Bokat o klart!

Vi har hittat boende till Falsterbo, så jäkla nice ska det bli! Vi ska bo ca 7km från tävlingsplatsen, men det kostade å andra sidan bara 3000 för en vecka, och då är vi tre stycken som ska dela på det. Så det blir lagom billigt o bra, så man kan lägga pengar på att shoppa lite istället. SKulle vilja köpa en ny kavaj och en ny hjälm att tävla i, har ju tänkt gå över till blått istället för svart. Sen så vill ju Kiri ha ett nytt träns, så det ska jag också leta efter. Kommer säkert inte ha råd med allt, men ändå! Det blir jag, Karin och Renee som ska åka, vet inte om vi åker bil ner, men det är nog smidigast med tanke på avståndet till tävlingsplatsen. Hoppas på strålande sol och varmt, så kanske man till och med kan bada i havet. Ska bli superkul att få se alla duktiga hästar och ryttare, rutinerade som unga. Det är det bästa med Falsterbo, att det finns hela spektrat! Och om man nu skulle tröttna på dressyr kan man ju alltid spana in lite hoppning också!

Och på fredag ska jag börja skritta Kiri uppsuttet, halleluja! Och på söndag flyttar vi till Tutis. Mycket på gång nu, men så är det ju alltid i april/maj!

Surahammar

Bra tävlingar, strålande väder och ganska bra resultat! I första klassen red vi lite på säkerhet, hade inga direkta missar, men inte heller några höjdpunkter. Två 5or, sen 6or och 7or i protokollet! Fick 63,6 och blev strax utanför placering. Domaren önskade mer energi och samling. I nästa klass tänkte jag att jag skulle ha lite mera tryck i honom, han kändes bra på framridningen, men inne på banan så red jag inte bra, hade för långa tyglar och för mycket stång, så han gick emot hand ett par gånger och slog upp huvudet. Han är väldigt känslig i munnen, så man får absolut inte dra i stången, vilket jag lyckades med och Zauron talade om att så gör man minsann inte.. Så då blev det två 5or och en 4a i protokollet.. Men vi fick mest 7or samt två 8or på resten, så det blev 65,77 till slut och vi blev placerade som 6a!! Trodde inte alls vi skulle få så bra, känslan var inte så bra, men det såg betydligt bättre ut på filmen än vad det kändes. Jag blev lite passiv eftersom han gick emot hand ett par gånger, men lyckades ändå få till skolorna bra och resten av svårigheterna. Så det var roligt! Anki var också duktig och kom tvåa i denna klass, på 67 nånting! Nu laddar vi om för Svalling-programridning 10 maj och sen EFRK den 13 maj (Fredag den 13e!).

Tävling imorrn!

Tidig morgon blir det, startar 9.07 så vi ska åka från stallet vid halv 7 tiden. Vilket innebär att jag måste vara där senast 6 för att hinna fläta manen och damma av honom lite. Men det är ju vår, varmt och ljust på mornarna så det ska nog inte kännas så olidligt att gå upp så tidigt ändå. Konstigt det där, när man ska åka på tävling är man nästan aldrig trött, även om man måste gå upp 5 på morgonen, men ska man till skolan, ja då är det jobbigt att ibland gå upp 8. Andra klassen startar jag 15.40, så det blir lång dag.. Ska bli spännande att se vad vi kan prestera, hoppas ju såklart det ska gå bra, och går han som han gick i fredags har vi nog en bra chans till bra placering! Ni får hålla en tumme för oss imorgon! Och för Anki, för hon ska ju rida samma klasser! Nej nu ska jag se till att få min skönhetssömn så jag kan rida ordentligt imorrn!

Laddad inför söndag!

Var nyss och red Zauron och det gick jättebra! Han kändes mjuk och smidig, lätt att samla ihop och länga. Kunde korta galoppen riktigt mycket på långsidan, galopp på stället och sen öka på! Skolorna kändes bra, ibland blev han lite låg i formen, så får se till att passa honom där bara, enkla bytena måste jag förbereda ordentligt så blir de bra. Bakdelsvändningarna till vänster är bra, höger måste jag göra ngt större samt jobba mer med innerskänkeln och lätta lite på ytterskänkeln annars välter han lite till höger och stannar han ett steg. Nu ska jag plugga program! Tror det kan gå riktigt bra på söndag om jag håller tyglarna i styr och kommer ihåg att rida ordentligt!

Promenader och täckestvätt

Det kommer mina närmaste dagar bestå av, hinner tvätta ett täcke under tiden jag är i stallet, så nu ska jag se till att tvätta alla vinter- och regntäcken och allt annat, så är allt rent och fräscht tills vi flyttar. Blir lite roligare att packa ned och upp saker som är hela och rena. Det är ju snart, redan nästa helg! Kiri får promenera varje dag nu 15 minuter i ridhuset och kommer göra det i en vecka till, sen ska jag börja öka på tiden och dessutom får jag sitta på! Hon sköter sig jättebra i ridhuset, inte så kul att gå där kanske, men hellre det än när hon är vildhäst ute.. När jag sitter på sen kan jag nog skritta ute, ffa på Tuthammar där det finns lite bättre ställen att skritta på. På Hagelstena måste man hela tiden ut på bilvägen, vilket inte är så kul om man är ensam med en unghäst som har vilat. Hon är jätteduktig med bilar, men man vet aldrig när hon är lite extra pigg och busig. Imorrn ska jag trimma lite med Zauron inför söndag, det ska bli jättefint väder, så kommer säkert bli en härlig med varm tävlingsdag! På lördag jobbar jag, så då ska Molle rida, men han är nog i fin form i vilket fall! Vi får hoppas på en repris från förra helgen!

Veterinärbesök

Har visst glömt uppdatera om Kiri. Pratade ju med min veterinär Mia i fredags, som tyckte vi skulle komma in igen. Hon anade precis som jag att det inte längre är bara sulan utan det finns någonting mer där. Sagt o gjort, vi fick tid redan idag och var där nu på eftermiddagen. Det som anmärktes vid visitering var att hon var lite fylld vid hovleden på höger fram. Sen fick vi börja med att trava rakt fram och sen på lina och som jag redan konstaterat så är hon ca 1 grad halt rakt fram och 2 grader på böjt spår i vänster varv. Så vi började med att bedöva hoven precis som sist, för att kunna se om det blev skillnad. Och det blev det! Hon var ohalt både rakt fram och på böjt spår (efter att hon ha känt efter några varv och upptäckt att det faktiskt inte gjorde ont längre). Så Kiri fick lite lugnande och sen behandlades hon i hovleden. När hon sprutades kom ledvätska ut som var alldeles rinnig vilket är tecken på inflammation. Så nu är det skritt först för hand och sen uppsuttet i tre veckor och återbesök 10 maj! Så håll tummarna för att hon är bra igen, men det tror jag faktiskt. Hon är ung och läker förhoppningsvis snabbt och nu vet vi ju var det sitter! Eftersom hoven redan är röntgad så är det osannolikt att det är något annat än hovleden. Skönt att ha fått en diagnos och också en behandling, nu är det bara hoppas att Kiri håller sig i skinnet hyfsat så leden får läka ordentligt. Får väl leda henne i ridhuset i värsta fall om hon är för vild att gå ute med. Imorrn blir det boxvila och sen liten hage eller sin vanliga hage beroende på var hon håller sig lugnast.

Duktiga Zauron!!


Dubbelseger!

Ja idag blev en bra dag! Laget vann med 5p marginal till UPK och jag vann individuellt med Zauron! Superkul!! Dock så var jag inte alls nöjd efter jag ridit, han var spänd och blev stark och jag tyckte nog egentligen ingenting vi gjorde blev nån höjdare. Hade en rejäl miss i första mellantraven, där han helt plötsligt blev rädd och hoppade iväg i galopp, men annars gjorde vi programmet men som sagt, han kändes stum i munnen och jag fick inte tillbaka honom bra efter ökningarna. Jag trodde faktiskt vi skulle få runt 60%. Men vi fick 67,65 % och vann med väldigt liten marginal, 1 eller 2 poäng tror jag. Vi vann ett jättefint täcke dessutom! De andra tjejerna i laget var också duktiga och som tur var räckte det till att spöa UPK. Muhaha. :) Heja BRF!! Nu leder vi totalt inför sista omgången, tror vi är 4p före UPK, så det bådar gott inför finalen. Nästa helg blir det båda MsvC i Surahammar, hoppas på lika fin utdelning då och också lite bättre ridkänsla.

Lite mys och kli

Igår var Pär med ut till stallet, så Kiri hade det bra. Hon blev kliad och masserad, och njöt som aldrig förr. Efter ett tag ledsnade hon dock och började bli rastlös igen. Hon måste få komma igång snart igen! Ska bli skönt att komma till Tuthammar snart också, så hon får vara ute lite mer på dagarna och dessutom få en bättre box där hon ser lite mer..Hon fick vila helt igår, tänkte jag skulle ut och lina henne lite i eftermiddag och se hur hon ser ut. Om jag bara kunde veta vart det sitter, hästar borde kunna prata!!! Hon fick massa morötter igår och blev alldeles till sig och sökte av hela mig för mera godis. Men hon är ingen glupsk häst, hon tuggar långsamt och kommer med läpparna och letar efter mer, tur att hon inte blir nafsig iallafall. Men hon ska nog inte få morötter varje dag, då blir hon väl det rätt var det är :P

Imorrn ska jag rida Zauron och mjuka upp honom lite inför lördag, ska rida så det ryker!

Galen häst!

Kiri mår inte bra av att vila. Det kunde jag konstatera igår när jag var ut. Först var hon väldigt rastlös på gången, gick fram och tillbaka och var allmänt otålig. Så jag tänkte jag skulle gå en sväng med henne, men hon var lite väl på tårna. Gick snällt, men rätt var det var flög hon i luften och när jag tog tag i henne och backade henne så blev hon väldigt sur och sparkade och hade sig. Försökte tala om för mig att hon behövde minnsan springa av sig lite, för detta håller inte matte! Hur som helst, en väldigt kort promenad, eftersom jag inte ville riskera livet, så gick in i ridhuset för att se hur hon var på lina idag.. Och hon var galen även här. Bockade, hoppade, sparkade och höll på i säkert 10 min. jag kan bara konstatera att så himla ont kan hon inte ha.. När hon lugnat sig kunde jag se henne i trav och idag var hon knappt halt. Så himla mystisk hälta det här som kommer och går. Ska prata med vet. Görel i stallet och se vad hon säger. Kanske hon kan skriva ut en kur antiinflammatoriskt och så kan vi vad som händer... Hon kanske har fått nåt i hoven som behöver hjälp på traven. Hjälper det inte kan vi ju åka in med henne då, vi har ju ändå 125 dagar på självrisken..

En bra och en dålig

Det dåliga är att Kiri fortfarande är halt. Hovis var ut igår, tog av skon, konstaterade att hon fortfarande är mjuk och sviktande i sulan, det var lite lera där under, men inget direkt som borde skapat nåt tryck. Så han gjorde rent den och slog på skon igen. Kiri var ett monster att sko, vet inte om det är för att hon har vilat, eller om hon upplevde obehag i samband med skoningen för hon hoppade runt på tre ben ett bra tag. Hon brukar ju reagera när han knackar av och slår på skon, men det brukar bomull i öronen råda bot på. Men inte igår, till slut fick vi nypa åt näsan på henne för att han skulle få på skon igen. Som tur är tar hon det väldigt bra.. Men tror inte hon är så poppis hos min hovis direkt... Hur som helst, tog ut henne i ridhuset för att kolla henne på lina efteråt, men hon är fortfarande halt, mera halt än vad hon såg ut i söndags till och med.. Så nu vet jag inte vad jag ska göra. Förslag mottages tacksamt. Kanske borde ta ut en equiterapeut för att kolla av rygg och muskulatur, så att det inte sitter någon annanstans? Eller osteopat ska ju vara bra också har jag hört? Tänkte avvakta någon vecka nu, och är hon inte bättre ska jag ringa och prata med veterinären på Mälarkliniken och höra vad hon säger. Vi har ju redan betalt självrisken nu, så kan lika gärna åka in och röntga lite mer eller vad de nu hittar på.. Möjligheten finns ju att den är en hovböld som sitter högt upp, men den borde ha kommit ut nu, åtminstone om det var det första gången också. Men hon har ju ingen puls, är inte varm i varken hoven eller benet eller tjock nånstans. Och enligt hovis så är det svårt att säga hur lång tid det tar för sulan att stabilisera sig, om det nu är det som är problemet och om hon måste vila tills den är hård igen.

