Gott nytt år!

Dagen till ära passade vi på att mäta Caligo. När han kom till Molle som ettåring förra hösten mätte han ungefär 147cm. Idag var han ungefär 160cm. Han har ju hela tiden växt jämnt men sakta, hoppas han fortsätter så även under hans tredje år för då kanske han ändå slutar på runt 165 :) Passade på att mäta de båda svartingarna också, Legolas var 170cm (171 med brodd) vilket innebär att han knappt har växt på höjden sen i maj, då han mättes till 171 på treårstestet (men var nog i avslappnat tillstånd ca 169 då). Mätte honom i oktober och då var han också 170. Lagom höjd tycker jag, han behöver inte bli större än så! Zauron var 172 så de är i princip lika stora på höjden men Zauron känns ju så mycket större men han har ju också mer massa både i form av bredare benstomme, muskler och lite större mage :) Det är iallafall kul att mäta unghästarna med jämna mellanrum, man blir ju lätt hemmablind och ser inte om de har växt eller ej. 
Bild på Caligo när han kom hem hösten -11. Liten och tanig var han då.
 
Bild från i höstas då han vi var i ridhus första gången. Lite mera häst nu!
 
Nu är det snart dags att göra sig iordning för kvällen, gott nytt år på er!

Dagens

De tre musketörerna fick dela på lite äpplen i hagen. Vi hade tänkt åka till Åby men det var isgata idag så vi vågade inte ge oss ut. Även om det är bra på de stora vägarna vet man ju inte hur sista biten upp till ridhuset ser ut. Vill inte hamna i diket med sån dyrbar last. Zauron hade nog velat bli rastad, han verkade rätt så understimulerad. Han slickade på min sko, försökte ta min mössa och nöp mig i benet! Legolas verkar dock rätt nöjd med livet trots att han vilar. Trist att det inte går att rida hemma nu, men vi tänkte försöka komma iväg på nyårsdagen istället om det funkar med Molle. Ska ju vara plusgrader nu några dagar så tills dess kanske isen har smält bort även på småvägarna. 

Nya skor!

Händer inte så mycket på hästfronten just nu. Idag fick Legoliten nya skor. Han testade hovis lite grann även denna gång men det hade han inte mycket för. Min nya hovis är väldigt uthållig och stark och ger sig inte i första taget. Han fick på sig alla fyra skorna och jag satte i fyra brodd i fram igen nu när det är lite halkigt ute. Han fick tidigare gå med bara två nu när han vilat. Tycker han har tappat lite grann i vikt senaste veckorna trots att jag fodrar på med mängder hö och proteinfoder. Lurigt det där med svårfödda hästar, men det är väl bara att fortsätta med mycket grovfoder. Kanske så växer han eller nåt? Drygt en vecka kvar iallafall på hans planerade vila så ska vi försöka komma igång sen igen. Har faktiskt varit skönt att ha lite ledigt och kunna göra annat, var uppe i Dalarna i två dagar över jul och ska även åka upp till Luleå några dagar nästa vecka för att hälsa på en kompis! 
Legolas hälsar på sin nya tjejkompis mittemot, Hvide :)
 
Ska försöka åka till Åby med Zauron nåt i helgen, troligtvis söndag. Dags att börja trimma lite mer ordentligt inför nästa års tävlingssäsong! Köpte förresten nedanstående bild från Equipe som julklapp till Molle (och mig själv). Riktigt fin, synd att han gapar lite men annars är den ganska häftig tycker jag! 

Speciella kännetecken

Nu när Lego vilar har jag inte så mycket att skriva om. Så jag roade mig med att ta kort lite kort på hans lite speciella kännetecken. Kan ju vara bra att ha dokumenterat ifall man skulle tappa bort hästen...? :) Hur som helst, för er som är uttråkade kommer här högst intressant läsning med bifogade bilder.
 
För det första har han en svans som är svart upptill men skiftar i rött, brunt, svart och silver nedtill. Ganska häftig faktiskt! Ser ungefär ut som om han har slingat svansen men har nu fått utväxt i sin naturliga färg (svart).
 
Sen har han en väldigt gullig liten vit fläck på läpparna: 
 
En svart fläck i karleden på höger bak:
 
Till sist men inte minst har han väldigt snälla ögon:
 
 
Har era hästar några speciella kännetecken?
 
