Trim i ridhuset

Åkte till Åby igår kväll med Legobiten. Han såg pigg och laddad ut i stallet och bajsade som vanligt typ 10ggr innan vi åkte. Förstår inte att han blir nervös när han åker så ofta! Men på nåt sätt är det bra, för han bajsar inte i transporten sen och det är ju skönt :-)

Började lite med traven, något stretig först men sen väldigt stadig och fin. Han var piggare nu och svarade bra för skänkeln. Gjorde lite övergångar som fungerade finfint kvar i form. Provade på serpentinvägen i c:1 där jag måste förbereda övergången redan i svängen så gick det bra. Galoppen jobbade jag med lite fattningar som idag fungerade mycket bättre än sist. Lite svårare i vänster men till höger tog han hjälpen direkt. Dock är han inte kvar i formen men det kommer väl. Galoppen kändes ok, kräver lite drivning men framförallt i höger var formen ganska bra. Lite mer öppen och lång i vänster men det kommer, sista fattningen och galoppen var fin här också! Avslutade med att vända upp på medellinjen i trav men nu var han lite trött och blev lite svårpåverkad och det var svårt att få till svängen bra.

Han ångade rejält efteråt och flåsade så lite jobbigt var det iallafall :-) gick rakt in i transporten både dit och hem och väntar så snällt på signal vid urlastning. Bra att stå utan ridhus så här i början så man får rutin på att åka och lasta!

Nu blir det vila idag och sen lite ridning på torsdag igen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0