En bra och en dålig

Det dåliga är att Kiri fortfarande är halt. Hovis var ut igår, tog av skon, konstaterade att hon fortfarande är mjuk och sviktande i sulan, det var lite lera där under, men inget direkt som borde skapat nåt tryck. Så han gjorde rent den och slog på skon igen. Kiri var ett monster att sko, vet inte om det är för att hon har vilat, eller om hon upplevde obehag i samband med skoningen för hon hoppade runt på tre ben ett bra tag. Hon brukar ju reagera när han knackar av och slår på skon, men det brukar bomull i öronen råda bot på. Men inte igår, till slut fick vi nypa åt näsan på henne för att han skulle få på skon igen. Som tur är tar hon det väldigt bra.. Men tror inte hon är så poppis hos min hovis direkt... Hur som helst, tog ut henne i ridhuset för att kolla henne på lina efteråt, men hon är fortfarande halt, mera halt än vad hon såg ut i söndags till och med.. Så nu vet jag inte vad jag ska göra. Förslag mottages tacksamt. Kanske borde ta ut en equiterapeut för att kolla av rygg och muskulatur, så att det inte sitter någon annanstans? Eller osteopat ska ju vara bra också har jag hört? Tänkte avvakta någon vecka nu, och är hon inte bättre ska jag ringa och prata med veterinären på Mälarkliniken och höra vad hon säger. Vi har ju redan betalt självrisken nu, så kan lika gärna åka in och röntga lite mer eller vad de nu hittar på.. Möjligheten finns ju att den är en hovböld som sitter högt upp, men den borde ha kommit ut nu, åtminstone om det var det första gången också. Men hon har ju ingen puls, är inte varm i varken hoven eller benet eller tjock nånstans. Och enligt hovis så är det svårt att säga hur lång tid det tar för sulan att stabilisera sig, om det nu är det som är problemet och om hon måste vila tills den är hård igen.

Red för Roggan igår med Zauron och det gick superbra! Red igenom LA:4 och det var inga problem, han kändes mjuk och följsam och allt flöt på. Fick också rida igenom C:2 vilket också gick ok. Var lite oförberedd eftersom det var ett tag sen jag red det, så öppnorna blev lite tvära och vi hade några missar. Roggan tycker att vi ska rida msvB istället eftersom han är så säker. Men jag väntar gärna, har ingen brådska och det är ju roligare att rida msvC och det går bra än att gå ut i msvB och aldrig bli placerad. Och ska vänta tills lagtävlingarna är avslutade! Men Håbo har ju sitt dressyrmeeting i juni och det kan nog vara en bra helg att debutera, så siktar nog på det. De brukar ju ha klasser på den nivån. Nu närmast rider vi med laget på lördag, LA:4. Följande tävlingsplanering ser ut såhär:

24/4 Surahammar msvC:1 och C:2
8/5 Rimbo MsvC:1
13/5 Enköpings FRK LA:4 och MsvC;1
28/5 Aros sista omgången i div II. LA:4 och MsvC:1
17-19/6 Håbo dressyrmeeting!
Nej, nu är det uppsatsskrivande som gäller!

Kommentarer
Postat av: Karro

ja, som sagt - självrisken är ju betald så det är väl bara att åka in. säg till om du vill ha sällskap så kanske jag kan hänga på isf!

2011-04-13 @ 10:45:34
URL: http://karru.blogg.se/
Postat av: Louise

Om det inte är hoven så är ett tips att åka till en veterinär med kiropraktikutbildning. Jag tycker Ingela liwång på Täby är jätte bra. Sen finns även Lars Kristiansson som kommer ut till stallet och ska vara bra. Hoppas det löser sig snart!

2011-04-13 @ 20:57:47
URL: http://Lolloliten.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0