 

Snart nytt år!

Det är lite galet hur fort tiden går ibland. Snart är det nytt år vilket betyder nya utmaningar. Både på hästfronten och på skolfronten. Jag ska göra min sista termin på universitetet (hur flög fem år förbi?!) vilket betyder examensarbete. Ska bli kul och utmanande men såklart kommer det vara jobbigt också.

 

Insåg idag att jag knappt har trimmat med Zauron sen sista tävlingen. Först hade han 2,5 veckor vila och sen kom snön så jag har ridit lite ute och så men inget trim på bana. Iofs skönt att få ett litet break men nu börjar jag bli sugen på att trimma igen. Efter nyår hoppas jag att det blir regelbundna träningar för Maritha igen så vi kan komma ut på den där Intermediere-starten så småningom. Vore så himla kul. Maritha brukar säga att dressyren egentligen börjar först vid StGeorge. Iofs är all grundridning någon form av dressyr, men det är först på den här nivån som grundridningen ställs på sin spets tycker jag. Om man inte har tillräckligt bra grunder så klarar man inte av att utföra serierna, piruetterna och saxen. I klasser under kan man krångla sig genom ett byte, en skänkelvikning eller en förvänd galopp även om inte grundridningen sitter så bra men det blir betydligt svårare nu. Men det är kul, det kräver full fokus på det som komma skall och dessutom måste man hela tiden underhålla grundridningen såsom raktrikning, takt, energi osv för annars är man körd. Det som jag jobbar mest med Zauron är att han ska bli rakriktad. Om nån bog eller bakben petar ut så går det inte att göra rörelserna. Sen vill jag att han ska bli kvickare, han går för egen maskin men han måste gå med mer power och där måste jag hjälpa honom att komma dit. Sen måste jag såklart träna rörelserna, framförallt de som är nya för mig såsom piruetter och saxen. Där måste jag hitta känslan och timingen vilket tar sin tid när man bara har en häst att träna på (som jag dessutom inte rider varje dag).

 

Men det allra bästa med att ha Zauron att rida på är att jag vet vad jag letar efter med Legolas. Jag vet hur han måste vara för att vi ska kunna nå samma nivå. Det gör att man är noggrannare med grunderna från början. Han måste svara på skänkeln, han måste bli så liksidig som möjligt och han måste gå av sig självt. Sen är det såklart en avvägning hur mycket press man kan sätta på en sån ung häst men oftast tror jag att jag är för snäll. Men jag försöker ändå ha i bakhuvudet hur det är jag vill att han ska kännas om ett par år. Det blir ju mycket jobbigare att åtgärda problem om man inte gjort rätt från början. Och hästar blir inte bättre än vad vi rider dem till. 

 
Zauron och Legolas har många likheter. De har väldigt lika temperament. Till exempel så är de kvicka när de väl reagerar men oftast går det över lika fort som det kom. De är båda otroligt snälla och vänliga hästar. De kan spänna till men slappnar oftast av relativt snabbt när man visar att det inte är något farligt. De är olika framförallt i deras rörelsemönster. Legolas är mycket mjukare i sina rörelser och har mer gung och elasticitet i kroppen. När man har suttit på Legolas och sitter upp på Zauron så känns han betydligt stelare och trippigare. Men det är ganska stor skillnad i deras grundgångarter så det är egentligen inget konstigt. Sen är Zauron ungefär dubbelt så bred att sitta på. :) Jag tror att Lego kommer få lite svårare att vara kvick än Zauron men det beror ju på att han rör sig större. Däremot är han mjukare i bakbenen och kommer säkert ha lättare för tex passage och att sätta sig under sig i övergångar. Men jag har minsann sett att han kan vara riktigt kvick när han busar på töm så det finns ju där, gäller bara att få fram det i ridningen också.
 
De är så otroligt söta och trivs bra tillsammans. I söndags när jag släppte ut dem ställde de sig tätt intill och åt av samma höhög. Zauron busar också med Legolas och biter i hans täcke och håller på vilket Lego bara tycker är kul. Jag tror de fann varann till viss del på grund av att de märker att vi hör ihop på nåt sätt. Vi gör saker tillsammans med dem och Molle hanterar Lego och jag hanterar Zauron. Hästar är så smarta djur och jag tror faktiskt de fattar sånt.
Bilder på kompisarna :) Legolas i somras och Zauron i Solna förra hösten. 

Lite på töm

Åkte till Åby och tömkörde lite idag. Han var jätteduktig, jobbade med övergångar och att befästa röstkommandon ala Kittel. Ptroo betyder halt, ho betyder minska tempot. Har ju kört så på honom tidigare men jag är nog inte alltid så konsekvent. Är lätt att ta till ptroo när han inte lyssnar på ho vilket är fel då ptroo bara ska betyda halt. Så övade lite på det idag och det gick bra! Han är även duktig på att trav betyder trav och galoppkommandon funkade också ganska bra. Han jobbade på bra och såg fin ut. I traven har han fint register nu och kan ändra tempot och steglängden väldigt lätt. I galoppen finns det inte lika många växlar, det är stor galopp eller ännu större galopp. ;)

Har bestämt att han får vila nu och tre veckor framåt. Dels för att han har känts lite lojare den här veckan så han behöver nog sin vila nu och sen för att det blir jul och jag åker bort en sväng efter nyår så då blir det lagom att sätta igång runt den 7e januari igen. Med en fyraåring, weii!

New in

Handlade lite nya grejor till tävlingsfrisyren på ryttarsmycken.se! De har mycket att välja på och bra priser! Jag köpte en liten donut som jag hoppas kan få in under hjälmen och sen en ny stor till hatten eftersom min gamla var lite sliten efter hårsnurror som jag har haft i den. Köpte dessutom en hårsnodd i pärlor att ha runt och lite dekorativa hårnålar också med pärlor. Vad tycks?
 
Skulle ha ridit en sväng med Hanna idag men tyvärr hann inte hon ut innan det blev mörkt. Så jag red upp själv till lilla trädan och motionerade honom lite i trav och galopp. Han var duktig, busade inte en enda gång men blev lite stark i handen ibland. Han blir väldigt sällan det i ridhus men ute kan han försöka öka tempot och dra iväg lite. Så skönt att han är avspänd även när man rider ute även när vi är ensamma. Försöker ju rida ute med sällskap för säkerhetens skull men det är inte alltid det vill sig. Trädan som jag rider på ligger väldigt nära stallet så då känns det ganska tryggt ändå plus att jag bara rider där om jag vet att nån är kvar i stallet under tiden ifall olyckan är framme! Han var även ganska avslappnad i stallet idag, han brukar kunna vara lite spänd när han är ensam inne. Funderar på att påbörja hans vila redan nästa vecka då vi har en del att göra i skolan nu såhär i slutet av kursen, men vi får se! 
Lite frostig mule efter ridningen...
 
Herr Långben väntar på att få gå in och äta. 

Här var det klippt!

Dock inte Legolas för han har varken lång päls eller blir särskilt svettig vid ridning utan lurveltrollet Zauron. Han hade riktigt mycket päls i år, han brukar inte ha det utan bara tillräckligt för att han ska bli svettig och behöva klippas. Men i år var han en riktig lurv, framförallt på magen. Nu är han fin igen, han var riktigt duktig också. Han brukar inte gilla att bli klippt, han är väldigt känslig i huden så han brukar spänna sig och har svårt att slappna av. Molle lånade min maskin eftersom hennes skär inte var slipade och han verkade gilla den. Den är ju lite lättare och framtagen just för hästar. Vi kunde tom klippa huvudet utan brems vilket aldrig gått förut! Dock fick vi bremsa mellan frambenen och bakbenen för där är han så kittlig så han dör ju om man ens tar med handen där i vanliga fall. Men nu är han fin och korthårig igen, så himla skönt! Blir verkligen en helt annan häst och de blir betydligt sportigare när de är klippta.

Zauron i sin numera gråa färg :(
 

Legolas verkade trött idag, han stod mest och sov i boxen. Tänkte att han skulle få röra på sig igen imorgon. Ska försöka åka till Åby på söndag och tömköra igen tänkte jag.


Mycket galopp idag!

Legolas var riktigt lugn och fin idag när vi åkte på träning. Skötte sig bra vid sadling och uppsittning även om vi fick lite hjälp av Maritha att passa honom lite när jag satt upp. Vi kunde skritta på lång tygel och han var ganska lagom pigg när vi väl började trava. Han kändes riktigt fin i traven, sökte sig till en bra form efter ett tag och vi kunde jobba lite med böjning och ställning samt övergångar mellan skritt och trav som han gör riktigt bra! Han är så mjuk i bakbenen och har väldigt lätt för att samla sig i traven. 
 
