En trasig tygel senare

Var ute nu på förmiddagen, då jag ska rycka in och jobba ikväll igen. Kiri stod nästan och sov i hagen, såg hur loj ut som helst och var jättelugn även i stallet. Trodde nästa hon hade feber eftersom hon såg så himla trött ut, men hon hade 37,4 så det var ingenting. Tänkte skritta runt galoppslingan innan ridhuset, men vi mötte först en bil med släp och sen en till bil och den trötta Kiri förvandlades till en halvgalen häst. Så jag gav upp skrittrundan och gick in i ridhuset istället. Därinne så höll en gubbe på att fixa med ventilationen till cafeterian, så han klättrade på taket. Hade även sällskap av en annan häst därinne. Hann knappt komma in innan Kiri fick fnatt och kastade sig iväg (hade inte hunnit sitta upp än). Vet inte om hon reagerade på gubben eller om hon bara fjantade sig, jag tappade henne hur som helst och hon sprang runt på en volt nere vid spegeln och studsade omkring som en liten gummiboll. Självklart åkte tygeln ner och hon trampade på den, så det tog tvärstopp och den hade gått av. Så vi fick glatt gå in i stallet igen och hämta nya tyglar, på med en lina för säkerhetsskull och satte tyglarna i käkremmen, ifall hon skulle kasta sig iväg igen. Kunde iallafall komma upp utan nya upptåg denna gång, men sen var det busberedskap hela passet. Hon hittade på lite allt möjligt bus, men jag hann parera och satt kvar utan problem. Hon lugnade sig lite till slut, travade kanske 10-15 minuter totalt med lite skritt emellan (på halvlång tygel). Men idag var hon absolut inte trött, snarare en tickande bomb och reagerade på alla ljud. Exempelvis när den andra hästen frustade och galopperade i mellangalopp på diagonalen. Imorrn får jag nog knarka ner henne lite eftersom vi hade tänkt rida ut med Disa och Jenny.

Eftersom det var fruset, men de andra hästarna fortfarande gick i sina grushagar, så släppte jag henne i Disas gräshage idag! Hon såg väldigt förvånad ut, travade runt lite och blåste upp sig, men sedan lugnade hon sig och började äta hö. Lika bra hon får möjlighet att röra på sig idag, nu när det varken är halt eller lerigt i hagen. Tror inte hon kommer rusa runt som en galning, eftersom ingen av de andra hästarna kan hänga på heller. Hon såg iallafall väldigt nöjd ut att få vara i lite större hage!

Kommentarer
Postat av: Jenny

Undrar om vi kanske ska våga släppa ihop dem i helgen, kommer ju aldrig någon snö. Tror det kommer finnas hagar så de kan gå bredvid varandra imorg o så tillsammans på lördag? Eller kanske ihop en stund imorgon redan när vi varit ute? Kanske lite avrastade då? Ses imorgon!

2012-01-05 @ 18:46:44
URL: http://blogg.jempa.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0