Träningstips!

Efter förfrågan så lägger jag in ett träningstips! Fick göra detta sist jag red för Maritha och tyckte det var en bra övning som renodlar hjälperna och som gör att man får bra koll hästens sidor och man märker snabbt om hästen trycker mot någon skänkel samt om den är oliksidig!

KYRAS ABC:
Du rider på en fyrkant innanför spåret (för att hästen inte ska hänga på väggen), alltså som en fyrkantig volt. Detta kan göras i alla gångarter, men börja alltid i skritt, då det är enklast, och om det funkar bra kan du fortsätta i trav sedan. I galopp krävs mycket styrka av hästen, men det är bra förberedelse för galopppiruetter! I din fyrkant så gör du halt i varje hörn, men ha hästen rak, alltså den får inte börja svänga utan rid rakt fram till ditt hörn och sedan gör du halt. Sedan vänder du hästen 90 grader ur halten, så att du fortsätter på nästa sida i din fyrkant. Så gör du likadant i alla hörn på fyrkanten. När du känner att detta fungerar, kan du utelämna halten och vända hästen på samma sätt fast från skritt (och sedan i trav o galopp) Se till att hästen verkligen är rak emellan vändningarna dvs att du rätar ut hästen efter vändningen och att hästen då går rakt fram. <Br

De hjälper du ska använda dig av i vändningen är innertygel, inre sittben och ytter skänkel. Du visar vägen med innertygeln, sitter på ditt inre sittben samt hjälper hästen att vända med ytter skänkel, och därmed får du med yttersidan i vändningen också! Tänk att du ska vända framdelen runt bakdelen när du vänder. Du måste också komma ihåg att titta dit du ska, så att du får vikten på rätt ställe.
Hoppas ni förstår hur den ska utföras, är tyvärr så dålig på att rita bilder på datorn! Lycka till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback