55, hur kul som helst. Och vi hade av henne 7,5 på ena bytesserien och mycket 7or överlag! Duktig Zauron!! Det har verkligen hänt mycket med honom och han blir bara bättre och bättre i form och orka gå med lite mera tryck. Nästa år så ska vi nog kunna plocka lite placeringar =) Filmer kommer, pappa filmade så ska be honom lägga upp dem!

På onsdag flyttar Legolas hem till Zaurons stall, ska bli så skönt att få dem på samma ställe. Han ska också sättas igång efter sin vila snart. Nästa tävling blir Vallentuna den 11e augusti, en St George. Ska försöka att rida den istället för MsvA:1, den passar oss mycket bättre!

Superbra pass

Molle hade jobbat Zauron på töm igår och jag skulle rida idag! Han kändes jättefin! Lätt att få honom aktiv och kort i kroppen. Och i traven på slutet kändes det som om han var väldigt elastisk och mjuk. Kunde samla upp och bibehålla lite swchung, ett steg närmare passage! Ikväll är det träning för Marita, hoppas den här formen håller i sig hela helgen =)

Legolas fick skor bak igår för första gången, gick jättebra. Han stod väldigt snällt när hovis spikade på dom. I fram rycker han lite just när sömmarna ska slås i, undrar om han är lite ömfotad där? Tänkte först att det var ljudet men eftersom han inte reagerade igår så är det nog inte det. Nåväl, han lär sig väl att stå still så småningom, för att vara tredje gången i sitt liv så skötte han sig jättebra!

Vila sig i form!

Red Zauron igår, första passet han gick med ryttare på ryggen efter hans tvåveckors-vila. Han hade blivit lite rundare om magen men det springer han nog bort nu när han får börja jobba igen. Molle har sagt att han ska få gå på diet efter juli månad så vi får väl se om han blir lite mer slimmad då :) Hur som haver, han kändes till en början lite lång och något stretig men jobbar mycket på att få honom rund i formen och på slutet kändes han fin! Gjorde inget avancerat, mest lite basic jobb med övergångar och några skolor mot slutet i trav. Ska trimma ett par gånger nästa vecka och eventuellt också få in en träning för Maritha så är vi nog fit for fight till tävlingarna i Falun!

Imorgon kommer hovis och skor om Legolas, rötan ser bra ut nu, kombinationen med lite torrare i hagen och tjära verkar ha gjort sitt. Hoppas att han är snäll att sko i bak men vi har ju tränat på att stå och hålla i bakbenen nu så det ska nog gå bra!

Röta och välklädd

Kommer vara mycket välklädd uppe i Falun! Jag hämtade ut min nya kavaj och ridbyxor igår och de passade superbra båda två. Och vilket bra pris. Kavajen kostade 125 EUR, här i Sverige är det billigaste jag sett 1600... Även ridbyxorna var flera hundralappar billigare. Ska definitivt beställa därifrån igen om jag behöver något.

Legolas har tyvärr fått lite strålröta i i båda fram. Han är ju lite hög i trakten, ffa på vänster fram och nu har det ju varit så blött ute också. Men han har fått gå in på natten nu och så har jag tjärat lite så nu ser det bättre ut. Hovis kommer på lördag och skor om runtom. Hoppas vi får lite ordning på framfötterna men det tar ju ett tag att korrigera sådant.

Zauron ska sättas igång på onsdag och på torsdag ska jag rida. Han har nog tröttnat på att vila för han ville gärna följa med hem till stallet sa Molle. Ska bli kul att se hur han känns efter två veckors ledighet.

Ja, Falun!

Lyckades fixa boende till både Zauron och Molle och mig i Falun så vi kommer åka dit! Ska bli jättekul, jag har inte varit på meeting sen jag tävlade ponny tror jag. Hoppas på bra tävlingsplats, min bästa ridning och bra resultat. Nu fick jag också nåt roligt i sommar istället för att sitta och vara avis på alla som åkt till Falsterbo.. (Det kommer jag iofs vara ändå...nästa år kanske?!) Nu får vi hoppas att min nya kavaj som jag beställt hinner komma, har redan sålt den gamla så annars blir det till att försöka låna tillbaka den... En pikeur skarlett blev det, som jag stod och klämde och kände på varenda dag nere i Falsterbo förra året. NU blir den snart min :D Hett tips om ni ska köpa lite dyrare märkesgrejor, calevo.com!!

