Zauron är i form

Synd att vi inte har någon tävling just nu, får hoppas att formtoppen håller i sig till 21 oktober (div 1) samt till Enköping och Högbo i november. Träning för Marita stod på schemat och vi började att checka av rakriktningen och få lite koll på högerbogen i galoppen, så vi red lite öppna omväxlande förvänd sluta på långsidan. Gick ganska bra. Sen jobbade vi lite piruettgalopp på en lite fyrkant där vi vände några språng i varje hörn. Gäller att inte fastna i innerhanden och vara lite aktiv i innerskänkeln. Minskade sedan fyrkanten till ca 10x10 meter då det bara blev ett par språng rakt och sen vända igen. Detta gjorde han riktigt bra åt båda håll. Jämna och fina språng i vändningen och han vände på min hjälp. Gjorde sedan en större arbetspiruett i helvarv åt båda håll, kändes super! Han har nog aldrig haft så bra galopp och kunnat vända på det sättet förut. Nu var den ju för stor för att vara tävlingsmässig men den känslan vill man ha! Avslutade med lite travjobb där han verkligen var aktiv och travade hur bra som helst. Ett superpass helt enkelt.

Legolas fick vila idag, kom ut lite sent till stallet. Tänkte rida imorgon och så får han vila tisdag eftersom vi ska till Åby på onsdag. Då ska Lego få prova på en träning för Marita. Ska bli kul!

Kommentarer
Postat av: Renée

Åh såna där pass är underbara. När allt bara funkar o man vill egentligen aldrig sitta av. Hoppas det håller i sig till nästa tävling :)

Svar: Jaa visst är dem! Får också hoppas att jag kan rida behålla det inne på banan i så fall :)
Emma

2012-10-01 @ 08:29:58
URL: http://bambisens.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0