Efter lite skrittpaus blev han faktiskt lite loj och jag fick ta en pinne i handen och peta på honom för han tog inte riktigt skänkeln i skritten eller när vi skulle fram i trav utan blev långsam i bakbenen. Det blev mycket bättre efter lite tillsägelser och sen var han fin och alert igen :) Jobbade sedan galoppen där vi faktiskt höll på rätt länge idag och han tog det bra! Även här fick jag påminna honom ibland att vara kvick för skänkeln och jobbade med att öka på långsidan och ta tillbaka på kortsidan. Formen har han inte riktigt hittat än i galoppen men på slutet jobbade vi honom på volt och då kom han ihop sig mer och formen började komma. Maritha tyckte jag skulle lägga mer krut på galoppen framöver då traven redan är så pass bra nu! Ska försöka tömköra honom mer för där kommer man åt honom bättre och kan lättare jobba honom i form än vid uppsuttet. Sen är det väl de gamla vanliga knepen, dvs övergångar inom och mellan gångarter för att stärka upp honom. 
 
Kul idag var att han känns så himla stadig i formen och kroppen i traven nu, kunde till och med rida på medellinjen utan vingel! Sen är han inte helt eftergiven i sidorna och tappar lite balans ibland på böjt spår men det blir bättre för varje gång och han börjar förstå vad jag menar när han vill bli rak och jag vill ha ställning och spårning. 
 
Som det ser ut nu får han gå nästa vecka också och sen vila jul- och nyårsveckan. Beroende på väder så kanske det blir nån vecka längre. När man står utan ridhus får man ju lov att anpassa sig efter vädrets makter! Idag var faktiskt första gången på länge som han inte kändes överladdad så han kommer säkert tycka det är skönt att vila huvud och kropp ett tag. 

Laddar för träning imorgon

Har haft två dagar då jag bara varit i stallet och pysslat. Det är så himla skönt nu när det inte är någon lera längre och hästarna är torra och rena när de kommit in! Då kan man lägga lite tid på att rykta och umgås istället för att fajtas med lera i flera timmar... Legolas mår iallafall prima, tror han kommer vara laddad imorgon nu efter två dagar vila.

 

Han kommer få vila runt jul men jag tror han kommer få "bara" två veckor. Hur gör ni/har ni gjort som har/har haft yngre hästar? Jag resonerar som så att han inte går jättehårt och känns absolut inte trött. Lägger hellre in en 2-3 veckor igen om några månader om han känns trött eller kommer in i växtperiod. Sen så vilade han ju lite i september också på grund av balltrampet. Så det är egentligen oktober-november som jag har kunnat rida enligt plan. Sen så går de ju ute kortare tid nu under den mörkaste perioden så tror det är bra att han inte får stå för mycket med tanke på magen och så. Tror inte de rör sig jättemycket i hagen. Han kommer få längre vila i sommar då han kommer gå på bete minst fyra veckor och vila helt då.

 

En annan sak jag tänkte på idag efter att ha läst på andra bloggar om skadade hästar är att man ska verkligen passa på att njuta när man har friska hästar! Försöker att inte tänka på att han kan bli skadad eller att det händer nåt. Fina Legolas!


Tre svarta och lite kyligt idag!

-17 nu när vi åkte hem från stallet. Men hörni, det finns ju inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Och idag hade vi bra kläder, har inte frusit en enda gång. Pär blev lite kall när vi var på Åby och han satt still på läktaren men det var också enda gången.

Det var cirka 15 minus när vi åkte ut imorse. Började med lite mockning och foderfix åt fyra hästar i stallet så sen var man uppvärmd :) Vi körde en repris på förra söndagen och åkte först till Åby med Legolas. Pär följde med som resesällskap. Passade på att tömköra lite när vi nu kom till bra underlag. Det var ganska längesen vi gjorde det och jag vill helst försöka göra det några gånger i månaden som komplement till ridningen. Han var ganska lagom tempererad idag, pigg men inte galen! Tog fram lite bommar som vi satte i ett hörn och körde över. Läskigt tyckte Lego och hade väldigt många olika tekniker för att ta sig över. Till slut kunde vi iallafall trava över med taktmässig trav där han lyfte fint på fötterna.

