Helgens ridning

Blev tvådagars för Legolas i helgen. Stackarn har haft en tuff vecka med hela fem pass! Två "dressyrpass", ett tömkörningspass, en uteritt (mest skritt) och så hoppning idag. Men han har tagit det bra och nu ska han få två välförtjänta vilodagar. Idag var han väldigt pigg så han verkar vara en sån häst som blir piggare ju mer han får gå!

Vi börjar med igår, red cirka 15-20 min på banan på kvällen. Eftersom vi skulle hoppa idag ville jag rasta av honom lite annars skulle han ha vilat två dagar innan. Han var lagom tempererad och skötte sig bra. Blev rädd för Hojen en gång då vi möttes och han kände sig trängd. Så därefter fick vi mötas några gånger till och han spände till och blev lite rädd men till slut släppte det. Han är inte jätte mötesskygg men han har respekt för andra hästar och om han är närmast väggen och de kommer för nära kan han bli lite rädd. Men han gör inte så mycket utan stannar upp och försöker vända så det är inte så dramatiskt.

Tänkte då efter igår att han skulle vara lagom pigg för hoppning men han var helt jäkla tokpigg! Han var spänd också vilket ger extra energi och dessutom blir han lite okontaktbar och svår att påverka. Han studsade till lite här och där i början och dansade antingen fram eller sprang i full fart. Fick både trava och galoppera varvat med skritt på halvlång tygel för att få honom att slappna av och coola ner innan vi kunde börja skutta. Hoppningen gick bra, ingen tvekan idag utan han skuttade över så fint och taxerade bra. Däremot var det svårt att bromsa efter hindret och på 40-bana får han inte riktigt plats att ta svängen på ett bra sätt när man hoppar på diagonalen. Men vi försökte göra det bästa av situationen. Hoppade som högst kanske 50 cm. Och även om han var lite trött på slutet hade han fortfarande energi kvar och försökte dra iväg några gånger när jag skulle trava av lite. :)

Han var lite snorig idag innan jag satt upp och hostade till nån gång under ridningen, undrar om han har nån liten förkylning på gång. När jag kvällsfodrade nu var han dock helt torr i näsan. Och som sagt han är pigg och alert som vanligt. Får se om det utvecklas till nåt eller lägger sig nu när han får ta det lugnt några dagar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0