Igår fick Lego och Habbe byta till en ny hage med lite mer gräs, de såg väldigt nöjda ut =)

Falun?

Satt och kollade lite tävlingar och upptäckte att Falun hade ett meeting sista helgen i juli (27-29) med klasser upp till msvA och George. Eftersom man ska vara kvalad till lag-SM före anmälningstidens utgång (31 juli) så öppnades det plötsligt en extra möjlighet till för oss att kvala. Nu kommer vi säkert inte göra det iallafall, och vi kanske inte ens kommer med i ett lag ifall vi kvalar, men det är ju alltid kul att åka på meeting! Det är inte helt bestämt än, måste kolla upp boende för både människa och häst, men Molle var iallafall ledig så det skulle funka om vi får boende. Det blir i så fall en MsvB:4 på lördag och sen en MsvA+George på söndagen.

Båda "mina" svarta njuter av lite ledighet och går ute dygnet runt nu. Vi var ute sent igår till Legolas och det var massor av mygg på honom men vi impregnerade honom i flugspray. Har ju ett flugtäcke men tycker det är lite jobbigt för dem att gå med det dygnet runt, det är ju ffa på kvällen som myggen tittar fram.

Skillnaden mellan resultat och prestation!

Helgen börjar lida mot sitt slut och vi har varit i dagarna två och tävlat på Överby HSF. Jättefin anläggning, inte så långt att åka och framförallt smidigt att ta sig dit då det låg väldigt nära E4. Vi började med en start i MsvA:1 igår. Ridkänslan var inte så bra, han kändes inte riktigt med utan det mesta blev lite slätstruket. Dock inga egentliga missar men ja, tråkigt och tamt helt enkelt. Red trots detta ihop 60,89 % och hamnade som tolva i ett startfält på 25 stycken. Nöjd med poängen men ganska inte så nöjd med känslan och min egen ridning. Framridningen blev lite för kort, vet inte om de låg före i tid för jag började rida som vanligt 30 minuter innan start. Dålig prestation men ändå ganska bra resultat...


Idag åkte vi dit igen för att göra vår andra start i St George. Hade tidig starttid, som nr. 3 redan. Idag var känslan jättebra, han var med och var aktiv och kort i kroppen. Kommer in på banan och en fluga börjar förfölja oss vilket störde ganska mycket då Zauron är så känslig och när den envisades med att sätta sig på halsen försökte han skaka bort den. Fick flera gånger försöka vifta bort den själv för att det inte skulle förstöra allt. Förutom detta kändes han super och vi hade en miss i upptaget efter ökade traven där han fattade galopp och sen blev skrittpiruetterna lite oengagerade även om han trampade. Sen missade vi i skritten också när flugan kom och förstörde så han började takta i ökade... Piruetterna blev bra, båda serierna satt och till och med slutorna i sax kändes bra! Supernöjd!!! Hade mycket mer 7or jämfört med igår och sen 8a (!) på inridningen men sen blev det ju några plumpar också. Red ihop 60,79&, alltså ungefär samma som igår men detta programmet är ju lite svårare också. Superbra prestation men lite sämre resultatmässigt då vi låg femma från slutet när vi åkte.


Tycker det är stor skillnad på både formen och hur han rör sig i de båda klasserna. Ni kan själva se nedan. I fortsättningen ska han alltid gå som han gjorde i St Georgen. :) Vi missade tyvärr vår sista chans till att kvala till Lag-SM. Vi får sikta på det nästa år och då kommer vi nog kunna vara med och fajtas om lite placeringar också på de regionala tävlingarna!


Zauron fick sedan gå ut på bete (hur många hästar i dessa klasser gör det?!!). Han kommer att gå där hela juli men bara vila i ca två veckor och sedan ridas igång igen. Sen siktar vi vidare mot nästa start som blir i augusti! Den lilla mörkbruna på filmen är Caligo.RSS 2.0