Hemåt igen och släppte ut Lego i hagen och bytte mot Zauron och Julle. Upp på trädan där vi travade och galopperade. Zauron fick gå efter Julle och det tyckte han inte var kul. Han var hur laddad som helst och både bockade och sparkade bakut!! Han kan minsann också vara en buse ibland! När han fick gå först var han dock hur lugn som helst, men mestadels hade vi Julle först för Julle tyckte inte heller om att vara nr 2. Väldigt mysig ritt där rimfrosten täckte alla träd och även hästarna :)

Nu blir det två dagars vila för Lego och sen träning för Maritha på onsdag!

Lördagsmys

Fick med mig Molle och Zauron upp på lilla trädan så vi jobbade lite i trav och galopp runt det upptrampade spåret. Gjorde lite övergångar mellan trav och skritt, han samlar sig så bra i trav att det är svårt att få skritt, han är bra på att trava riktigt kort trav. Kan komma till användning sen men just nu vill vi ju jobba på att få "rena" trav-skritt-övergångar. Zauron fick jobba på lite mer och i den djupare snön så han blev riktigt svettig! Han ska klippas nån gång i veckan, just nu är han riktigt lurvig! Legolas har inte satt så mycket päls, riktigt skönt! Han är så blank och fin nu när han inte kan rulla sig i lera heller :P

Imorgon hoppas jag på att få loss en bil så vi kan åka till Åby på förmiddagen med Lego. Skönt att få komma in på lite lättare underlag och slippa springa i snö hela tiden även om det är mysigt =) Pär ska motionera Julle också så jag tänkte hänga med ut en sväng på Zauron :)

Varit ute och plogat!

Mina föreläsningar blev inställda idag så jag passade på att rida i dagsljus. Motionerade båda hästarna när jag ändå hade möjlighet att rida på dagen. Började med Zauron som fick agera ploghäst uppe på trädan. Red upp ett spår runt i skritt och trav. Jobbigt tyckte Zauron, det var ganska djup snö och dessutom bara nån minusgrad så den var ganska tung. Men vi tog det ganska lugnt och varvade skritt och trav i fyra varv runt och sen gick vi hem. Fick med mig Linn och Hojen upp på nästa runda med Legolas. Nu var det betydligt lättare eftersom vi hade ett spår att rida i men det märktes att hästarna tyckte det var lite jobbigt ändå. Vi travade och galopperade lite grann med Legolas i täten. Han passade på att busa och bockade två gånger i galoppen! Jag satt dock kvar så ingen fara på taket. Vi red kanske aktivt 10-15 minuter, men det räcker i snön! Legolas hade dock energi kvar när vi gick hemåt men det är skönt att han inte tog helt slut, man vill ju avsluta medan de är pigga och glada :)

Provade förresten mina avtagbara snösulor idag för första gången. Köpte dem till Kiri förra året men jag använde dem aldrig. Men de funkade iallafall utmärkt! Inga styltor alls! Väldigt praktiskt om man inte vill ha snösulor hela tiden. Kanske borde köpa till bak också även om det framförallt är i fram som det fastnar. Tycker det är så otäckt när de får styltor, de kan ju halka riktigt ordentligt om man har otur. 
 
Såhär ser de ut. Man fäster dem mellan tåbrodden och skon. Legolas fick behålla broddar i tån nu efter ridningen, hoppar han håller ordning på fötterna och inte trampar sig. Men tror det är framförallt med bak han trampar sig och där har han bara två blindbrodd i varje.
 
Tänkte nog åka till Åby på lördag förmiddag och rida så imorgon blir det vilodag för Lego. 

Kort pass

Tog ut Lego på ridbanan idag. Det var inte bra underlag, trots att det snöat ganska mycket så var det ojämnt och halt. Det fastnade också rätt mycket snö i hovarna vilket inte gjorde saken bättre. Vi travade lite men skrittade mest. Var ute i kanske 20 min. Så kul kan man ha utan ridhus! Det är ju svårt att hinna ut innan mörkret också, hoppas vi får rida på vallen snart för där är ganska ljust även efter skymning. Dessutom ligger den precis vid stallet så jag vågar nog rida där utan sällskap, om man trillar av så är man ju nästan hemma ändå :)

Imorgon ska jag till Åby med Zauron och rida för Maritha. Molle skulle bort så hon skulle inte hinna så jag fick hennes tid. Dock ska det snöa hela dagen och vara värst på eftermiddagen, känns inte så kul att ut och köra i det vädret. Det är ju inte så långt och man kan köra sakta, men det finns ju andra idioter ute i trafiken...! Vi får se hur det verkar imorgon.

