Måndagsträning för Roggan

Japp då var det dags igen. Idag blev det mycket fokus på msvB:4-programmet, så fick rida igenom det två gånger. Första gången blev det lite springit och jag fick inte riktigt igenom halvhalterna. Så skolorna gick lite fort och blev vingliga. Byten satt där de skulle men han bytte rent men lite kort som han gärna gör när man inte riktigt rider fram till bytet. Efter en liten skrittpaus körde vi igenom igen och denna gång gick det mycket bättre. Hade bättre takt och skolorna var stadigare. Enkla byten blev bättre (eftersom jag förberedde bättre) och likaså bytena i språnget där 3 av 4 blev riktigt bra! Kändes stor skillnad, han böt mera uppåt och med mer kraft än vad han brukar. Galoppökningarna kändes bra också. Travökningarna var lite hackiga idag och inte riktigt på topp. Fick avsluta lite på volt med att öka och minska traven för att jobba fram lite mer elasticitet. Han kändes fin igår och vi ska nog inte behöva skämmas när vi startar msvB iallafall! :)

Men först är det ju final i div II på lördag. Ska rida honom på fredag också och checka av programdelarna lite. Ska inte vara några större problem tror jag, får mest träna på att verkligen sätta allt där de ska vara och inte slarva bort poäng!

Annars ser den preliminära tävlingsplaneringen ut som följande för första delen av sommaren:

12/6 Eventuellt start på Jump Club MsvC:2

17-18/6 Håbo MsvB:3, MsvC:2 och MsvB:4

2/7 Eventuellt start i Gnesta MsvB:4


Beror lite på hur mitt och Molles jobbschema ser ut om vi kan åka på alla. Finns lite tävlingar i augusti sen också, men det får vi se vilka vi kommer åka på!

Kommentarer
Postat av: Renée

klart ni inte behöver skämmas när ni ska ut i MSV B. Det har ni ju varit klara för jättelänge. :) Bara tur att ni inte startat det innan div II finalen, för jag tror på placering. :)



Kram!

2011-05-24 @ 10:01:03
URL: http://www.dressagelife.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0