Red för Roggan igår med Zauron och det gick superbra! Red igenom LA:4 och det var inga problem, han kändes mjuk och följsam och allt flöt på. Fick också rida igenom C:2 vilket också gick ok. Var lite oförberedd eftersom det var ett tag sen jag red det, så öppnorna blev lite tvära och vi hade några missar. Roggan tycker att vi ska rida msvB istället eftersom han är så säker. Men jag väntar gärna, har ingen brådska och det är ju roligare att rida msvC och det går bra än att gå ut i msvB och aldrig bli placerad. Och ska vänta tills lagtävlingarna är avslutade! Men Håbo har ju sitt dressyrmeeting i juni och det kan nog vara en bra helg att debutera, så siktar nog på det. De brukar ju ha klasser på den nivån. Nu närmast rider vi med laget på lördag, LA:4. Följande tävlingsplanering ser ut såhär:

24/4 Surahammar msvC:1 och C:2
8/5 Rimbo MsvC:1
13/5 Enköpings FRK LA:4 och MsvC;1
28/5 Aros sista omgången i div II. LA:4 och MsvC:1
17-19/6 Håbo dressyrmeeting!
Nej, nu är det uppsatsskrivande som gäller!

upptagen

Har varit sjukt upptagen i helgen: jobbade igår till 17, hem o duscha och sen iväg på middag och fest på Oasia med personalföreningen på jobbet. kom hem vid halv 2-tiden, sov lite, upp halv 8, iväg till jobbet, hem vid 17, åka till lurbo och ha en lektion vid 18 och sen till stallet för att ta hand om Kiri. Men nu är jag äntligen hemma och längtar efter att få sova..! Lite trött efter gårdagens bravader, börjar väl bli gammal eller nåt...

Kiri är tyvärr fortfarande halt, hovis skulle ha kommit i fredags men han hade en korrigering på kliniken som tog jättelång tid, så han hann tyvärr inte ut. Men imorgon fm har han lovat att komma, så jag hoppas på det. Hovslagare alltså, man vet aldrig..! Men hur som helst, hältan är oförändrad, så jag tror och hoppas på att det är nåt skit under sulan som ligger och skapar tryck på hoven. Vi får se vad som händer imorrn helt enkelt!

Tröttsamt

Ja, skulle ju egentligen rida för Maritha igår, men när vi kom dit och jag började trava kände jag direkt att hon inte var fräsch. Tråkigt.. Höger fram igen, precis som förra gången, inga fysiska symptom förutom hältan. Förhoppningsvis är det hoven igen och det kanske har kommit in nåt skit under sulan som ligger och trycker. Hoppas på det och att hovis har nån bra lösning på problemet. Han skulle försöka komma ut i eftermiddag eller imorgon. Kiri som kändes så fin i måndags och äntligen börjar hon kännas mer stabil och starkare. Men så är hästlivet.. De bra dagarna väger ju ändå upp de dåliga, men det är ändå så tråkigt när man inte får rida. Hästen måste ju skötas om ändå och man måste ändå åka ut varje dag och ta hand om den, och lägga tid och pengar på den, även om den bara står i en hage..

Nåja, håll alla tummar för att det bara är den ömma sulan igen och att det är snart åtgärdat! Får trösta mig med att jag åtminstone kan rida och tävla på Zauron.

Gårdagens pass

Igår fick Kiri gå dressyr och det gick över förväntan. Hon var jättefin i traven, red lite som för Roggan, varvade volt och fyrkantsspår och växlade tempo, hon har otroligt lätt för att samla sig, kommer tillbaka fint och mjukt när hon är uppmärksam och det räcker med att sitta till. Börjar också kunna länga lite i traven, tror hon kommer kunna göra riktigt fina ökningar när hon har styrkan. Just nu länger jag ju bara henne korta sekvenser för att sedan ta tillbaka igen. Hon var också duktig på hörnpasseringar igår utan att räta ut sig! Red också lite kvarts framdelsvändningar, undan höger går det ganska bra, undan vänster är hon mer ovillig, men hon vill ju gärna sätta vänster bak lite utanför kroppen, så klart hon inte vill flytta bakdelen åt höger då! Men fick iallafall till en där hon åtminstone gick undan för skänkeln. Sen red vi lite galopp, fattning på volt som inte gick bra alls, hon lyssnade väldigt dåligt, detta måste jag verkligen träna på mera! Men väl i galopp var hon fin, samlade lite på volten och galloperade på på långsidorna. Höger kändes väldigt fin och rund, vänster lite mera kantig och lång häst. Men överlag var hon väldigt fin igår, bra i munnen, stadig i formen i trav men lätt i handen och lyssnade bra (förutom galoppfattningarna då). Idag ska jag bara ut och borsta och putsa grejorna inför imorrn. Tänkte även tvätta svansen och fläta den, eftersom hon gör lerinpackning på den annars.. Kan vara kul om den är någorlunda ren när man kommer ut imorrn!

