Tips på bett?

Just nu har Legolas ett tredelar 14mm bett i sötmalm med koppar på mittendelen från Hööks. Det fungerar bra och han har munnen stängd och så. Däremot funderar jag på att testa någon av sprengers modeller. Han blir väldigt sällan skummig i munnen utan är oftast torr. Egentligen vet jag inte om det är ett problem i sig förutom att man ju gärna ser att dressyrhästar inte är helt torra i munnen... men det skulle vara kul att prova och se om det ändå blir skillnad med ett annat bett. Är det någon som kan det här med bett och har nåt förslag på vilken modell som skulle kunna vara bra? Och om någon kanske har ett bett som man kan få låna? :) Han har 11,5 cm just nu, tror att 12,5 blir för stort men det beror ju lite på utformning och så.
 
Funderade lite på ett sånt här: http://shop.bockmanncenter.se/dynamic-rs-tre-delat-bett-tjocklek-14mm-ringstl-55mm-p-248-c-200.aspx
 
 

Kommentarer
Postat av: Fia

Man får låna hem och testa sprengerbett från Sporren (fick för ett år sen iallafall), mycket bra att få prova lite innan med tanke på prislappen på betten...

2013-01-25 @ 19:02:47
URL: http://filenochfighter.blogspot.com
Postat av: JennyM

Sv: Jaa det är ett väldigt högt pris, tror dock dom räknar med att den ska kunna bli godkänd så det är nog därför.. När den longeras är den ju toppenfin! Men jag håller absolut med dig, det är mycket pengar!

2013-01-26 @ 00:42:32
URL: http://jmdressyr.se
Postat av: Ankie

Både sporren och liqusini har ju testcenter där man får låna hem och testa. Tror de tar 20 % av priset eller 200 kronor för det, köper man bettet drar de av den summan. Jag ha dröser med bett,dock mest olika tjocklekar osv på två- eller tredelade bett. Samt lite "hoppbett" femdelat, rakt, pelham osv. Jag har sprenger på min dam som också är supertorr, ingen skillnad dock men hon gapar minst på de betten :P men jag gillar deras turnado bett väldigt mkt, synd att inte den konstruktionen på sidodelen av munstycket finns till bridongerna...

2013-01-26 @ 12:11:04
URL: http://ankiesen.blogg.se
Postat av: Jenny

Jag har ett superbra bett som rekommenderas till just unghästar. Sprenger, tredelat med gummikula i mitten. Ja, det är godkänt för dressyrtävling. Bredd 12 cm, tjocklek 16 mm. Du får gärna låna, om du vill.

Min högst amatörmässiga känsla är att 14mm-bett är lite för tunna att använda separat, hästarna vill gärna ha lite mer i munnen. Annars får du mata med socker innan ridningen, då får de jättefint vitt läppstift!

2013-01-26 @ 19:36:51
URL: http://blogg.jempa.se/
Postat av: Emeli

Jag har ett sprengerbett till Jonathan och är jätte nöjd! Jag har den här modellen: http://shop.bockmanncenter.se/sprenger-bett-kk-ultra-2type-tjocklek-16mm-ringstl-70mm-p-571-c-200.aspx

Han verkar trivas bra med det och det ligger väldigt stilla och nyper inte hästen i munnen. Jag har ridit både rulle och Conny med det också och det har fungerat bra trots att de är otroligt olika hästar.

Rulle skummade aldrig på bettet men det här var det an verkade trivas bäst med och kunde få lite "läppstift"

Svar: Ok, låter bra! Det lutar åt att besöka Sporren el. Liqusini och ta hem ett gäng bett och prova mig fram helt enkelt :)
Emma

2013-01-27 @ 19:32:59
URL: http://www.emelialm-eventing.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0