Nya mål!

Eftersom två av årets tre mål med Zauron redan är uppsatta är det dags att sätta upp nya. Jag reviderar även det tredje målet om byten i varje till det mer specifika "fler än tre" eftersom vi ändå klarar tre nu men sen blir det svårt. 
 
Jag tycker det är bra att ha specifika mål som procent och antal eftersom man vet när man har uppnått dem. Sen är det ju så med procent att det kan vara olika på olika domare men i de här klasserna när det alltid är tre domare känns det lättare att sätta upp procentmål. Jag tycker att vi nästan alltid har fått rättvis bedömning och det har sällan diffat mer än 2-3 procent mellan domarna och det tycker jag är acceptabelt. 
 
De nya målen hänger ihop lite med varandra, jag tror att om jag vågar centrera piruetterna på tävling och vi rider utan missar, så är det inte långt upp till 65 %. Och om vi lär oss att göra bytena i varje, borde vi klara av IB till hösten på träning. Passagen är ju på gång och kommer bli bra med mer styrka och piaff gör han redan ganska bra! Och det är ju egentligen de svåraste sakerna som tillkommer förutom galoppsaxen men den tror jag mest handlar om teknik och att jag lär mig räkna. Slutor gör han bra och vi har inga problem med bytena och övergångarna emellan. Tänkte att vi kunde försöka rida IB på nån programridning till hösten så vi vet vad vi har att jobba med under vintern. Till slut står ju allt och faller på om han får vara frisk, så det borde egentligen vara det första målet... :) 
 
Specifika mål/Resultatmål 2013
- Våga centrera piruetterna på tävling nu när han orkar det
- Rida Intermediere I på 65 %
- Lära oss att göra fler än tre byten i varje
- Kunna rida igenom Intermediere IB på träning
- Rida StGeorges på 65 %  
- Rida Intermediere på godkänt (60%)
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0