Mycket galopp idag!

Legolas var riktigt lugn och fin idag när vi åkte på träning. Skötte sig bra vid sadling och uppsittning även om vi fick lite hjälp av Maritha att passa honom lite när jag satt upp. Vi kunde skritta på lång tygel och han var ganska lagom pigg när vi väl började trava. Han kändes riktigt fin i traven, sökte sig till en bra form efter ett tag och vi kunde jobba lite med böjning och ställning samt övergångar mellan skritt och trav som han gör riktigt bra! Han är så mjuk i bakbenen och har väldigt lätt för att samla sig i traven. 
 
Efter lite skrittpaus blev han faktiskt lite loj och jag fick ta en pinne i handen och peta på honom för han tog inte riktigt skänkeln i skritten eller när vi skulle fram i trav utan blev långsam i bakbenen. Det blev mycket bättre efter lite tillsägelser och sen var han fin och alert igen :) Jobbade sedan galoppen där vi faktiskt höll på rätt länge idag och han tog det bra! Även här fick jag påminna honom ibland att vara kvick för skänkeln och jobbade med att öka på långsidan och ta tillbaka på kortsidan. Formen har han inte riktigt hittat än i galoppen men på slutet jobbade vi honom på volt och då kom han ihop sig mer och formen började komma. Maritha tyckte jag skulle lägga mer krut på galoppen framöver då traven redan är så pass bra nu! Ska försöka tömköra honom mer för där kommer man åt honom bättre och kan lättare jobba honom i form än vid uppsuttet. Sen är det väl de gamla vanliga knepen, dvs övergångar inom och mellan gångarter för att stärka upp honom. 
 
Kul idag var att han känns så himla stadig i formen och kroppen i traven nu, kunde till och med rida på medellinjen utan vingel! Sen är han inte helt eftergiven i sidorna och tappar lite balans ibland på böjt spår men det blir bättre för varje gång och han börjar förstå vad jag menar när han vill bli rak och jag vill ha ställning och spårning. 
 
Som det ser ut nu får han gå nästa vecka också och sen vila jul- och nyårsveckan. Beroende på väder så kanske det blir nån vecka längre. När man står utan ridhus får man ju lov att anpassa sig efter vädrets makter! Idag var faktiskt första gången på länge som han inte kändes överladdad så han kommer säkert tycka det är skönt att vila huvud och kropp ett tag. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0