Inte helt hundra

Näsan såg bra ut idag, lite vitt snor men de kan de ju ha i vanliga fall också. Mysigt att jag skriver om snor, undrar hur det hade tagits emot på en vanlig blogg? :P Longerade honom lite idag, förberedde mig på en vildhäst eftersom han vilat fyra dagar så jag tog på hjälm och träns. Men han var inte vild alls! Inte slö direkt men inte alls på hugget heller. Han har ingen feber men kanske att han är lite matt av sin förkylning ändå. Eller så var han bara ur slag ändå. Om dessa hästar kunde prata ibland! Dessutom verkade han ha extremt dålig koll på fötterna för han hade lyckats trampa sig på BÅDA fram på dessa knappa 10 minuter som jag linade. Inga stora tramp utan hudflikar som fläkts upp på ballen, blödde lite på ena men det slutade när jag torkade med en tuss. Måste nog helt enkelt ha boots på när han springer själv, samtidigt som jag tycker han ska lära sig att hålla ordning på benen. Men när brodden kommer i får det bli boots i fram vid tömkörning/longering och kanske ridning också. Om han lyckas trampa upp flikar utan brodd kan man ju tänka sig vilka köttsår det skulle bli med brodd! Han kommer bara att få traktbrodd i år, tycker de brukar klara sig bra med det.

Han hostade till nån gång under linandet så det var inte så farligt men sen hostade han två gånger i stallet efteråt. Han måste fortfarande ha slem i halsen. Får se om vi gör nåt imorgon, kanske skrittar ut om vi får sällis eller tar en promenad för hand så han iallafall får röra lite på sig.

En annan gullig sak är att han har en tand lös! Caligo har precis också tappat en tand så de verkar ha synkat sina tandlossningar :) Man kan vicka på den och så fastnar det hö i glipan mellan tanden och tandköttet. Ser lite kul ut... Den nya tanden har kikat fram så den kommer nog trilla den inom kort. Vid såna här tillfällen blir man påmind om vilken bebishäst man har! Undrar hur mycket annat som sker i kroppen på dem som man inte märker av?! Växtvärk kanske, de borde väl hästar också kunna få?

Vi har ju egentligen träning för Maritha inplanerad på onsdag men vi får se hur han verkar efter helgen här. Det är ju ingen idé att åka om han inte känns hundra. Men han kanske hinner krya på sig tills dess!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0