En stor svart mot en ny stor svart

Jag ska inte hålla er på mattan längre, man man vågar ju knappt hoppas på något innan allt går i lås och hästen står hemma i stallet på alla fyra benen. Kiri har iallafall fått ett nytt hem och det har kommit en ny häst in i mitt liv. Jag kom i kontakt med en uppfödare som var intresserad av Kiris stam då hon försökt betäcka med Dancier förra året men stoet blev inte dräktig. Hon har flera avelsston och en del avkommor hemma i stallet i Nora utanför Örebro. I "utbyte" hade hon en jättefin treåring e. Don Primero-Rosseau som hon trodde skulle passa mig. Vi har varit där två gånger, varav första blev han visad i lina och den andra så provred jag en stund. Han är verkligen trevlig, rör sig bra och har bra exteriör. Ganska stor, men ädel och långa ben. Känslig men inte knasig. Han visades sen på treårstestet förra veckan där han var lite spänd och tyckte det var läskigt men fick ändå 9-8-7-7-8-8 och gångartsdiplom. Eftersom Kiri skulle betäckas var det lite bråttom att ordna affären då hon ville ha iallafall två försök på sig ifall hon inte skulle bli dräktig på första. Sagt och gjort, besiktning bokades till igår på Mälarkliniken, dit vi också tog med Kiri för triangelmärkning. Legolas som han heter, gick igenom utan problem, han var också röntgad sedan tidigare i år och vi hade med bilderna så vi fick dubbelt utlåtande på dessa. Kiri skulle sedan märkas, men då hade de tappat bort järnet som man märker med! De letade i alla vrår på kliniken men kunde inte hitta den. Inte så ofta de triangelmärker hästar tydligen... Så Kiris nya ägare ska försöka ordna detta i Örebro istället så vi kan få ut försäkringspengarna. Kiri fick åka direkt till seminstationen iallafall och vi fick med oss Legolas hem. Kiri gick direkt på deras lilla lastbil, tyckte nog det var mycket lyxigt att få åka i en sån igen. Legolas var lite tveksam till om det verkligen gick att åka transport, men efter lite övertalning fick vi in honom också. Han var däremot sjöblöt när vi kom fram och skakade så det var nog ganska otäckt ändå. Men gick lugnt och fint att lasta ur och han var ganska lugn i stallet sen även om han var lite ängslig.

Imorse fick han komma ut i sin nya hage, han kommer gå själv några dagar och sen gå med Moas Habbe. Han var ganska sansad, travade runt lite men kom sen på att det fanns gräs. Han behöver skos ganska omgående så ska försöka fixa det så kanske jag kan komma upp och rida lite nästa vecka. Efter allt strul med Kiri vågar man ju knappast hoppas på framtiden så just nu är min högsta önskan att han får vara frisk så får vi sen se hur det går med det andra. :)

Ska bli mycket spännande att se vad Kiri kan åstadkomma i avelsboxen iallafall! Hon hade inte bestämt sig för vilken hingst än, men hon funderade på Floricello eller någon av Tullstorps hingstar. Kommer sakna henne och det är så synd att hon aldrig fick visa upp sig på tävlingsbanan men på detta sätt kan hon iallafall få ett bra liv och förhoppningsvis också få fina föl.

Här är lite bilder från imorse på Legolas i sin nya hage:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0