På måndag sen ska jag rida för Roggan med Zauron, så ska inte rida honom nåt mer innan dess, ska bli kul!

Dålig uppdatering

Men mitt internet har strulat hela veckan, sjukt irriterande. Men också läskigt hur beroende man är av internet...! Kiri vilade igår, i lördags red jag ut tillsammans med Tina och två hundar. Mycket bra miljöträning eftersom de studsade och busade järnet, lite läskigt tyckte Kiri, men hon skötte sig ändå bra. Ett par språng i luften och lite studs och steppande, men hon lugnade sig ganska fort och sen kunde vi skritta på som vanligt. Skönt med en häst som ändå kan komma tillbaka så pass snabbt som hon alltid gör, även om hon reagerar snabbt. hon var väldigt fin i munnen när vi var ute, mjuk, fin och lätt i handen. Idag ska jag rida lite dressyr igen, träna lite på galoppfattningar samt att rida på framåt på långsidorna. Sen blir det vila imorrn och träning för Maritha på onsdag! Ska nog rida Zauron någon dag också, men har inte bestämt nåt än med Molle. Nu ska jag fortsätta med mitt uppsatsskrivande, hej så länge!

Falsterbo!

I sommar tänkte nog jag och Karin åka till Falsterbo. Hur vi ska bo är ännu inte klart, men vi får helt enkelt ta och kika på det inom kort. Husvagn är ett alternativ, dock inte tält. Vi tältade nästan hela veckan 2008 och det var kul, men nu har vi gjort det, och det är inget man vill göra igen :P Hur som helst, så hoppas jag kunna fynda lite hästgrejer där, dock kommer ju plånboken vara relativt platt eftersom man inte kommer ha hunnit få lön för juni än.. Men jag är övertygad om att Kiri önskar sig detta:
Det är ett Schockemöhle Paris och kostar runt 1600 normalpris och det är för mycket för att jag ska ha råd med det nu.. Men om man kan få lite rabatt på det, kanske det är värt! Eller ska man kanske satsa på ett rundsytt till damen...? Nu har hon ju ett Jacson-träns som hon ärvt efter Sessan (alltså ca 6 år gammalt) som kostade ca 500 tror jag. Lädret börjar bli lite slitet och det är inte så snyggt längre, så visst borde hon få nåt nytt och fräscht. Åtminstone när hon börjar bete sig som en normal häst och blir tävlingsbar :)

Galen...

Ja lite tokig var hon allt idag. Tänkte jag skulle tömköra lite. Självklart så skulle en annan ha lite bommar, samt att det var en ponny till i ridhuset samtidigt. Sådana dagar ska jag inte tömköra, hon tar verkligen tillfället i akt så fort nånting händer och passar på att göra massor med cirkuskonster ovan mark. Hon brallade loss lite i vänster varv först när ponnyn gick ut och dörren lät, men sen gick hon faktiskt rätt bra en stund och jobbade på bra. Sen skulle jag byta varv och då kom först den andra hästen vilket fick Kiri att flyga i luften och sen kom också ponnyn tillbaka vips så var alla hovar i luften igen. Efter detta återhämtade hon sig inte utan fortsatte som en alldeles tokig häst och till slut fick jag ge upp och stå still med henne ett tag.. Gick lite med henne och flyttade henne lite undan mig för att få hennes uppmärksamhet. när jag sen skulle köra lite igen i höger varv på volten var det som att luften hade gått ur henne. Gick inte fram och var märkbart trött, så hon fick springa på några varv och sen avslutade vi. Inte så konstigt att hon blev trött, skulle jag också vara om jag var hoppade upp och ner och kastade mig själv iväg och jag dessutom vägde över 600 kg... Nåja, bättre lycka nästa gång, får verkligen se till att vara ensam i ridhuset när vi gör detta, ingen idé att hålla på annars när hon beter sig såhär.. Och hjälm kan vara bra att ha tror jag, man vet aldrig när en hov kommer flygandes på fel ställe... Ska försöka rida ut nåt i helgen, på onsdag åker vi till Maritha igen o trimmar lite dressyr!

RSS 2.0