Vår-vinter?

Ja, det verkar inte bättre. Ska dock inte klaga, vi som har grusade hagar lider verkligen inte av plusgrader och det är skönt att slippa frysa hela tiden. Skönt att slippa -20 grader kallt, även om det säkerligen kommer komma en sådan period kommande månader också. Dock börjar det ju kännas lite onödigt att hovis satte i brodd i alla fötter vid senaste skoningen.

Igår började vi med att skritta runt skogen med Disa och Jenny, blåste rejält, så vi valde att fortsätta i ridhuset. Kiri gjorde några skutt men inte värre än en normal dag och tuffade på rätt bra och sansat trots att vi fick "trängas" med både Disa och en annan haggranne som blev longerad.

Idag var jag ut på förmiddagen, hade mamma med så det gick lite fortare än vanligt att fixa med foder och mockning. Började sedan i ridhuset, Kiri var ovanligt lugn och sansad, inga studs eller hopp och sprang snällt på tygeln nästan hela tiden. Gjorde nåt skutt sedan vi fått sällskap av Åsa och Pistage, men annars var hon duktig idag! Avslutade med att skritta runt galoppslingan, vilket hon gjorde ovanligt avspänt för att vara ute och dessutom ensam. Hon var bara lite spänd vid skogen, vilket hon alltid är. Man vet aldrig vilka faror som gömmer sig i buskarna!

Efter lunch åkte jag ut till Zauron och åkte med Molle ut till Åby för att rida lite i ridhus. Hade kandaret på (har ridit på träns när jag ridit honom hemma) och vi tränade på lite av allt möjligt. Han känns mycket starkare nu och kan samla sig mycket lättare, framförallt i vänster galopp. Höger har ju alltid varit ganska lätt. Så vi övade lite så fram och tillbaka. Red sedan lite skolor i trav där han kändes fin åt båda hållen. Lite svårare att hålla takten i höger diagonalsluta där han gärna springer på för fort. Lite galoppslutor där vänster var riktigt bra och höger lite svårare att hålla tvärningen. Gjorde lite serier, både fyror, treor och tvåor vilket gick lätt som en plätt. Tacksamt med en häst som har lätt för byten! Ettor vågar jag mig inte på, han gör dem med Molle, men jag är för långsam och det blir bara struligt. Men det är ju inget vi behöver kunna just nu heller så! Summan av passet blev att MsvA inte alls känns långt bort, det är piruetterna som är det svåraste momentet, men några månader till så sitter dem nog också! Dessutom är det ju ganska vanligt att man ser ekipage i dessa klasser som inte får till bra piruetter, så om vi kan göra dem för ett godkänt betyg så är det riktigt bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0