Tre hästar motionerade idag

Och det vackra vintervädret håller i sig, gillart!
 
Fick med mig Pär ut idag så vi lasta in Legolas och åkte till Åby. Som vanligt var han väldigt laddad när vi skulle sadla och tyckte det var asjobbigt att stå still. Men min kära sambo är ju en riktig hästkarl numera så han hanterar honom bra så han fick gott stå still utan att bängla och hålla på. Väldigt pigg såklart när jag kommit upp, fick trava av honom en 5-10 minuter innan han coolade ner och började lyssna. Men han är otroligt snäll, han bockar inte, han busar inte, han bara springer och vill få ur sin energi. Så försöker mest svänga och ta halvhalter och prova på lite olika vägar för att sysselsätta honom. Pär la sedan ut fyra travbommar som vi skulle ta oss över. Legolas tyckte dem var läskiga så det tog ett par gånger innan vi kunde trava rakt över i jämnt tempo. Antingen försökte han smita på sidan eller så sprang han fort över :) Fick iallafall till ett par gånger då det gick bra och han lyssnade på mig. Vi avslutade med lite galopp i varierat tempo och både rakt och böjt spår. Han kändes fin idag och jag är så glad för honom!
Passade på att ta nya exteriörbilder! Cirka en månad sen senast, han är mycket rundare nu över halsen, ryggen och rumpan så lite muskler har det allt hunnit bli :) 
 
 
Väl hemma igen (efter en korv på Statoil och Legolas fick träna på att stå i trailern vilket han gjorde super med bara en gnäggning i protest), så bytte vi ut en svart mot två nya svarta. Nämligen Julle och Zauron. Pär har inte ridit på ungefär ett år och innan dess ungefär 15 år, så vi började med Julle och Pär på ridbanan där vi kollade av lite styrning och tempo. Det funkade fint så jag sadlade på Zauron och så tog vi en liten tur bort till trädan där vi både skrittade och travade. Supermysigt även om det var lite kyligt. :)
 
Imorgon blir det vila för lillgrabben! 

Härligt med vinter!

Äntligen har snön begravt leran, dock inte helt i Legolas hage men det är ju tusen gånger bättre än innan. Hoppas snön får ligga tills det är dags för vår nu. Det blir så rent, vitt och ljust ute!

Var på Globen igår och kikade på Lövsta Future Challenge, unghästarna och clinic med Patrik Kittel. Gillar hans tänk kring ridningen, hästarna ska gå för egen maskin och hjälperna används när man vill nåt! Shoppade lite på mässan men tyckte inte den var så fantastisk (det brukar den inte vara heller). Blev iallafall en fårskinnspadd till sadeln, så nu kan du få tillbaka din Renée :), fyrpack med hoppskydd (vad hände där?!) och ett par tjocka handskar att rida i nu i vinter. Hoppskydden köpte jag för att ha vid uteritt och hoppning, de är lite lättare att göra ren än hans vanliga. Invigde dem idag och de funkade bra. Riktigt klipp för 299 kr!

Appropå idag, red ut på lilla trädan tillsammans med Hanna och Falcon! Riktigt mysigt med snön och allt! Det var fortfarande lite mjukt i marken under snön men vi kunde både trava och galoppera. Lego skötte sig bra och tyckte det var skoj tror jag :)

Hoppsadel och hoppskydd, ser ju ut som en riktig hoppryttare nästan :)
Visst kan man inte tro att han är 170? Tycker vi passar alldeles utmärkt tillsammans trots att han är ganska stor (på höjden åtminstone). 

Zauron fick sen komma ut där han också, han håller ju på att sättas igång igen och han var pigg och laddad. Joggade mest honom men han tyckte vi skulle göra mycket mer än så. Taktade hela vägen hem. Han är en riktig arbetsmyra!

 
Imorgon är planen att åka till Åby med Lego och rida lite i ridhuset. 

RSS 2.0