Skillnaden mellan resultat och prestation!

Helgen börjar lida mot sitt slut och vi har varit i dagarna två och tävlat på Överby HSF. Jättefin anläggning, inte så långt att åka och framförallt smidigt att ta sig dit då det låg väldigt nära E4. Vi började med en start i MsvA:1 igår. Ridkänslan var inte så bra, han kändes inte riktigt med utan det mesta blev lite slätstruket. Dock inga egentliga missar men ja, tråkigt och tamt helt enkelt. Red trots detta ihop 60,89 % och hamnade som tolva i ett startfält på 25 stycken. Nöjd med poängen men ganska inte så nöjd med känslan och min egen ridning. Framridningen blev lite för kort, vet inte om de låg före i tid för jag började rida som vanligt 30 minuter innan start. Dålig prestation men ändå ganska bra resultat...


Idag åkte vi dit igen för att göra vår andra start i St George. Hade tidig starttid, som nr. 3 redan. Idag var känslan jättebra, han var med och var aktiv och kort i kroppen. Kommer in på banan och en fluga börjar förfölja oss vilket störde ganska mycket då Zauron är så känslig och när den envisades med att sätta sig på halsen försökte han skaka bort den. Fick flera gånger försöka vifta bort den själv för att det inte skulle förstöra allt. Förutom detta kändes han super och vi hade en miss i upptaget efter ökade traven där han fattade galopp och sen blev skrittpiruetterna lite oengagerade även om han trampade. Sen missade vi i skritten också när flugan kom och förstörde så han började takta i ökade... Piruetterna blev bra, båda serierna satt och till och med slutorna i sax kändes bra! Supernöjd!!! Hade mycket mer 7or jämfört med igår och sen 8a (!) på inridningen men sen blev det ju några plumpar också. Red ihop 60,79&, alltså ungefär samma som igår men detta programmet är ju lite svårare också. Superbra prestation men lite sämre resultatmässigt då vi låg femma från slutet när vi åkte.


Tycker det är stor skillnad på både formen och hur han rör sig i de båda klasserna. Ni kan själva se nedan. I fortsättningen ska han alltid gå som han gjorde i St Georgen. :) Vi missade tyvärr vår sista chans till att kvala till Lag-SM. Vi får sikta på det nästa år och då kommer vi nog kunna vara med och fajtas om lite placeringar också på de regionala tävlingarna!






Zauron fick sedan gå ut på bete (hur många hästar i dessa klasser gör det?!!). Han kommer att gå där hela juli men bara vila i ca två veckor och sedan ridas igång igen. Sen siktar vi vidare mot nästa start som blir i augusti! Den lilla mörkbruna på filmen är Caligo.



Kommentarer
Postat av: Katta Brunstedt

Härligt att han får går på bete, alla borde få ha det så!

2012-07-01 @ 20:43:19
URL: http://www.savaridcenter.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0